Šéf ma nezavolal na vianočný večierok
Ahojte, prosim predstavte si situaciu ze teraz nakolko sa blizia vianoce vam vasa firma zorganizuje vianocne posedenie, na ktore vám da budget resp. vasmu priamemu nadriadenemu ( veducemu pobocky), 30 eur na osobu, ale vás ako jedneho z jeho zamestnancov resp. clenov teamu tam sef nezavola..povie vsetkym ostatnym (6 osobam) ze bude vecierok tak aby vy ste o tom nevedeli..sef vytvoril skupinu bezo mna (kedze ma dlhsie nema v laske).. kde napisal ze bude posedenie tyzden pred vianocami, ale vam o tom nedal vediet..riesili by ste to nejak?..s jeho nadriadenym alebo vobec?
Ak musi potom dolozit blocky za pohostenie, atd., tak ti nemoze tych 30 eur dat na ruku, ani keby chcel (co nechce).
Takze "mas" na ne narok a zaroven nemas. Mas len v ramci pohostenia (vecierka).
Cizmicky na zimu za to zial nekupis.
Ja by som mu poslala email, kde by som velmi kludne a lutostivo napisala, ze minuly rok ma nepozval, ze si sa dozvedela, ze to bolo narocky a tento rok zasa. A ze kedze bol 30€ na osobu, tak si prosis hotovost alebo balíček, ze chapes, ze ta tam nechce, ale ze by si rada sa bavila a otuzovala vztahy s kolegovcami. No a podstatne - DO SKRYTEJ KOPIE BY SOM DALA JEHO NADRIADENEHO
Inak ta obdivujem, ze pod takym sefom dokazes pracovat, mas asi hrosiu kozu, to by dokazal asi malokto... Snad ta ten toxický vztah s nim neobera o energiu a klud, ze to mas ozaj vysporiadane
Inak velmi lahko moze ppvedat, ze doslo k omylu, ze ta zabudol zavolat do skupiny. Takze treba mat ma to dokaz - svedectvo kolegov, no ale to uz je na nich, ci sa priznaju..
To ze ta tam nechce on neznamena ze ostatni z tohto vasho teamu ta tam nebudu chciet, a ako si sa o tom dozvedela? Povedali ti to kolegyne?
Tqk ako vravi @katuskamala1 ale bez bez skrytej kopie, a ak mate personalne, tak rovno aj niekoho z personalneho. Toto sa nesmie stat na pracovisku, nie je to jeho osobny event, je to firemny event na ktory dostal budget, ty si zamestnanec, takze neexistuje ze ta nepozve
Nepripravuje teba o peniaze. Budget je na firemnú akciu, to či niekto ide nejde nie je otázka, účasť povinná určite nie je. Na tvojom mieste všetkým poprajem verejne super aj tomu šéfovi, zábavu a že ďakujem, že sa na mňa nejak zabudlo. A hľadala by som si asi inú prácu. Je to divný kolektív. Neviem si predstaviť že niekoho nepozvem z 10 ľudí a tvarom sa že nič a opakovane a rovnako že ako kolegyna by som sledovala, že niekoho takto vynechávajú. A druhá možnosť išla by som za ním priamo, čo to má zase znamenať...
je to neprofesionalne a zavazilo asi aj to, ze ste maly kolektiv a na posedeni by sa ti nevyhol. nesla by som, zamrzelo by, ale viem stravit cas aj inak. vecierok by mi nechybal,skor by som zvracala z tych tajnych spolkov.
co sa tyka tych penazi, bolo by mi to jedno, aj tak to tam prejedia.nikto si ich odtial neodnesie. masovu rolku s hranolkami k zivotu nepotrebujem. cez peniaze by som sa na to urcite nepozerala
Áno ,isto by som to vedeniu oznámila.oni na to vyčlenili peniaze a rataju stym ze šéf pozve vsetkych a je to ich forma poďakovania. To ako keby oni vyčlenili peniaze na odmeny a ty nedostaneš.nevoj sa ozvat
Co na to jeho sef?
Isla by som rovno za nadriadenym, ze s nim chcem chvilku rozpravat. Rovno do oci by som mu povedala, ze viem o tom vecierku a nech mi na rovinu povie, preco nie som pozvana, lebo vsetci z timu su pozvani. Z oci do oci bez okolkov. Konflikty treba riesit s tym, s kym ho mas. Nie s kolegami, ani s jeho nadriadenymi. Dostanes ho do uzkych. Ked bude na teba utocit, ze od koho to mas, nemenuj konkretnu osobu. Povedz, ze o tom proste vies. Trvaj na dovode. Mozno si vyjasnite vztahy. Podla toho co ti povie, by som sa rozhodla, ci to budem riesit s jeho nadriadenym ako formu bossingu. Aby ho to nestalo miesto veduceho pobocky. Mna osobne by sa velmi dotklo keby ma nepozvali. Nepredychala by som to.
@majlo1234 ja som preto chcela skrytu aby videli, ako zareaguje.
Ja by som asi posluchla kolegov, poznajú to tam a porozpravala by som sa s jeho nadriadenym, že nikdy vam nedal vedieť kedy je večierok a minul aj váš baget na posedení s kolegami. Že vy by ste išli rada na posedenie lebo s kolegami rada vychádzate, ale je vám trápne že on ich pozval a vás nikdy.
.. toto by som brala ako diskrimináciu na pracovisku,pretože ty máš rovnaké právo ako ktorýkoľvek iný zamestnanec...ja by som to riešila...
autorka, citam tvoje dalsie reakcie a tebe proste ide o tych 30e. keby ta pozval, tak ich predsa tiez neuvidis, ale preješ. ty vidis topanky pre dceru. ale tie peniaze nie su na tie topanky urcene, ale su urcene na vianocny vecierok.
@janetinka27 tam nejde o peniaze, tam ide o to, ze ju ako jedinu nepozval. Ved to je hrozne. To je sikana. Keby odmietla = OK. Ale on ju nepozval a to je rozdiel.
@kittykat22 ano, rozumiem tomu, ale mam pocit, ze autorke ide prave o tych 30e a mozno si domyslam, ale chcela by pocut v diskusii, ze si ich ma od neho pytat (a potom kupi napr. tie topanky pre dceru)
@katuskamala1 jasne, rozumiem, len mne to napriklad pride, ze ny sa tym znizila na jeho uroven. Normalne transparentne, ved su to fakty o ktorych vedia aj kolegovia
Držím palce a daj prosím vedieť ako to dopadlo!
@kukulienka999 ano to je veľká škoda. Každý sa asi bojí.
Pises ze sef ta nema rad, nikde nepises ci ta maju radi kolegovia. Ak nie, tak si nemyslim ze sa nejakou staznostou nieco vyriesi, bude to pre teba este horsie. Neviem ako ostatne ale tam kde by ma necgceli by som sama necgcela a byt a mohla by som osrat nejakych 30 eur.
@kiki234 Je to profesný život. čo sme v škôlke? Nemusíš mať rád kolegov, no mal by si ich tolerovať .
Ja by som sa potesila 🤣 nemam rada firemne akcie,travit cas pracovne aj vo svojom volnom case. Ale z toho ludskeho hladiska by ma to mrzelo
@nikolka1986 no ja som skor narazala na nieco ine, podla prispevku je skor jasne ze je neoblubena a to je hlavny dobod ze nejde na vecierok.nemyslim si ze je to spravanie ako v skolke, je to normalne. A este tu to vypisuje na MK a stazuje sa.
ja nechapem preco stale riesis peniaze ? urcite sa zidne nedavaju za to ze nie si na akcii (aj ked nedobrovolne) za mna je to cele mimo urobil to opakovane so suhlasom (tichym) kolegov uz by som bola v inej praci
asi si ty uz zvyknuta ze si proste vyclenena z kolektivu ale pre nieco sa to deje ? a dovod ty urcite vies sama
ak tak napis mail na personalne popis vo sa stalo vecne a ze je to opakovane a neries v tom maily tych 30 eur pls je to totiz bossing to co sa deje
@kiki234 vianočný večierok sa hradí zo sociálneho fondu, tieto náklady si potom zamestnávateľ odpisuje z DPH. Má naň nárok každý zamestnanec, je jedno či je alebo nie je obľúbený....
Ide o princíp, je diskriminovaná v práci.... Robila som vo veľkej spoločnosti a tam sa pozývali všetci zamestnanci, bez ohľadu na to kto bol alebo nebol obľúbený.....
@kiki234 uz za 60 kedze to bolo aj minuly rok
a inak ta nedislriminuje ? z pohladu odmien pridelovania prace a pod o aky druh prece ide ?

Tvoj sef je buran. Firma je firma a zamestnanci su ludia, ktori prinasaju zisk. Uboziak. Ty tam niesi zdarma pre jeho potesenie. Okamzite by som si nasla inu pracu. Zarabat na takeho chudaka - ani omylom. Tie dievcata ktore tu pisu, ze sa nebudes nikde tisnut alebo ze by ich to zamrzelo - tak to je dobre smutne. Pretoze firemna kultura je je nieco ine, ako ked kamosky od vedla ta nepozvu medzi seba. Zmen pracu- hned. Takto ponizovat zamestnanca je nechutne.
Zelam mu skory bankrot - dusevnemu mrzakovi 🤯🤯🤯