Sanitárka na centrálnej operačnej sále

14. sep 2022

Dobry den, chcem sa opytat ci ma niekto skusenosti s pracou sanitarky na centralnej operacnej sale ? mam skoncenu prakticku sestru ale dostala som aj takuto ponuku a neviem co to obnasa, ake vlastne pracovne povinnosti budem mat ...dakujem.

85miska
14. sep 2022

Prečo ako praktická sestra chces ísť o triedu nižšie? Ja som tiež teda po starom zdravotnícka asistentka a bola som na oddelení sestrám stále nápomocná. A platovo je to nižšie.

autor
14. sep 2022

@85miska nechcem ale nemam velmi na vyber, potrebujem pracu ...aspon na dobu kym si nenajdem nieco lepsie .. len neviem co ma caka .. ako som uz uviedla vyssie ..

85miska
14. sep 2022

No podľa známej sa nabehas riadne. Keď je to sala budeš utekať stále hore dole do sterilizácie odniesť veci priniesť, krv v kuse bude treba nosiť priniesť krvne transfúzie a iné, dezinfikovať sály. Nebude to ľahké.

85miska
14. sep 2022

V dnešnej dobe keď chýba zdravotnícky personál nemajú miesto pre praktickú sestru? Hrozné

autor
14. sep 2022

@85miska mna by este zaujimalo ci to ostane len pri tej sterilizacii a behani hore dole alebo to bude aj o prebalovani pacienta ako sanitar na odd.. no zial nemaju ..

laura164
14. sep 2022

V niektorých nemocniciach nie sú praktické sestry, len sanitari. Na sále behas hore dole, hlavne s orgánmi, nadormi, ktoré nosis do labaku, musíš ísť rýchlo, lebo pacient je otvorený a patológ pozrie orgán a hneď volá na sálu čo tam našiel. A to je denne možno 5x, potom už vo formaline orgány, tkaniva atď. Dávaš sterilizovať nástroje v košoch, čo je dosť ťažké, umývať sálu. Chodiť po materiál do skladu, pomáhať pacientom na sále.. mňa by táto práca bavila, ja som sestra a tiež rozmýšľam, že tam raz budem robiť 😊

huxy
14. sep 2022

Určite sa pacienti na operackach neprebaluju. Mám kolegyne, čo pracujú na operackach ale ako praktické sestry. Naozaj sa tam človek veľa nabehá. Väčšina práce zahŕňa dezinfekciu sal. Ale aj iné veci, určite záleží od mesta a nemocnice. Ale u nás nikto z operačného traktu (okrem osetrovatela,čo vozí pacientov), nebehá do sterilky alebo niekde inde. Ak je niečo treba, tak nám donesú potrebné veci do haly. Ak chces viac info, kľudne napíš ip.

85miska
14. sep 2022

@huxy myslím že to záleží od nemocnice. Sesternica je tiež praktická sestra a povedala že ona dáva pacientom infúzie lieky do žily a všetko čo robí aj sestra. No ale nato nemá kompetencie a vrchná ju chváli aká šikovná. Niektoré nemocnice to nedovolia. Tak asi aj tie sanitarky všade iny postup práce je.

huxy
14. sep 2022

@85miska ale tu sa bavíme o sanitárke na operačných sálach. Tie určite nepodávajú infúzie ani nič iné. Tiež som praktická sestra, tiež určité veci sa oficiálne "nemozu" a robia sa

85miska
14. sep 2022

@huxy no ale si napísala že u vás nikto z op traktu nechodí preč. U nás sa sanitarka nabehá ako handra.

huxy
14. sep 2022

@85miska áno, u nás sa behá len v rámci operačného traktu. Aj keď sú to denne kilometre. A píšem že všade to môže byť ine

trgypadl
14. sep 2022

Dievcata ja len troska mimo misu, robte len to co je vo vasich kompetenciách, lebo ak dojde k nejakej chybe alebo komplikacii, tak vedenie sa za vas nepostavi, im trosku vyhovuje, ze robíte aj to co nemate, a jedine kto si uskodi v prípade problemu budete vy

huxy
14. sep 2022

@trgypadl sú určité veci, ktoré môže praktická sestra robiť za asistencie sestry, lekára. Ja ak niečo robim, tak len na základe ich indikácie. Tam patria aj infúzie, atď.

tomika
14. sep 2022

@huxy myslím ze infúzie tam určite nepatria

huxy
14. sep 2022

@tomika ale áno. Teda už podľa toho, ako kto pochopí: "spolupracuje so sestrou..." Čiže spolupráca je teoreticky aj to,že sestra povie, aby som to spravila, ak ona robí niečo iné, a obe veci sú v danom momente dôležité.

janinah
14. sep 2022

Autorka,zisti si či ti ponukaju prácu len sanitárky alebo aj praktickej sestry,ktorá bude robiť aj prácu sanitára.My tak na sálach máme s tým,že naše prakt. sestry aj umývaju podlahy aj triedia odpad,ale samozrejme oni s tým súhlasili,inak by niekoho z nich prepustili a dostali by sme len sanitára,ktorý by teda robil len to upratovanie a behanie do skladu po materiál .Tam ide o to aký plat by si dostávala.Ja ti radím dostať sa do nemocnice na hocijaké miesto,prežiť skúšobnú dobu a potom príp. riešiť presun inam,vždy niekto odchádza na MD alebo do dôchodku,tam tie presuny možné sú.

autor
14. sep 2022

Dakujem za postrehy. Uvidim ako tam bude.. hadam to bude fajn..