Šéf sa mi vyhráža políciou. Čo ma čaká?
Rieši sa dosť nepríjemná situácia u nás v robote. Pracujem v jednej drogérii v dedine na skrátený pracovný pomer od mája. V zmluve nemám hmotnú zodpovednosť, naschvál som si to preštudovala. Je to starý obchod a nemá ani kameru. Mali sme inventúru a chýba tovar v hodnote viac tisícok eúr. Nemáme ani senzor na krádež, jedine alarm na noc, ktorý nikdy nepípal.
Šéf sa vyhráža políciu ale ja som nič nespravila, no nemám to ako dokázať. Čo ma čaká? Neviem kto so spravil, či zamestnankyňa predom nou alebo kolega, no ja nebudem platiť namiesto iného viac tisícok..
Kedy sa robila naposledy inventúra? Políciu môže zavolať, má nejaké dôkazy?
Ak to nemas v zmluve, tak nemas hmotnu zodpovednost za manko, ale obvinit ta moze, ze si to bola ty, lebo to je zasa druha vec.
Minulý rok cca v tomto období, vtedy to sedelo. Potom do mája tu bola baba predomnou a v maji som došla ja . Nemá dôkaz jednak som to nebola ja ale nemám ani dôkaz, že som to nebola. Ani kamera ani nič..
Tak to nerieš...dôkazy nemá ste tam 2, v máji po odchode bývalej pracovníčky tiež nerobil inventúru.Policii povieš to isté
Nemá ti to ako dokázať. A políciu by zaujímali hlavne kamerové záznamy.
U muža v práci takto okrádal kolega kolegu ešte aj peniaze v malom bral z pokladne plus iný tovar.Ale oni mali podozrenie, tak namontovali kameru.
Ak si tam teraz jediná zamestnankyňa mala sa robiť inventúra pred tvojim príchodom. Polícii povieš presne to isté. Nenájde sa páchateľ bude platiť majiteľ zo svojho. Mal si to lepšie zabezpečiť.
Teraz sme 2, pondelok utorok streda ja a štvrtok piatok sobota kolega. Robi sa jedine kontrola kasy či sedí podľa dennej uzávierky. To sedelo (občas chýbalo pár eur alebo do plusu ale to je v norme) a takato veľká inventúra raz za rok
Treba trvať na svojom. Ak chcel mať všetko na poriadku.al urobiť inventúru keď tá kočka končila, čo ak to vzala ona? Nech zavolá políciu, a asi by som následne zvážila či si do budúcna nebudem hľadať novú prácu. Lebo podľa tohto to vyzerá, že tam sa na to kašle až kým nieco nechýba. Kamery su myslím základ v akomkoľvek obchode
Povedz majiteľovi že aby mu do tisícok chýbal tovar tak je neschopak. V dedinskej drogérii chýbať tovar za tisíce je fakt na zamyslenie. Robila sa inventúra keď si nastúpila? A keď máš čisté svedomie tak nech ide na políciu a nech to polícia vyšetruje. A jedna dobrá rada zbal sa čím skôr a odíď
A šéf sa vyhráža že to máš zaplatiť? Lebo ináč ide na políciu..Prečo sa len vyhráža? Normálny šéf keď je to pravda čo tvrdí by už bol na polícii. Tým nechcem teba obvy niť niečo tu nesedí.
Tiez si myslim, ze sa ta len snazi zastrasit. Hlavne bacha aj na to keby sa ti pokusal nieco dat podpisovat..
Tak nech zavola policiu, ti ho hned zdrbu, podla mna si chce nahnat nejaky poistny pod od. To by kolko tovaru musel niekto vyniest, ze by tam bolo par tisic eur… ved to mas aj keby vezmes to najdrahsie velke mnozstva. Nepoviem, aj nam miznu veci v obchode, ale tonvieme ze su to zial zakaznici a nikto s tym nic nenarobi. Ale nie su to take sumy. To by som snad musela vyniest za kontajner veci. Tam nieco dost ze nesedi. Ziadne kamery, toto policia ani nebude vazne riesit. Je to v zaujme majitela si dat kamery na nejake miesta v obchode a odsledovat sklad.
Vies si predstavit ake mnozstvo poloziek by tam muselo chybat? Mne to je velmi divne. Kedze chyba nejaky tovar a nie peniaze z uzavierky
Tvrdí, že ja alebo kolega nezapočítame tovar za predaj, teda nedáme bloček a peniaze máme, tovar odíde ale je to nahraté ako keby to ešte bolo na sklade. Čo by mňa úprimne nikdy nenapadlo, pracujem prvý krát v obchode a vôbec sa nevyznám do toho princípu ešte ako to funguje.. Tým, že doteraz žiadne problémy neboli a som tu nova ja a zrazu je problém, obviňuje mňa
Nech to dopadne akokolvek, zacala by som si hladat inu pracu. Inac budes stale v neistote, kedy a co na Teba zasa vybali a z coho Ta obvini
Niekedy sa zle nahráva tovar kto ho nahadzuje na sklad?No nič v každom prípade je to jeho chyba, že nemá kamery ty si tvrd svoje.Viac tisícok...veď to by za ten rok muselo každý mesiac zmiznúť veľa tovaru.Ludia sú nevyspytateľni moze byt, že kolega si privyrába ruku do ohňa môžeš dať len za seba vedel, že dlho nebola inventúra...to máte tovar za pultom či voľné regale?
Hmotnu zodpovednost si mala podpisat po preberajucej inventure, s cistym stitom.
Koľko sú tie tisíce?
🤔
neboooj 😀 ak vôbec zavolá a ak pôjdeš vypovedať, tak povedz čo si napísala aj sem a trvaj na svojom. výpoveď podpisuješ a z výpovedi ti dajú kópiu. ďalšia vec je, že sa dokazuje vina a nie nevina, čiže klud 😉
Tak musi mat dokazy,ze si tovar kradla ty a podla toho co pises,ich nema. Pri tvojom nastupe nebola inventura,nemas podpisanu hmotnu zodpovednost=nebudes platit. Ja by som pri jeho kecoch o policii povedala,ze to budes riesit s pravnikom. Ja by som na tvojom mieste urcite skoncila a nasla inu pracu,lebo asi pan majitel skusa,co a kolko si moze dovolit. Prajem vela stastia.
Keď sa volá políciu on, on musí dokázať že si niečo spravila nie opačne.
nemôžeš predsa dokázať niečo, čo sa nestalo, čo si nespravila. On by ti mal dokázať, že si to bola ty. Nech kľudne zavolá políciu.
Hmotná zodpovednosť je samostatná zmluva. Nie je robená inventúra pri tvojom nástupe. Neprebrala si stav zásob. U nás sa hmotná zodpovednosť podpisuje výlučne po inventúru a manko sa skúma. Niečo je % úbytok, niečo sa zle nákladní už, čiže niekto zle prijal tovar. Až to co ssa nezistí sa delí všetkým, ktorí majú HZ a prístup tam. Iní ľudia tam chodiť nemajú, nto si strážia. Rovnako č malých obchodoch bohužiaľ musíte ako predavačky strážiť ci to niekto nákladne.
Napr v jednej firme kde som ja pracovala chodil cez víkend s kamošmi na nákupu "sef". Nikdy nič nevydokladoval a neodpísal. Zásoby som si ale priebežne kontrolovala a vyskladnila som mu to vždy:D
Bohužiaľ takýto malý podnikatelia majú vedenie skladu a týchto veci často veľmi zle poriesene. Riešia až keď sa niečo objaví. A potom majú takéto nápady ako to riešiť.
Políciu môže volať. Nevadí🙂

Veď nech ju men zavola :D debilko hádam nechce od teba aby si zaplatila všetko 🤣🤣🤣🤣