icon

Šéf mi neuznal PN. Čo mám robiť?

15. sep 2023

Ahojte dievcence. Pracujem v css ako vrchna sestra a som bola zaniest PN ktoru mi vsak sef odmietol zobrat a neuznal ju. Som tehotna doktor mi dal hned rizikovu PN (nechcem definovat preco) a povedal, ze v css pracovat ako tehotna nemozem. Zo sefom som sa pohadala pretoze podla neho tehotenstvo nie je choroba a nakazal mi vratit sa spat. Lenze v praci mame svrab atd. Polka klientov ho ma a ja sa nechcem nakazit. Navyse sef sa to snazi ututlat takze o tom nevie ani hygiena a to sa uz nakazili aj pribuzny. Povedal mi, ze ak nepridem do prace nevyhodi ma ale nedostanem vyplatu. A PN mi platit nebude. Podala som podnet na inspektorat ktory to boli riesit a povedali, ze je to ok. Co mozem este robit?

Strana
z2
mk1111111111
15. sep 2023

Prepac, ale toto nemoze byt pravda

letfenixa
15. sep 2023

A nepísalo sa niečo také, že od júla už môžu byť len ePN?

jana121212
15. sep 2023

prečo si mu bola zaniesť PN-ku? Myslím, že od júna musí byť pn elektronická a zamestnávateľovi sa nenosí nič, len sa oznamuje, že si pn. To, či pôjdeš na pn nie je rozhodnutie zamestnávateľa ale lekára.

mogaa
15. sep 2023

vôbec sa s ním nemusíš baviť...si PN, , otvor dvere povedz že si PN , si v stave že do materskej sa nevrátiš a hotovo....hold povedz mu na rovinu, mám zdravotné problémy, do materskej budem PN , mrzí ma to , ale nájdite si náhradu...mrzí ma to , ale musím mať kludovýr ežim...hotovo, zavriem dvere a ďalej sa s ním nebavím......nech si trieska koľko chce...ak bude pokračovať , cez dvere poviem že ak neprestane volám políciu......chápeš že ti nemôže nič? po rodičovskej si nájdeš tak či tak inú prácu, či? chceš dalej pracovať pre takého idiota?

lilinka88
15. sep 2023

@letfenixa
@jana121212 tak keď lekár vystavil papierovú PN, tak mal na to dôvod a keď už bola vystavená papierová, tak ju bola zaniesť...

lilinka88
15. sep 2023

autorka - rob tak ako ti píšu - ty si mu PN odovzdala a on nie je kompetentný na schvaľovanie, on ju musí akceptovať. nič zo zmluvy neporušujes. Tvoj lekár zhodnotil tvoj stav, uznal ťa za práceneschopnu, ak sa dá, ostan až do materskej. Počas PN ti výpoveď dať nemôže,ak si ohlásila tehotenstvo,tak tým dupľom. Takže by som sa ani nestresoval a ak príde búchať, vysvetlí,že si PN a dovidenia. Ak to nevie pochopiť, ani s ním nekomunikuj viac ako je potrebné

1fifinka1
15. sep 2023

#autorka ty nemáš muža co by to s nim vybavil? Takú ešte nehrali, aby sa ma muž nezastal.......

lienka.7
15. sep 2023

@autorka ja fakt nechápem čo riešiš. Mas PNku? Máš. Tak sed doma na riti a nebehaj do prace. A dávaj si pozor na kontroly.
Tie problémy si pravdepodobne tutlala so šéfom aj ty ako vrchná sestra, vsak? Cize si v tom aj ty namocena. IP keď šetril, tak asi všetko bolo OK, zase tu neplet brata, sestru a pod. Ked nie si spokojná, daj podnet vyššie.

lilinka88
15. sep 2023

@letfenixa je pekné čo je popísané, druhá vec je realita. Plus keby sa o to zaujímaš viac, tak sa dočítaš, že môže byť vystavená aj papierová,ak je napr technický problém pri ePN

letfenixa
15. sep 2023

@lilinka88 nejak viac som sa o to nezaujímala, len mi napadlo, že som pred časom čítala, že ma byť len ePN.

erickatt
15. sep 2023

Normalne zavolat markizu, joj. Rady si zgustnu. .neskus ist do prace. Vsetko si nahravat ak by ti este hentak vykrikoval

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2