Šialené pracovné tempo
Prosím poraďte ako trocha vstrebať novú prácu. Nastúpila som k 1.2. do štátnej správy avšak to pracovné tempo je tam na mňa príliš rýchle. Mala som prácu kde som s kľudom riešila pracovné veci, úplná pohoda, voľnosť, v podstate sama sebe pánom. Teraz je nás 5 v kancelárii. Všetko mladi premotivovani. Roboty vyše hlavy, veľa veci ktoré treba stihnúť v ten deň v kancelárii. Keďže všetci sú bezdetní ostávajú aj dlhšie. Ja jediná mám deti, potrebujem ich vziať do školy, na krúžky. Ostávať dlhšie nemôžem. Súkromný telefón do rúk nikto nevezme. Ja potrebujem občas pozrieť Edupage, trénerku či sa nieco nedeje no mám normálne z toho výčitky 🙆. Zvažujem všetky pre a proti. To tempo je pre mňa dosť problém. Viem že dnes to je tak asi všade a musím sa prispôsobiť ...existuju nejaké techniky ako si čím skôr zvyknúť? 🙈
@rutyruth
Hodnotíš to príliš skoro. Ja som sa svojho času vrátila po MD do práce, z ktorej som odchádzala, čiže poznala som všetko, náplň, prostredie, vedela som, čo je moja úloha, nič nové som sa nemusela učiť, len oprášiť staré vedomosti a zvyknúť si na pár nových kolegov. Bol to pre mňa taký šok, že prvé dva týždne sa mi tam chcelo revať. Mám tri deti, dvoch školákov, isto nemusíš kukať pravidelne edupage. Keby sa stane niečo, čo vyžaduje tvoju pozornosť, budú ti volať. Ostatné sa dá riešiť doma. To isté platí pre trénerku. Moje deti majú všetky nejaké krúžky, takže viem, že ozaj nie je nutné pravidelne kukať telefón, či sa niečo nedeje. Tie ostatné veci ako robota pre troch ľudí hodená dvom a nadčasy … uvidíš, možno sa to utrasie a keď nie, tak si budeš hľadať niečo, čo ti vyhovuje viac.
@rutyruth nuz tusim si natrafila na prvu kancelariu v STATNEJ SFERE kde fakt niekto robi, kedze je zaplateny..ak si chces vybavovat sukromne veci preco si neotvoris zivnost?
este by som osobne dala tomu sancu, si tam par dni a mozno sa do toho tak dostanes, ze ti to tempo pride pohotove, ako neviem, ci by som len tak zahodila takuto pracovnu
prilezitost
je to len o zvyku, je to nova praca, tak je jasne, ze si z toho nesvoja, ale dopraj si cas, aby si sa do toho dostala a vela veci sa vyriesi, najdes si system, nebudes mat vycitky, budes vsetko zvladat, verim ti 🙂
Ja keď som nastúpila do práce po 10rokoch, stále som mala pocit že som totálne neschopná a pomala, aj keď mi nikto nič nevyčítal.. tak som stále sa snažila viac a viac a nakoniec mi niekoľko kolegov vravelo že ako som sa uchytila že to málokto sa tak.. potešilo ma to veď čoby nie.. len mi príde trocha smiešne že som zamakala hlavne preto že som mala dojem že som neschopacka..
Začiatky sú ťažké, zvykneš si uvidis 🙂
@rutyruth Bud zmen pracu alebo skus sa zorganizovat s kolegami, prebrat riesenia na danu situaciu a predlozit ich sefovi.
@jasomzabka inak naozaj tam makajú a majú aj dobre zaplatené. Nie je to typická štátna správa.
Ďakujem krásne za povzbudenie. Dnes som dostala ponuku od septembra učiť na strednej škole a isto to využijem. Síce plat nič moc ale viem si občas privyrobit aj pomimo. Takže neviem koľko to potiahnem v tejto práci ale prázdniny snáď budem oddychovať. Potom v septembri napíšem aka som zúfalá 🤣🤣🤣
@niekapitalizmu
@jana_eyre_2
@rutyruth ak ti môžem poradiť,učiť asi nechoď,ak si teda neucila a máš problém v tejto práci,kde je síce práce veľa a stres,ale sama si ju vlastne urcujes a postupne zvládaš. V práci v školstve budeš mať tých stresov určite viac, a to nielen v škole,ale i doma,lebo sa musíš pripravovať. Svoju prácu som milovala,ale ak máš problém so stresom a tempom,tak nemyslím,že je učenie pre teba. Len môj názor.
@rutyruth To po 4 dnoch si zhodnotila, ze tam nie je system? Podla mna asi potrebujes mat presne dane, co treba robit a mat na to dostatok casu, akakolvek odchylka je pre teba zataz, ktorej nie su naucena celit. Ja som zvyknuta robit pod tlakom, len ma to uz po dlhych rokoch unavovalo a vyhorela som. Ale pracovala som tak 27 rokov. Stres je vsade. Je malo zamestnani, kde mas pracovnu napln akurat na ten pracovny cas pekne v klude a v pohodicke
Casto to je o tom, ze chcu usetrit a navalaju ludom prace za 2. Uplna klasika. Takze ani nie system, ale nedostatok ludi
@rutyruth na akej škole a čo by si učila? S deťmi je to boj
@mircalla Kedysi som učila. Síce nie toľko ako budem ale zhruba viem čo to obnáša. Takisto viem aké je to keď tlačia termíny a treba veci odovzdať na čas. Všetko má svoje plusy a mínusy. Zväčša riešim viac prác od rôznych zamestnávateľov naaraz. Čiže stres je všade, treba s ním pracovať.

@xsandrax presne tak to je aj u nás. Veru som zvedavá ako to bude 😔