Šéf ma núti do polmaratónu, mám šancu?
Dobrý deň, pred mesiacom som nastúpila do novej práce. Šéf veľmi tlačí na to aby sme pravidelne utužovali kolektív a ja som ešte v skušobnej dobe a ocitla som sa v situácií v ktorej neviem čo spraviť. Vymyslel totiž že pôjdeme celá firma (9 ľudí) na bežecký polmaratón. Lenže všetci to vedia už pol roka a trénujú a ja to viem 3 dni. Lístok má aj pre mňa a vyšiel ho 100€, vrátiť sa nedá. Kúpil ho bez toho aby sa ma spýtal a ešte mi - síce s úsmevom na perách ale zdôraznil že je to povinná akcia. No a beh bude 6.4., čo je za týdeň a pól. Lenže ja nebehám, nikdy som nebehala. Kedysi som chodila aktívne do posilňovne ale už cca 2 roky nerobím takmer nič, občasne jógu nakoľko som po 2 pôrodoch a času už nie je toľko koľko bolo. Proste fyzicky som na tom aktuálne najhoršie ako som za svoj život bola. Tak isto aj strava a spánok, aktuálne tiež nič ideálne. Povedala som mu to a nebral ma vážne, povedal že ma tam očakáva a že to pri najhoršom odchodím a hotovo. Polmaratón je 21km a časový limit je 3hodiny. Je to vôbec reálne aspoň prejsť chôdzou ? A celkovo nie je to kravina že odbehnem 2km a 19 prejdem peši ? Ve´d keď chodím s rodinou cez víkendy na prechádzky ideme miernym tempon 2-3km a prídeme domov vyčerpaní a na hoďku si sadneme k TV. Alebo je nejaká reálna šanca podľa vás že ešte niečo natrénujem ? Zbláznim sa, nechcem aby ma dali na druhú kolaj alebo nedajbože vyhodili. Ďakujem za každú radu ❤
@h2 no, to celkom sedi. Áno, nie pri členkoch, tak vzadu nad pätou, presne. No do riti 🙈🙄
Pri googleni som našla že Achillovka to môže byt, ale nezdalo sa mi to… lebo nikdy som tam nemala ani len preťažené (úplne iné miesta som cítila po behu), a to som behávala hodne… a teraz som začínala postupne, s chôdzou a az potom som dala beh, tak sa mi to nechce veriť, že z takého skôr cupkania ako behu sa môže stat nejaký problém. Čakala som ako sa to vyvinie samé, nechcela som ísť za ortopedom a povie mi že svalovica, Akoze trapas 🤣🤣 Viem mat dobre dni, kedy to ani nevnímam a potom horšie. Ja ale stále trochu chodím behať, boli to len prvé koliesko, potom už dobre 🙈🙈
Vdaka za info, nejak si to dostudujem a doriesim. Drz sa 💕😘
Povedala by som ze s muzom v ten vikend idete utuzovat vasen a uz mate plany, ze ta pozval na welnes.
Autorka, prepac, ale ak je toto realny pribeh, tak ty si nesvojpravna? Vyse roka si cakala na pracu, v ktorej nechas so sebou doslova zametat? Nabuduce sef co vymysli? Zoskok padakom, vystup na Gerlach, jazdu v ponorke? A ty na to kyvnes? Spamataj sa, si matka, bojuj predsa za seba! Nie si handra! Ide doslova o tvoje zdravie! Plus navyse si mate zaplatit naklady za vlastne? No taku este nehrali! Ak nepojdes a daju ti za to postih, tak okamzite podnet na inspektorat prace. Ak pojdes, tak ta absolútne nechapem. Taku pracu este nevymysleli a mohli by aj 20-tisic mesacne platit (co asi neplatia, vsak), aby si si zdravotne ublizila vo volnom case za vlastné peniaze!!! Maj rozum, preboha!
Tak mne keby to povedal sam najvissi riaditel korporatu, vybuchla by som smiechom a mala obrovsky problem prestať 😂 Spytala by som sa ho, ci uz dlho nemal svalovicu zo zachvatu smiechu, ak chce mna vidiet bežať 😁 Asi by mi aj vypoved obratom dal. A keby nie, dam ju fešimu psychopatovi ja 😏 Taku robotu este nevymysleli aby mi sefinko organizoval moj cas, financie a nutil ma behat alebo cokolkovek iné!
My sme teambuilding mavali v pracovnom case, platený, dobrovoľný! Matky vzdy koli detom mohli odmietnuť ak boli chore. A vacsinou vzdy vsetci radi isli. Raz nas tym vymyslel chatu na vikend, teda z piatka na sobotu. Nebola povinna, bolo to vo volnom čase, tiez som šla. Myslim ze ken jedna/dve kolegyne neostali cez noc koli mensim deťom. Ake nikto nikoho nenutil !
Ale poznam šéfa, ktory nutil chodit svojich zamestnancov tiez na firemne párty, a Boh opatruj, keby niekto nešiel! Tiez mimochodom ich robil v Prahe. Sice okrem cesty platil vsetko, ubytko jedlo pitie zabavu ohňostroj. Ake on nebral ohlad, ze tam uz boli zeny matky, ci mlade a chceli travit vikend s priateľom. On normalne vypovedou hrozil. Ten bol tiez taky špéci. Dobry bol iba pokial clivek robil perfektne a hovoril len ano a amen.
V takej firme by som neostala ani keby to bola aka super práca. Pokial by neakceptoval, ze mi nebude organizovat život, dala by som výpoveď. Ziadna praca mi nestoji za znicene zdravie, manipulaciu a šikanu. Pokiaľ vies robiť, najdes inu pracu. On tazi aj z toho, ak vie ze si na tu pracu cakala dlho. Ale si matka, tak sa nenechaj manipulovať.
Nabuduce si co vymysli? Celotelovu prehliadku v ramci blizsieho spoznania sa, za ucelom udrzania si práce?
Necitala som komentare takze ak sa to tu uz vyskytlo, sorry. Chod k svojej doktorke a nech ti da papier so stemplom ze kvoli zdravetnemu stavu (nemusi blizsie specifikovat) tuto aktivitu neodporuca.. a sef ti moze vues co potom..
Baby fakt neriešte už 5. Stranu, akú výhovorku ci klamstvo povedať. Neriešim, nejdem, aj keby sa do kocky poskladal !
Že mu nie je cocotno toto z huby vypustiť ?!?
Aj na mňa to raz šéf skúšal, keď som chcela v lete dovolenku, že načo prečo? Ved choďte v zime, korčuľovať , lyzovat. A ja - šefe take korčule a lyže ešte nevymysleli, aby som sa na ne postavila.
Čo to je za magora? Týmto si teda tie vzťahy nenormálne utužíte. 🤦🏻♀️😂 Rovno nech objedná aj záchranku. 🤭🤷
kámo, ten by mal hned na stole správu od doktora a rovno by ten voucher mohol zamenit za taky do welnessu
Uplny nonsens😀 citim z toho uzkost jak vam to nie je prijemne, nechápem ako vas moze niekto tlacit do niecoho co sa absolutne netýka naplne vasej práce...jedine že by ste boli firma co vyrába bezecke tenisky..skoda ze vas nenapadla nejaka sikovna vyhovorka ked vam to oznamovsl, bolo by po probléme
Ale tiez mi to nepríde celkom ok že vás tam tisne i napriek tomu že vám to nie je po vôli...
No nič zdravotné problémy , ok tento rok..ale čo ďalší ? Plánuješ začať behať? Ak nie máš problém 👎
A po ďalšie všetci z tých 9 sú takí že to zvládnu? Nikto na tom nieje fyzicky na prd ?
Prečo by si to vôbec mala riešiť a trápiť sa tým? Keď ta on nepočúva, ze nechceš ísť behať, jednoducho v den maratónu ostaň doma pred TV, daj si pukance s dobrým vínkom a po maratóne dôjdi do prace akoby sa nechumelilo.
ZAMESTNÁVATEĽ NIE JE TVOJ OTROKAR☝️
a ak bude podskakovat, je naozaj nutné zahodiť takúto "prácu" 😉 držím palce, nenechajte si zničiť svoju pohodu nejakým premotivovanym "zamestnávateľom" 💪❤️
@h2 to som aj ja napísala
Povedz rázne, ale slušné nie.
Dúfam, že berie na vedomie i kolabs organizmu, ktorý si môžeš privodiť. Potom bude čo ?
Snáď máš svoj rozum.
Daj vediet,ako si sa rozhodla. Ja by som mu slusne povedala, ze nemozem ist, kedze som doteraz netrenovala ako ostatni. Ved to moze byt pre teba aj nebezpecne. Urcite by som si nevymyslala nejake trapne klamstva.
Ja som raz v praci dostala horsie polrocne hodnotenie, lebo som si dovolila neist na teambuilding s prespatim - nie som teamovy hrac a nepodporujem team 😀 zial kto chce psa bit palicu si najde. Sef bude zlahka diktator - uz ked Vam zaplatil startovne a PR pre svoju firmu, uz sa mohol hecnut a zaplatit aj ubytko a cestu. Evidentne sa len potrebuje pochvalit a zviditelnit. Odkracat do 3h to asi nestihnes - musela by si ist velmi rychlo (cez 8km za hodinu), aj keby si prve 2km odbehla (ak pocitam rychlost behu okolo 10km/h). Navyse riskujes vysilenie, moze byt slnecno a teplo a z vysilenia moze prist kolaps. Nesla by som do toho, este stafetovy beh ok ale polmaraton nie.
To čo je za blázna ten tvoj šéf....ja by som nešla ..akcie by som sa zúčastnila a fandila by som kolegom ale toľko kilometrov by som nedala ani chôdzou..kašľať naňho nech si na ten lístok vezme bežať niekoho zo svojej rodiny
To co je za pracu, ze clovek necha po sebe takto sliapat? Mozno keby som mesacne zarobila 3 tisicky, tak mozno, ale ako sa poznam, tak z principu NIE. Subjektivnych dovodov mam viacej.
Inak nepripomenulo vam to fantozziho a cobrama? 😂
Niektori tito bezci su totalne psycho, vymetaju kazdy pol/maraton, zbieraju medaile, chodia na Spartana atd. a nechapu, ze niekto skratka nebeha 🤣 Na Tvojom mieste by som isla, dala to kombinaciou beh a nordic walking 🤪
Prosím ťa, to v akej oblasti funguje táto firma? To je nejaký pyramídovy efekt, alebo scientologická cirkev či čo, ze toto robia svojim podriadeným?
Pochopím, jedine žeby to bola armáda, ty si vojačka, ze toľko musíš zabehnút.
Po 21 km by ma odviezli rovno na áro 😂 . Nešla by som , ani keby sa šéf na hlavu postavil . A keď už teda teambuilding , tak by všetky náklady mal znášať zamestnávateľ .
Neisla by som nikam a uprimne by som mu od srdca povedala, ze nemam kondicku, mam zdravotne problemy a to ze ma prihlasil bez mojho suhlasu ma nezaujima, je to mimo pracovnu dobu a nie si tam povinna ist. Aj by ma za to vyhodil tak nech, kaslala by som na takeho sefa, to je sikana. Ja som za cca 7 rokov co som vo firme bola na ozaj minimalnom pocte teambuildingov a oatatnych utuzovacich akciach a nemam pocit ze by som bola vyclenena z kolektivu. Na polmaraton by ma nedonutil ist a keby ma potom vyhodil dala by som to mozno este na inspekciu.
To nemyslis vazne, ze toto po Tebe v praci pozaduju? A to si na akej pracovnej pozicii, dufam, ze to aspon suvisi so sportom, inak by som sa ho opytala, ci mu preskakuje a hladala si inu pracu. A to sa akoze mate vo svojom volnom case pripravovat na maraton? Akoze ani by ma nenapadlo, nad tym vobec uvazovat (ak teda nie si profesionalny sportovec).

@h2 na tie vapenate usadeniny sú protizápalové oziare, ako na ostrohy na päte. Mne ohromné pomohli.