Šéfka zámerne ničí manžela
Baby, nejaká som smutná. Môj manžel pracoval v tej istej firme ako ja pred časom, odišiel kvôli nezhodám so šéfkou. Ja tam ešte stále pracujem. Šéfka ohovára manžela a dáva mu veľmi zlé recenzie potenciálnemu zamestnávateľovi. Je mi z toho zle, normálne premýšľam, či nebude lepšie odísť? Veď vedome a zákerne ubližuje mojej rodine. A pod takýmto človekom pracovať nechcem.
Toto mi nepríde v poriadku, že toto robí môjmu manželovi, úplne mu ničí reputáciu. Takto mu zničila už dvakrát možnosť sa zamestnať.
@stellarstar Ona mňa oslovila, spýtala sa, kde robí môj manžel (pýtala sa to preto, lebo dobre vedela, že sa uchádza o prácu v inej firme). Pravdepodobne jej volali a pýtali sa naňho. A samozrejme ho nevzali.
manzel bez prace a teraz aj ty chces odist? z coho chcete zit? najskor nech sa niekde zamestna a az potom uvazuj o odchode.. a nevies 100% ci mu dala zle referencie ..je to len tvoja a manzelova domienka ...
A čo je tvojej sefke do toho kde pracuje resp kde sa o prácu uchádza? Ja by na mieste tvojho šla za ňou a urobila si poriadok
@stellarstar Pretože z tej firmy kde sa manžel uchádzal o prácu jej volali. Chceli vedieť či doporučuje/nedoporučuje.
A čo sa ona do toho stará, kde pracuje? To nevieš ísť za ňou a vyjasniť si to, že čo vlastne trúba chce...
@ukgirls To nie sú domnienky.
Pravdepodobne jej volali... Si si ista, ze volali? Si si ista, ze mu dala zlu referenciu? Si si ista, ze na zaklade referencie ho nevzali?
@macik166 Jej volal jeho potenciálny zamestnávateľ, to sa tak niekedy robí, že volajú do bývalej práce.
@viestta Na sto percent to viem.
Každý rok dostávame osobné ohodnotenie od šéfky, manžel mal vždy výborné. Naposledy čo si dovolil nesúhlasiť so šéfkou a upozorniť ju, že niečo čo robí je v rozpore so zákonníkom ju naštvalo a manžel dostal ohodnotenie, že by ho ani ako smetiara nevzali. Takto sa ona mstí, je veľmi pomstychtivá.
A jeho sa na pohovore nepytali, preco odisiel z predchadzajuceho zamestnania? Lebo keby povedal co a ako tak by bola to jej hodnotenie jasne. Alebo tiez by som na pohovore povedala, ze tam ani nemusia volat, ze im presne poviem to co ona a aj preco.
@kandelabra Nie, nepýtali sa ho prečo odišiel a tak to nerozvádzal.
do budúcna nech to povie na pohovore alebo nech neuvádza kontakt v referenciách
@biba_18 Kontakt neuviedol, len zamestnávateľa.
Tak ak bola s nim sefka nespokojna, dala mu zlu referenciu. Ak je to nepravom, potom by mal manzel sefke vysvetlit, ze je to poskodzovanie jeho dobreho mena a ze bohuzial, ak s tym neprestane, bude to riesit.
@martinkatinka Lenže to jej nik nedokáže, ona bude tvrdiť, že je to jej názor.
Poď takouto osobou by som ja teda nerobila. Veľmi stručne, jasne a výstižne by som ju poslala do rici.
TA by dostala taku kontrolu do firmy ta by to ani nerozdýchala.Ale to som sa.
@alickapusinka Takí zlí ľudia ako moja šéfka majú z pekla šťastie a tá kontrola by nakoniec dobre dopadla. Ale ktovie.
@autorka treba jej povedať že to je poškodzovanie dobrého mena. Navyše ona musí mať dôkaz prečo toto robí. Ja osobne by som podala TO priamo na ňu. A už advokát musí nájsť na ňu vytiahnuť niečo ale keď Vy obaja s mužom ste takýto,že však čo tak Holt prácu nedostane
Súhlasím, nech manžel už na pohovore radšej vo vlastnom zaujme povie, že pokial si ho budú preverovať, akú odpoved zrejme dostanú a prečo. Pokial by mal prístup k tým hodnoteniam alebo kontakt vo firme na niekoho iného nestranného (personalista, vyšší manažér,…), nech im da kontakt priamo on na nich.
A inak to, že manžela neprijali nemusí byt iba z dôvodu týchto referencii avšak aj z iných dôvodov.
A inak, pracovať by som pracovala, no nevydržala by som jej nič nepovedať. Avšak pokial by sa jej povaha dotýkala i mojej prace, pomaly by som si hladala inú.
@tiika keď jej niečo poviem, začne mi robiť zle.
Muž má koľko rokov? On nie je dospelý a svojprávny? On nevie na pohovore komunikovať dôvody zmeny zamestnania bez toho, aby sa ho na to pýtali? Nevie sa preventívne obhájiť ak vie, že ide o pomstychtivú osobu? Prípadne, hneď po prvej takejto situácii nie je schopný oznámiť dotyčnej, že situáciu komunikoval s advokátom a v prípade opakovania na ňu podá trestné oznámenie? Šéfka je majiteľka spoločnosti/firmy? Ak nie, prečo to okamžite neriešil s jej nadriadenými? Ak už sa človek stretne s takouto osobou, je potrebné sa brániť, nie nariekať.
@melanta Nie je nesvojprávny, ako som písala, jedná sa o mimoriadne zákernú osobu, ktorá manželovi dala zlé osobné ohodnotenie len preto, lebo si s ňou dovolil nesúhlasiť a poukázať na chyby.
Manžel to na pohovore nezmienil, pretože sa ho na dôvod ukončenia nikto nepýtal.
S tým podaním oznámenia je to také dvojsečné, ona sa bude brániť, že to tak bolo a je to jej názor na ktorý má ona právo a nejedná sa o ohováranie.
Muž si nevie povedať svoje? A prečo mu robí prieky? Nemali náhodou niekedy niečo medzi sebou, že o tom nevieš? Nezdá sa mi to normálne, žeby odišiel a riešila ho, príde mi to ako pomsta za niečo tajne
@zuzubb007 Nie, nič také tam nebolo, prosím nedomýšľaj si.
To je blba situacia, ja by som sa s nou skusila otvorene porozpravat.pretoze aj my, ked sme niekoho noveho prijimali, sme si ho preverovali u posledneho zamestnavatela, to je uplne normalne hlavne v mensich firmach, drzim palce
@beataxxx Viem, že sa to takto robí. Stačí ale jeden zákerný šéf a zničí ti možnosť sa zamestnať.

A skúsila si ju osloviť?