Šéf ma núti do polmaratónu, mám šancu?
Dobrý deň, pred mesiacom som nastúpila do novej práce. Šéf veľmi tlačí na to aby sme pravidelne utužovali kolektív a ja som ešte v skušobnej dobe a ocitla som sa v situácií v ktorej neviem čo spraviť. Vymyslel totiž že pôjdeme celá firma (9 ľudí) na bežecký polmaratón. Lenže všetci to vedia už pol roka a trénujú a ja to viem 3 dni. Lístok má aj pre mňa a vyšiel ho 100€, vrátiť sa nedá. Kúpil ho bez toho aby sa ma spýtal a ešte mi - síce s úsmevom na perách ale zdôraznil že je to povinná akcia. No a beh bude 6.4., čo je za týdeň a pól. Lenže ja nebehám, nikdy som nebehala. Kedysi som chodila aktívne do posilňovne ale už cca 2 roky nerobím takmer nič, občasne jógu nakoľko som po 2 pôrodoch a času už nie je toľko koľko bolo. Proste fyzicky som na tom aktuálne najhoršie ako som za svoj život bola. Tak isto aj strava a spánok, aktuálne tiež nič ideálne. Povedala som mu to a nebral ma vážne, povedal že ma tam očakáva a že to pri najhoršom odchodím a hotovo. Polmaratón je 21km a časový limit je 3hodiny. Je to vôbec reálne aspoň prejsť chôdzou ? A celkovo nie je to kravina že odbehnem 2km a 19 prejdem peši ? Ve´d keď chodím s rodinou cez víkendy na prechádzky ideme miernym tempon 2-3km a prídeme domov vyčerpaní a na hoďku si sadneme k TV. Alebo je nejaká reálna šanca podľa vás že ešte niečo natrénujem ? Zbláznim sa, nechcem aby ma dali na druhú kolaj alebo nedajbože vyhodili. Ďakujem za každú radu ❤
No dobre, a kolegovci su s tym uplne ok hej? Inak co je to za firmu? Nie ste nejaka firma zamerana na zdravy zivotny styl?
podla mna robis zbytocne z komara somara - prepokladam, ze team spolu odbehne 22 km - cize kazdy jeden nejaku cast.
slusne povedz, ze nie si trenovana a trufas si na jeden-dva kilomketre...A TAKTO RADA PODPORIS kolektiv
prečo? ja neviem , nuda? Ja som sa tiež zúčastňovala všelijakých akcií, ale vždy sme išli deň vopred a vyspať sa. Ešte som sa nikdy nestretla s tým, aby niekto celú noc cestoval, a potom behal 21 km
@hederamonstera s behom sú ok, pretože to vedeli dopredu a trénovali ... ale väčšia časť má nervy na to prespatie a cestu. Šéf sa ohradil tým že on dal veľa peňazí za beh s ktorým súhlasili (čo ja viem čo bolo keď som tam nerobila, možno to aj spolu vymysleli...) a že už ten zvyšok si máme poriešiť sami. Lenže 5 ľudí z 9 odmietlo platiť 50-70€ niekde na noc tak idú radšej takto na autobus. Ale ja si to teda neviem predstaviť ako dolámaná po 5 hodinobej ceste niečo "zabehnem". A pracujem v súkromnej ambulancií, čiže dalo by sa to brať tak že sme zameraní na zdravý životný štýl
je to tento maraton? https://test-runczech.fg.cz/cs/akce/prague-inte...
je sice pekne, ze si na tuto pracu cakala dlho, ale toto by bol pre mna obrovsky red flag. snazila by som sa to so sefom komunikovat (je to jeho chyba, ze ti kupil listok bez toho, aby sa s tebou o tom poradil..). a este si aj platit ubytko a cestu. no mohla by som ich okaslat :D
Nema ziadne pravo tlacit Ta do niecoho takehoto, kde riskujes aj vlastne zdravie a nasledne zdravotne problemy. Pokial sa on s ostatnymi dohodol, tak nech idu oni. S tebou sa nedohodol nikto. Toto nie je za mna ziadne utuzovanie kolektivu.
takyto kolektiv by som rozhodne utuzovat nemienila.. to co pracujes, na psychiatrii, medzi klientmi? 😀 ja by som teda urcite v takejto firme nepracovala.. aj ti kolegovia - to su vsetko bezci? ci sef zaveli a oni vsetci pol roka trenuju na maraton, aj ked ich to inak vobec nezaujima? ty vole, to je uz fakt nejaka groteska 😀
@reanda no mne sa nezdá, že zrazu by 8 zamestnancov bolo Ok stým, že každý ide ubehnúť 21 km. Keby ešte 5 ale 21?
@ibatanecnica veď v úvode písala, že je to 6.4. tento čo si dala ty je až v máji
@matullienka no nech googlim ako googlim iný maraton mi nenašlo
Inac to je v sobotu a keď nemas byt vtedy nahodou v praci, tak snad tvoj volny cas nema právo ti organizovať ... Niektorí šéfovia su fakt idioti...
@ibatanecnica asi strasne lukrativna praca a nikto nechce o nu prist, aj ked sef je sialenec 😀
cez víkend 6.4. je csob maratón v ba
@reanda áno našla som ten istý. Vyzerá to že každý musí odbehnúť celých 21 km.
@ibatanecnica ten čo si dala ty sa beží v máji
@matullienka áno, všimla som si potom dátum, ale podstata je tá istá u oboch. Ale potom som našla aj ten ktorý si dávala ty
To čo za cvoka máš šéfa? No už by na videl niekto ze bežím na maratón len preto ze šéf povedal 😆😆😆
Normálne by som mu povedala, ze nech si to vyhodí z hlavy, co urobi, dotiahne ta tam za vlasy? Alebo vyhodí? A z akého dôvodu, ze nechces behať ako blázon niekde?
Ze vobec nad tym uvazujes :D Je to cez vikend? Mu povedz ze vikend travis s detmi a nech ti nevyplna dni volna. Alebo tam zahraj kolaps a garantujem ze sefko uz nikdy nikoho nebude nutit na sportove aktivity.
Ja by som toľko km ani chôdzou nedala. Nik a nič by ma tam nedonutilo ísť behať.
je to cele v pracovnom case? Alebo v case osobneho volna?
Ak to druhe, sefovi by som ukazala prostrednik a poslala ho nevyberanym slovnikom do horucich pekiel. On ti nema co rozkazovat, co ty budes rovit vo svojom volne, a uz vobec to nebude pod hrozbou, ze je to povinne. A hlavne ked sa na tvoju potencialnu ucast ani nepytal. A este na vlastne naklady??? akoze prosiiim? Lebo on zaplatil 100e, No a??? Teba cesta tam, spat aj s obytko vyjde x-krat viac. Osr.la by mu tych jeho 100e.
Nevymyslaj kraviny, ze kam ty pojdes, ako pojdes. No akoze sorry. Nech ta ani nehne sa niekam trepat.
@hiro hypoteticky to mozne je ale prakticky ja ti neviem 🙂 asi by to skor chcelo asertivne odmietnut
ja som aktivne behavala kedysi, teraz som mala trenovat na stafetu 10 km a mam stres, lebo som poriadne nebehala, nieto len tak prist, vstat "z gauca" a zabehnut si polmaraton 🤷♀️ a este lebo ma niekto nuti
autorka: ano uz som potom nasla, preto som zmazala kazdopadne za mna nie, mozno o rok 😵💫

@ibatanecnica
@hederamonstera je to v poriadku ja nejdem nikomu dokazovať že je to pravda, je to váš názor aj keď nerozumiem načo by som si toto vymýšlala ... ďakujem každopádne 🙂 samej mi to príde celé na hlavu takže verím že to môže prísť aj vám ako niečo divné