icon

Šéfka zámerne ničí manžela

12. apr 2025

Baby, nejaká som smutná. Môj manžel pracoval v tej istej firme ako ja pred časom, odišiel kvôli nezhodám so šéfkou. Ja tam ešte stále pracujem. Šéfka ohovára manžela a dáva mu veľmi zlé recenzie potenciálnemu zamestnávateľovi. Je mi z toho zle, normálne premýšľam, či nebude lepšie odísť? Veď vedome a zákerne ubližuje mojej rodine. A pod takýmto človekom pracovať nechcem.
Toto mi nepríde v poriadku, že toto robí môjmu manželovi, úplne mu ničí reputáciu. Takto mu zničila už dvakrát možnosť sa zamestnať.

Strana
z2
stellarstar
12. apr 2025

A skúsila si ju osloviť?

autor
12. apr 2025

@stellarstar Ona mňa oslovila, spýtala sa, kde robí môj manžel (pýtala sa to preto, lebo dobre vedela, že sa uchádza o prácu v inej firme). Pravdepodobne jej volali a pýtali sa naňho. A samozrejme ho nevzali.

ukgirls
12. apr 2025

manzel bez prace a teraz aj ty chces odist? z coho chcete zit? najskor nech sa niekde zamestna a az potom uvazuj o odchode.. a nevies 100% ci mu dala zle referencie ..je to len tvoja a manzelova domienka ...

stellarstar
12. apr 2025

A čo je tvojej sefke do toho kde pracuje resp kde sa o prácu uchádza? Ja by na mieste tvojho šla za ňou a urobila si poriadok

autor
12. apr 2025

@stellarstar Pretože z tej firmy kde sa manžel uchádzal o prácu jej volali. Chceli vedieť či doporučuje/nedoporučuje.

macik166
12. apr 2025

A čo sa ona do toho stará, kde pracuje? To nevieš ísť za ňou a vyjasniť si to, že čo vlastne trúba chce...

autor
12. apr 2025

@ukgirls To nie sú domnienky.

viestta
12. apr 2025

Pravdepodobne jej volali... Si si ista, ze volali? Si si ista, ze mu dala zlu referenciu? Si si ista, ze na zaklade referencie ho nevzali?

autor
12. apr 2025

@macik166 Jej volal jeho potenciálny zamestnávateľ, to sa tak niekedy robí, že volajú do bývalej práce.

autor
12. apr 2025

@viestta Na sto percent to viem.

autor
12. apr 2025

Každý rok dostávame osobné ohodnotenie od šéfky, manžel mal vždy výborné. Naposledy čo si dovolil nesúhlasiť so šéfkou a upozorniť ju, že niečo čo robí je v rozpore so zákonníkom ju naštvalo a manžel dostal ohodnotenie, že by ho ani ako smetiara nevzali. Takto sa ona mstí, je veľmi pomstychtivá.

kandelabra
12. apr 2025

A jeho sa na pohovore nepytali, preco odisiel z predchadzajuceho zamestnania? Lebo keby povedal co a ako tak by bola to jej hodnotenie jasne. Alebo tiez by som na pohovore povedala, ze tam ani nemusia volat, ze im presne poviem to co ona a aj preco.

autor
12. apr 2025

@kandelabra Nie, nepýtali sa ho prečo odišiel a tak to nerozvádzal.

biba_18
12. apr 2025

do budúcna nech to povie na pohovore alebo nech neuvádza kontakt v referenciách

autor
12. apr 2025

@biba_18 Kontakt neuviedol, len zamestnávateľa.

martinkatinka
12. apr 2025

Tak ak bola s nim sefka nespokojna, dala mu zlu referenciu. Ak je to nepravom, potom by mal manzel sefke vysvetlit, ze je to poskodzovanie jeho dobreho mena a ze bohuzial, ak s tym neprestane, bude to riesit.

autor
12. apr 2025

@martinkatinka Lenže to jej nik nedokáže, ona bude tvrdiť, že je to jej názor.

koniarova
12. apr 2025

Poď takouto osobou by som ja teda nerobila. Veľmi stručne, jasne a výstižne by som ju poslala do rici.

alickapusinka
12. apr 2025

TA by dostala taku kontrolu do firmy ta by to ani nerozdýchala.Ale to som sa.

autor
12. apr 2025

@alickapusinka Takí zlí ľudia ako moja šéfka majú z pekla šťastie a tá kontrola by nakoniec dobre dopadla. Ale ktovie.

modrykolibrik
12. apr 2025

@autorka treba jej povedať že to je poškodzovanie dobrého mena. Navyše ona musí mať dôkaz prečo toto robí. Ja osobne by som podala TO priamo na ňu. A už advokát musí nájsť na ňu vytiahnuť niečo ale keď Vy obaja s mužom ste takýto,že však čo tak Holt prácu nedostane

tiika
13. apr 2025

Súhlasím, nech manžel už na pohovore radšej vo vlastnom zaujme povie, že pokial si ho budú preverovať, akú odpoved zrejme dostanú a prečo. Pokial by mal prístup k tým hodnoteniam alebo kontakt vo firme na niekoho iného nestranného (personalista, vyšší manažér,…), nech im da kontakt priamo on na nich.
A inak to, že manžela neprijali nemusí byt iba z dôvodu týchto referencii avšak aj z iných dôvodov.

tiika
13. apr 2025

A inak, pracovať by som pracovala, no nevydržala by som jej nič nepovedať. Avšak pokial by sa jej povaha dotýkala i mojej prace, pomaly by som si hladala inú.

autor
13. apr 2025

@tiika keď jej niečo poviem, začne mi robiť zle.

melanta
13. apr 2025

Muž má koľko rokov? On nie je dospelý a svojprávny? On nevie na pohovore komunikovať dôvody zmeny zamestnania bez toho, aby sa ho na to pýtali? Nevie sa preventívne obhájiť ak vie, že ide o pomstychtivú osobu? Prípadne, hneď po prvej takejto situácii nie je schopný oznámiť dotyčnej, že situáciu komunikoval s advokátom a v prípade opakovania na ňu podá trestné oznámenie? Šéfka je majiteľka spoločnosti/firmy? Ak nie, prečo to okamžite neriešil s jej nadriadenými? Ak už sa človek stretne s takouto osobou, je potrebné sa brániť, nie nariekať.

autor
13. apr 2025

@melanta Nie je nesvojprávny, ako som písala, jedná sa o mimoriadne zákernú osobu, ktorá manželovi dala zlé osobné ohodnotenie len preto, lebo si s ňou dovolil nesúhlasiť a poukázať na chyby.
Manžel to na pohovore nezmienil, pretože sa ho na dôvod ukončenia nikto nepýtal.
S tým podaním oznámenia je to také dvojsečné, ona sa bude brániť, že to tak bolo a je to jej názor na ktorý má ona právo a nejedná sa o ohováranie.

zuzubb007
13. apr 2025

Muž si nevie povedať svoje? A prečo mu robí prieky? Nemali náhodou niekedy niečo medzi sebou, že o tom nevieš? Nezdá sa mi to normálne, žeby odišiel a riešila ho, príde mi to ako pomsta za niečo tajne

autor
13. apr 2025

@zuzubb007 Nie, nič také tam nebolo, prosím nedomýšľaj si.

beataxxx
13. apr 2025

To je blba situacia, ja by som sa s nou skusila otvorene porozpravat.pretoze aj my, ked sme niekoho noveho prijimali, sme si ho preverovali u posledneho zamestnavatela, to je uplne normalne hlavne v mensich firmach, drzim palce

autor
13. apr 2025

@beataxxx Viem, že sa to takto robí. Stačí ale jeden zákerný šéf a zničí ti možnosť sa zamestnať.

Strana
z2