Šéfka zámerne ničí manžela
Baby, nejaká som smutná. Môj manžel pracoval v tej istej firme ako ja pred časom, odišiel kvôli nezhodám so šéfkou. Ja tam ešte stále pracujem. Šéfka ohovára manžela a dáva mu veľmi zlé recenzie potenciálnemu zamestnávateľovi. Je mi z toho zle, normálne premýšľam, či nebude lepšie odísť? Veď vedome a zákerne ubližuje mojej rodine. A pod takýmto človekom pracovať nechcem.
Toto mi nepríde v poriadku, že toto robí môjmu manželovi, úplne mu ničí reputáciu. Takto mu zničila už dvakrát možnosť sa zamestnať.
Zas na druhej strane, neverim, ze len na zaklade jednej takejto recenzie ho nezoberu. Urcite by si to overili bud u viacerych ludi vo firme alebo v dalsich zamestnaniach.
Autorka, ešte raz, to, že sa ho to na pohovore nepýtali, nie je dôvod, aby tú tému neotvoril on. Normálne inteligentne povedať, čo sa stalo a čo sa deje. Ak sa chce zamestnať, tak buď sa k tomu postaví takto, alebo bude nariekať. A rovnako s tým podaním. Nič ste neurobili, aby ste tomu zamedzili, len znova píšeš, čo už si napísala. Proti takýmto ľuďom je potrebné sa postaviť čelom. Takže buď to budete riešiť a ak na to nie ste dostatočne zrelí, tak nie je dôvod nariekať.
On robi vysoko specializovanu pracu? Je to kancelarska, alebo manualna praca? uz v okoli vycerpal vsetky moznosti? Ma vs, alebo strednu?
Vieš, voci druhým si vymedzujeme hranice, komunikujeme im svoje potreby, žiadosti nie preto, že čakáme, že budú nasi kamaráti. Ale preto, aby sme sa postavili za seba, svojich blízkych, dokázali žiť autenticky svoj život.
Mne pride cudne šéfke nič nepovedať a da sa to i slušne, nemusíš jej zrovna nadávať. Neozvat sa zo strachu by ma velmi ubíjalo a ešte viac bralo vnútornú silu. Rovnako ani obviňovať druhých a hádzať na nich vinu, ak sa mi niečo nedarí, nikam nevedie.
Rady, čo sa da urobit v tejto situacii si dostala. Urcite sa rozhodneš čo najlepšie.
Ak vie len zamestavatela, tak jej zrejme nevolali. Ci si myslis, ze na infolinke povedali personalistke kontakt na byvalu sefku?
Keď je taká ako opisujes, tak jej nič nehovor, aj tak nič nedosiahneš a skončíš úplne rovnako ako on. Už zistil že ona ho ohovára, tak nech na ďalších pohovoroch sám povie aký bol v práci problém, aby jej nevolali. A keď sa muž zamestná, skončí skúšobnú dobu, bude mať už stabilné zamestnanie tak potom sa ty pekne slušne odprac z firmy nech od nej máte naveky pokoj.
A vies o tom, ze buduci zamestnavatel nemoze len tak vyvolavat predchádzajúcemu zamestnavatelovi? Ak chce referencie, tak musi sam oslovit buduceho zamestnanca a spytat sa ho, ci moze kontaktovat byvaleho zamestnavatela. Minule da to riesilo na jednej pravnickej stránke na FB. Takze podla mna ohovaranie byvaleho zamestnanca a snorenie buduceho zamestnavatela je mimo a riesila by som to ;)
@beataxxx Pri poskytovaní referencií je potrebné postupovať opatrne vzhľadom na to, že ide o chránené informácie a vydávať by sa mali, len ak o ne požiada bývalý zamestnanec alebo budúci zamestnávateľ doloží k písomnej žiadosti o referencie súhlas dotknutého bývalého zamestnanca so sprístupnením chránených údajov tretej osobe.
Referencie majú nízku validitu, pretože predstavujú subjektívny názor určitého človeka utvorený na základe konkrétnych skúseností, ktorý môže byť navyše ovplyvnený rôznymi faktormi, o ktorých vie len ten, kto referencie poskytuje.
Vhodné je preto zistiť aj to, aký človek referencie podáva a pri interpretácii je potrebné okrem iného zvážiť, aké vyjadrovacie schopnosti má ten, kto referenciu poskytol, na aké stránky sa zameral, prečo a pod.
Niekedy sa môže stať aj to, že niekto odmietne poskytnúť referenciu, čo je signál, že bývalý zamestnávateľ môže byť na dotyčného nahnevaný, alebo nechce poskytnúť negatívne hodnotenie, tak radšej referencie nepodá. Pre zvýšenie objektívnosti je dobré získať referencie z viacerých zdrojov
@romi0310 neviem v akej oblasti pracuje pan manzel autorky, ale nasa firma je dost specializovana a vacsinou sa za tie roky pozname v ramci slovenska a cesta, tak som sa samozrejme kamaratsky informovala a aj som sa dozvedela….na tom nevidim nic zle vzhladom na pomerne maly kolektiv
@beataxxx lenze tebe maju podat informacie kompetentni a ludia, co s danym clovekom denne pracuju a nie mozno majitel, ktory je nasraty, lebo sa mu niekto opovazil dat vypoved. Preto by mal kontakt dat zamestnanec, aby to malo nejaku vahu. Moja byvala sefka bola taka krava, ze obvolavala konkurenciu, ku ktorej jej usli jej byvale zamestnankyne a teda take informacie na ne povytahovala, ze to skoro skoncilo na sude a to este tie kontroly, ktore jej prišli do firmy potom... Tie baby velmi sikovne, spolahliv. Chvalabohu, ze ten zamestnavatel im sam povedal, ze ho kontaktovala. To, ze ti niekto povie, ze no on je taky pomalsi, nezaclenil sa, nekomunikoval moc, este neznamena, ze ten nazor je správny. A velmi Pochybujem, ze ludia z inej firmy vedia, komu maju volať a kto im poda pravdive info. To uz kolegovia daju lepsiu vazbu, ako majitel firmy. Popripade manazer, veduci. Ale to, co pises, ze sa navzajom poznate znamena, ze si sa informovala max od majitela. A od sukromnikov, hlavne tych mensich velakrat ludia odchadzaju po dobrom konflikte s majitelom. A tam uz asi tazko budu dobre referencie
@beataxxx tak neviem v akej oblasti sa pohybujes. Ale to, ze ty si mala vzdy vsetko v pohode este neznamena, ze druhi nemaju ine skusenosti. Staci tu zalozit temu, praca u súkromnikov a hned by sa povymienali skusenosti 🙂 a stale plati, ze su to citlive udaje a ma byt o tom oboznameny zamestnanec, ze jeho buduci zamestnavatel si ide o nom zistovat info. Tuto kludne autorkin manzel moze riesit sudnou cestou ohovaranie. To, ze nejaka zakomplexovana zenska z jesitnosti siri nepravdy je neprofesionalne a takisto ako je neprofesionálne nenastudovat si zakony a robit kroky, ktore nie su v sulade 🙂

@viestta najprv ho vystrnadi z firmy, robí mu zle, potom sa na neho vypytuje a nakoniec mu dá skvelé odporučenie.. To určite...