Šéf ma núti do polmaratónu, mám šancu?
Dobrý deň, pred mesiacom som nastúpila do novej práce. Šéf veľmi tlačí na to aby sme pravidelne utužovali kolektív a ja som ešte v skušobnej dobe a ocitla som sa v situácií v ktorej neviem čo spraviť. Vymyslel totiž že pôjdeme celá firma (9 ľudí) na bežecký polmaratón. Lenže všetci to vedia už pol roka a trénujú a ja to viem 3 dni. Lístok má aj pre mňa a vyšiel ho 100€, vrátiť sa nedá. Kúpil ho bez toho aby sa ma spýtal a ešte mi - síce s úsmevom na perách ale zdôraznil že je to povinná akcia. No a beh bude 6.4., čo je za týdeň a pól. Lenže ja nebehám, nikdy som nebehala. Kedysi som chodila aktívne do posilňovne ale už cca 2 roky nerobím takmer nič, občasne jógu nakoľko som po 2 pôrodoch a času už nie je toľko koľko bolo. Proste fyzicky som na tom aktuálne najhoršie ako som za svoj život bola. Tak isto aj strava a spánok, aktuálne tiež nič ideálne. Povedala som mu to a nebral ma vážne, povedal že ma tam očakáva a že to pri najhoršom odchodím a hotovo. Polmaratón je 21km a časový limit je 3hodiny. Je to vôbec reálne aspoň prejsť chôdzou ? A celkovo nie je to kravina že odbehnem 2km a 19 prejdem peši ? Ve´d keď chodím s rodinou cez víkendy na prechádzky ideme miernym tempon 2-3km a prídeme domov vyčerpaní a na hoďku si sadneme k TV. Alebo je nejaká reálna šanca podľa vás že ešte niečo natrénujem ? Zbláznim sa, nechcem aby ma dali na druhú kolaj alebo nedajbože vyhodili. Ďakujem za každú radu ❤
a ty mas pracovnu dobu aj v sobotu? ak nie tak co riesis
Deň predtým mu zavolaj že máš teplotu a nikam nejdeš 😁
a presne ved sef ti brani vykonat svoju obcianske pravo volit hlavu statu
bud asertivna trochu , ja osobne by som mu v piatok oznamila ak by trval na ucasti ze koncim a hladala si nieco ine
@ibatanecnica možno sa tam stretli takí , čo nemajú problém .. chodila som behávať polmaratóny ,a stretávala som ísť menších firiem ( kamoška bola v jednej z nich ) ,kde vlastne celá firma sla behať buď štafetu ,alebo pol ,či dokonca celý maratón . Šéf ich podporoval , preplatil im štartovné ,a dal im urobiť firemné tričká kamošky tak bolo aj s ňou 12 bežcov . Vlastne všetci zamestnanci . 🤔😂
Nedala by som sa do toho donútiť nijakým spôsobom. Šéf nemá vôbec žiadne právo ťa nútiť, ani aby si to odkráčala. Je jeho chyba, že ti kúpil drahú vstupenku (mimochodom, to vážne niekto dá 100€, aby mohol bežať 22km?!?!).
Ešte k tomu behu samotnému: ja som behávala, dovolím si tvrdiť, že veľmi aktívne, od útleho detstva až dokým som neotehotnela. Potom som mala zopár rokov pauzu a keď som sa chcela k behu vrátiť, tak som to hneď na prvýkrát prepískla, neuvedomila som si, že som roky nebehala a "už mi není 20 let", ale som už po 40. Spôsobila som si chronický zápal achiloviek na oboch nohách s trvalým poškodením, z ktorého sa roky dostávam a ešte som sa nedostala a veľmi pravdepodobne ani nikdy nedostanem. Takže nie je to len tak, ale netrénovaný človek (alebo aj trénovaný, ak má dlhú pauzu) si môže aj celkom dosť ublížiť.
@simona20201309 tak pise autorka, ze musi... a zjavne musi ak pise na MK co ma robit. Ved keby mala taky pristup ako sa tu radi, tak jasne, ze nemusi.
Myslim si, ze autorka sa viac boji dosledkov toho, ze nepojde ako toho, ze sa zatne a nepojde.
Tu uz vymyslanie vyhovoriek nijako nepomoze, ani zdravotnych. Kazdemu bude nad slnko jasnejsie, ze okrem toho, ze nemala gule sa neukazat, je este aj klamarka 🤷♀️
To je čo za psycho cocota? S*at jeho maratón. Povedz že v sobotu máš už iný program - ideš na voľby. Keď chce pánko povinné timbildingy nech ich robí v pracovnom čase za firemné.
No ja by som kaslal takto zavodit, bez treningu, vydrze a schopnosti len tak... Isiel by som tam, vychadzkovou rychlostou by som si to kracal, obdivoval Prahu a ked by sa blizili 3h tak by som si to strihol nejakou skratkou aby som nezdrziaval odchod autobusu naspat :D
@hiro akého autobusu? Veď si dopravy, zabezpečujú a hracia sami. Žiadna pravidelná linka by na ňu nečakala
@matullienka No ja by som tam ani nešla.
@ibatanecnica ja tiež nie, a ak by mal hlúpe pripomienky drbla by som na stôl hodinovú výpoveď s tým, že pod takým sebeckym chujom robiť nebudem
Až teraz čítam diskusiu a ešte som ju ani nedočítala, ale to máte ísť v sobotu na vlasné náklady do Prahy, tam odbehnúť 21 km a potom ísť na vlastné náklady domov? Alebo tam na vlastné náklady zostať spať? Tak to by som nešla už vôbec. "Mám iný program na víkend, ďakujem, nezúčastním sa." Dovi, dopo.
a mozno ta sef iba skusa 🙂 .. ci si schopna odmietnut.. a aka velka musi byt nieco sprostost, aby si to uz odmietla 🙂
100eur startovne urcite nebolo, predpokladam ze sa jedna o bratislavu polmaraton. ten sa bezi ale az 7.4
kde to bezis? inak vies urobit mackopsa. prehlas sa na desiatku, to sa vzdy da. sefovi povies ze polmaraton si netrufas, desiatku das uplne v pohode......
startovne neprepadne, ty urobis nieco pre firmu, na druhej strane 1,5 hod na desiatke to das
Akože na toto by som sa teda riadne a výrazne ohradila, nech by ťa skúsil vyhodiť za to že nechceš behať.. je úplne jedno či by si to odbehla alebo nie, ale toto nemôže vyžadovať od zamestnanca!! Normálne ma to rozčúlilo 🙄 ja mám napríklad tachykardiu a keď behám, tak mi ide z hrude srdce vyskočiť aj keď beriem lieky.. aj fyzicky pracujem, posilujem aj cvičím, ale beh nenávidím a viem že by som nikdy nevedela odbehnúť viac ako par metrov..
.u nás v práci tiež sa pripravujú na maratón, avšak je to dobrovoľná akcia a nikoho nikto do toho nenúti..
A že minul na štartovné je úplne jeho vec, nie tvoja starosť..
Žena, ty si normálna? Toto si necháš so sebou robiť? Pošli ho do prdele. V živote by som nerobila pod takýmto debilom.
@jana_eyre_2 presne. Aj mňa to nasralo.
Nesla by som
Ženy, je úplne jedno kedy a aký maratón, kde v riti je , koľko sa plati. Naco - prečo riešite kraviny a omáčky okolo toho.
pracovný čas mám od -do, voľný čas trávim ako ja chcem, kde chcem, aj s kým chcem. A šéfa do toho trt makový.
Stačí povedať raz - nemám záujem, program a termín mi nevyhovuje a ak chcete utužovať kolektív , voľte iný spôsob. Zvrtnem sa na päta a robím si svoje , nedebatujem.
Bodka.
Na takúto skvelú akciu by som išla len v prípade, ak by mi šéfko dal tých 100eur, aj to by som sa tri hodiny prechadzala. Je rozdiel ísť utuzovat kolektív na spoločnú grilovacku v mieste fungovania firmy počas pracovného času a ísť v sobotu behať 21 kilometrov do prahy, pričom si máš hradiť aj dopravu tam a naspäť.
Ahoj. Komentare necitam,ale 6.4.sa bezi polmaraton v Prahe. Ide bezat manzel aj svagrova a ja ako tehotna budem na starte a v cieli a medzitym niekde v kaviarni 😀 Takze mozes sa pridat ku mne v kavickovani(zijem tu 12 rokov, uz viem kam ist🤭). Samozrejme, do tohto ta sef nemoze nutit,mna by do behu nikto teda nedotlacil a do maratonu uz vobec nie. Trochu asertivity ti treba pocvicit 😊
Tak toto je fakt trochu out of the box 😄
Mohla si povedať, že máš na päte veľkú bradavicu, ktorá ta boli a nemôžeš behať. Na debilny nápad treba niečo takéto a potom si vychutnať ten výraz tvare a smiať sa na tom ešte pol roka
By som sa dobre zasmiala keby toto odo mna sef chcel. Ved to nemas sancu zabehnut ked netrenujes.. ani to neodchodis. Povedz sefovi ze tam nejdes a vidite sa v praci
A budúci team building bude vystup na Everest? Sorry, ale to co je za kkta????

A čo voľby? Tie sú práve 6.4. Na tých šéfovi nezáleží? Ale možno Tebe áno... Aj to je možné využiť.