Šikovnosť v práci
Je to normálne keď vás v práci upozorňujú té rob pomalšie, šetrí si robotu, nebuď taka šikovná atď atď. Priznám sa ze ma to demotivuje lebo som naucena pracovať a nie sa v robote nudit.
@w123 omg.. Chorá doba keď je človek zhejtovany za to, že chce pracovať 🙄 nemusíš mať obavy, mam dve práce plus fyzickej práce okolo domu a chaty mam tiež dosť. Pointa bola niekde inde. A prepáč, mňa platia za prácu a nie za kavickovanie takže rada podám výkon, akurát sa mi nepáči ze som za to urážana
@w123 a môžeš mi veriť ze neustále debatovanie a ničnerobenie by ta veľmi rýchlo prešlo pretože čas ti vtedy ide neskutočne pomaly
Vies co, ja som mala na rovnakej pozicii pod sebou dve baby. Jednej som dala ulohu, robila ju tri dni. Druha to iste spravila cez obednu prestavku, popri obede. Nikto sa nestazoval, ani mi to nebonzoval. Ale ja nie som blba a viem, kolko ulohy, ktore zadam mozu trvat. Nadriadeny by mal mat prehlad kto co robi, kolko take veci trvaju. Kedze ja som si presla uplne od najnizsej pozicie az hore, tak na mna take neplati 🙂 Ja som sa vypracovala tak, ze som vzdy vsetko robila rychlo, nacas, bez chyb a poprotom som si brala nove veci a ucila sa na tom, co nikto nevedel a nechcel robit. Obcas som sice dostala nalozene s prepacenim aj totalne sracky, kedze vedeli, ze na mna sa da spolahnut, ale v konecnom dosledku ma to vzdy posunulo.
Moja stara mama ma 97 rokov a bola sicka popri 6-tich detoch, ked nastupila bol volny len jeden sijaci stroj, nikto ho nechcel pretoze sil velmi rychlo, nikto ju nechcel zaucit lebo na tom stroji sa pre rychlost vela latky aj pokazilo a skoda bola na svete, stara mama sa zatala a na stroji sa naucila sit, trapila sa, ale dala to a kedze mali normy svoje si odsila uz doobeda a sla domov😁ostatne kocky potom zaucala na jej stroj a veru aj zavideli aj sa poucili, stara mama je neskutocna bystra zena dodnes❤️Tolko k tomu, verim, ze nadriadeny davno vie aka si sikovna a je na tebe ako s tym nalozis a mozno prave v novej praci budu vediet ocenit tvoju sikovnost
Autorka, nerobila by som robotu za druhych, bez ocenenia a zadarmo
Hej,tomu sa hovori inicativny blbec🤣🙈 Netreba ukazat ze vies,lebo ti navalaju ze nebudes stihat a nakoniec budes robit za 3osoby s 1 platom🤭A mozno preto sa mas s nimi flakat aby nevinikla ich lenivost a aby ich nechceli nahradit niekym sikovnejsim
A chces ostat v tej praci? Mas aj volbu oznamit svoje postrehy nadriadenym, je len na tebe
Autorka, ja ti rozumiem. Zblaznila by som sa v práci robiť pomaly. Veď keď sa nudím, čas sa strašne vlečie. Tiež radšej makám, nech mi to rýchlo zbehne.
@thoughtfulweirdo ďakujem 🙏 konečne aspoň niekto kto ma nemá za premotivovanu
@danieli ďakujem veľmi pekne za milé slová 😊 konečne čítam aj niečo pekné a nie len samé hejty. Dakujem
Aj ja ti rozumiem. Mala som niekolko prac, hned po skole taku, kde som sa strasne strasne nudila. Neviem, ale nie je nic horsie ako chodit do prace, kde sa clovek nudi, a musi si nasilu hladat pracu. Ano, pre niekoho je to praca snov, mna to ubijalo, citila som sa zbytocna a bolo neprijemne za to nudenie brat plat. Kedze som aj ja sama neskor zamestnavala ludi, nedalo mi sa tvarit, ze takto je to správne. Potom som mala pracu, kde som kazde rano od stresu zvracala, lebo den som mala nalinkovany do poslednej minuty. Robila som v niekolkych kolektivoch, takmer vzdy na veducich poziciach. Zistila som, ze vycnievat z davu je velmi nebezpečné. Mna vzdy z prace zato dav proste vystval. Tiez som z toho bola demotivovana, ked sa x rokov robilo nieco a ja som to chcela zmenit, vylepsit vzdy sa nasli ludia, ktorí ma udupali. Lebo ved naco menit, takto je to dobre. V praci je to vacsiniu tak, ze bud "si so sefom", snazis sa, ale medzi ludmi si cierna ovca. Alebo zapadnes do davu , si "s ludmi", ale proti sefovi. Resp. proste robis ako ostatni. Ak mas povahu ako ja, je to proti tvojmu presvedceniu, je to naozaj tazke. Vies co je najhorsie? Ze ti najpomalsi, najlenivejsi ostavaju v tych pracach najdlhsie. Mam teoriu, ze sefom taketo typy ludi asi vyhovuju. Nie vsade samozrejme. Ale sef, nema rad ked je niekto lepsi a sikovnejsi ako on sam, preto silne clanky odidu, a slabe ostavaju. Aspon sa sefovia nemusia citit ohrozene. Teraz mam pracu, kde mam prace akurat, konecne nie veduca pozicia a ked jej je menej, tak doma mam druhu, a domacnost to neni, kde sa realizujem. Ani nevies ako ta chapem.
.
Ano mna to udivuje tiez, pisem, ze mam to podobne, ale nastastie v tej praci uz nie som lebo by ma slahlo... A zistila som, ze vsade su pohodlni ludia, ale vies... V konecnom dosledku makat za inych tak si akurat blba v ich ociach... A casto to cloveku neda vyhybat sa robote aby si zamakali aj ini konecne, mohla by som napisat sloh z poslednej prace s takymito situaciami ako sa iste kolegyne vyhybali robote....ale tak co uz, ludia sme rozni... Aj ine predo mnou ti to uz napisali vlastne, ze v podstate je to tak a ak sa ti nepaci zmen pracu, ale dookola odpovedat na komentare jak tebe sa nechce vykecavat jak im... No vies asi ako to vyznieva... Vsak spravim si rychlejsie, ked to ide, ale nie tak aby ma zavalili dalsou pracou, bodka, neriesim...
A este som chcela dodat... Na malo miestach sa stane, ze snaha je aj ocenena, to musis mat stastie na zamestnavatela alebo veduceho, mnohi si povedia vsak nech urobi navyse za rovnaky plat... Ano aj takto to dnea este stale funguje... Takze si treba dobre odsledovat ci sa ti oplati byt taka "strasne sikovna" oproti ostatnym... Lebo no... Na niektorych miestach by si zo seba robila hlupaka akurat a kolegyne vlastne maju rozum, ked sa nejdu pretrhnut, ale, pisem, ako kde....
Ja tiež keď som začala pracovať mala som koleginu ktorá si riešila aj súkromné záležitosti, telefonáty, do 1 papiera pozerala hodinu a pritom myslela na priateľa, ja nie mňa tých 8 hodín v práci ubíjalo keď som nemala čo robiť, robila som rýchlo a šéf si aj všimol že mám hotovo nejak zázračne rýchlo a ona stále stagnuje...potom som zase ale nemala čo na práci aj 2 hodinky, ale šéf bol na blízku takže nič okrem roboty som riešiť nechcela, potom mi začala kázať nech si šetrím robotu nech robím pomaly celý deň, nech šef si myslí že stále máme čo robiť lebo nám môže skrátiť uväzok, keď ja to stihnem aj za 4 hodiny denne, potom mi pridávala jej veci a ona robila ešte menej, ona to dokázala klikať hodinu vedľa a tváriť sa že stále robí 1 faktúru...Potom odišla mám novú kolegyňu tá ide ako píla rovnako a dokonca sa atmosféra zlepšila, nesedím za pc 8 hodín bez prestávky normálne si pokecáme aj so šéfom, posrandujeme, a práce je oveľa viac keď sa aj ona snaží keďže ide aj o zákazníkov a tým lepšie aj pre nás, keďže ide o malú firmu a zákazník = stála mzda 🙂 no ja som si vydobila cez túto dobu prácu z domu a som šťastná stíham si svojím tempom všetko a neriešim kolegov 🙂 ale chápem ťa, rok som chodila domov z tej kolegyne ubitá a keby neodíde asi hľadám robotu inde...
Ako sa hovori za dobrotu na zobrotu. Ak mas pracovat podla nich pomalsie, tak to vyskusaj a potom uvidia 🙂
@1fifinka1 presne tak, máš úplnú pravdu. Tiež nie som taká povaha a poviem ze sa cítim veľmi nepríjemné keď iba sedím a nasilu sa tvárim, že niečo robím. Ú nás je to presne rovnako, ti najpomalsi sú za najlepších, proste tomu nerozumiem
@sasha10 hľadám si prácu, ale je to tu kde žijem dosť ťažké. Pre mňa je strašne ubijajuce iba sedieť a pozerať do steny keďže nemôžem ísť ani na net, telefón zoberiem do ruky iba sem tam. Nemám 20 ani 30,mam viac a asi som ešte ta stara škola, ktorá je zvyknutá na vyťaženie v práci celých 8 hodín. Nehovorím ze nepokecam, nejdem si urobiť kávu ale nie 6 hodín z pracovného času
vymenit pracu, kde by si tak makala ako chces, to nezvazujes?

to su teda problemy, tak chod robit niekde fyzicku pracu prides z roboty znicena ako pes, tyzden nebudes citit nohy chrbticu a budes stastna lebo v praci kde mate malo roboty a musis kavickovat a obedovat a obcas prehodit nieco s kolegynou a este ta za to platia musi byt strasne zle 😅