icon

Šikovnosť v práci

8. sep 2021

Je to normálne keď vás v práci upozorňujú té rob pomalšie, šetrí si robotu, nebuď taka šikovná atď atď. Priznám sa ze ma to demotivuje lebo som naucena pracovať a nie sa v robote nudit.

Strana
z2
anjelicek26
8. sep 2021

Ja ti neviem, ale kolektivna lenivost by mi isla volakde, robim veci v svojom tempe a ked mam malo roboty, dotahujem aj ine, co som videla, ze nerobi nikto ... nekafrem sa nikomu do roboty, ale doriesujem "sedu zonu" veci, ktore sa vsetci tvaria, ze nevidia a pritom su dolezite... ale nazad k pointe... robim si svoje, nekomentujem lenivost urcitych kolegov, je mi to uprimne jedno... oni tiez asi netusia, ze mi za tri roky zdvihli o 19% plat a posunuli o dve manazerske pozicie vyssie a ja im to ani rozpravat nebudem...

sivana09
8. sep 2021

Zavisi od tvojich ambicii

autor
8. sep 2021

@anjelicek26 ani ja sa nekafrem iným do roboty, ale veľmi to kole oči ze niekto stíha aj naviac a niekto "nestíha" potom počúvam reči ze rob pomalšie atď. Keďže všetky robíme rovnakú pracu

autor
8. sep 2021

@sivana09 tam u nás sa nemám kam posunúť, ide len o to ze iní pol dna predebatia a ja popravde na to veľmi nie som. Radšej budem robiť a nie sa iba tváriť, že niečo akože robím

simca06022011
8. sep 2021

no vies co, stretla som sa s tym a robila som si aj tak po svojom. V provom rade to ide od kolegyn/kolegov, ktori menej robia a je problem ak si sefstvo vsimne ze jeden urobi o mnoho viac alebo rychlejsie ako druhy atd... a preto brzdia sikovneho :D toto je presne to preco ja som vzdy ked sa da (vzdy sa neda), za pohyblivy pracovny cas s pevnou mzdou. Pretoze ak ja dokazem urobit v praci za 2h to co urobi kolegina za 8h, tak potom mam co? pozerat do plafona ? Rob ako je tebe dobre... men keby povedala asi teraz v mojom veku kolegyna rob pomalsie, poviem jej nech ona robi rychlejsie :D

autor
8. sep 2021

@simca06022011 však som aj povedala, ale vieš ako to je, nechcem byť vyvrhel. Som z toho dosť deprimovana pretože u nás to funguje tak, že mne pridajú robotu ze však stíham a oni sa lemria ďalej.

bagre
8. sep 2021

áno presne... preto spomaľ
nechtiac som si zmazala odpoveď, toto som šla napísať

autor
8. sep 2021

@bagre je to pre mňa ťažké lebo nie som tsk zvyknuta

bagre
8. sep 2021

ľudia si na to zvyknú a naváľajú ti aj svoje povinnosti, alebo keď nastane situácia že nebudeš toľko robiť, hneď im to bude klať oči /pochopenia sa nedočkáš/. V niektorých kolektívoch dokonca šikovníka vyštvú. Viem, že je to pre nás makačov nezvyk, ale treba to trošku okresať. Nemusíš rečniť 6 hodín z 8, budeš robiť, len trocha uberieš...

simca06022011
8. sep 2021

tak neviem aku mas pracovnu napln, ale mozes sa tvarit ze robis a robit daco ine? :D

ifava
8. sep 2021

Zalezi aku pracu robis, ked si porobis skor nemozes skor odist? Alrbo ako toto tam funguje? Ja osobne som rada ked si porobim co najskor a ak sa da som proste isla za rodinou ked mi to praca umoznila 🙂

evica17
8. sep 2021

Ako ano poznam to. Bolo to.na brigade, vo firme kde boli normy kolko toho stihnut za pracovnu domu a toto nam vraveli ti co tam robili na tpp, ze brigadnici su sikovny ale nexh robia pomalsie, pripadne nech oddychuju, lebo im zdvihnu normy . A oni si chceli kecnut, kavicku dat a tak. Tak sme to akedy robili tak ze to co sme urobili nad normu sme nezapisali, ale ame to nechali tomu co siel na ten stroj po nas na dalsej smene, nech si oddychne

luccija
8. sep 2021

A presne takto dopadnú ti, ktorí sú snazivi až moc.Navalaju Ti robotu a oni budú debatovať tak spomal🙂

autor
8. sep 2021

@ifava nie, nemôžem odísť skôr a tiež sa mi nedá tváriť ze niečo robím keďže sme monitorovaní.

autor
8. sep 2021

@luccija ja viem, len ma to demotivuje naťahovať to umelo, tváriť sa pri jednom papieri ze aké je to zložité keď to viem urobiť za 5 minút. Dosť ma to demotivuje, nudí. Hľadám si inú pracu, ale dnes aspoň teda tam kde žijem je ťažké nájsť niečo fajn

anjelicek26
8. sep 2021

Kedze tam nechces ostat, tak rob podla svojho tempa, nepotrebujes si tam najst "kamaratky do zivota" medzi kolegynami... najhorsie je, ked clovek chodi do prace bez nalady a deprimovany.

luccija
8. sep 2021

Tak ty sa nevieš tváriť, že sedíš nad papiermi a oni nerobia nič a klebetia a netrápi ich to🙂

autor
8. sep 2021

@anjelicek26 ja sa práveže teším keď viem, že ma čaká deň keď toho bude konečne viac, ale potom keď počujem tie reči tak ma to deprimuje. Ze co je to za dobu, že šikovného človeka si nevážia. Proste ma to ubíja a upadať nechcem.

autor
8. sep 2021

@luccija máš pravdu, neviem. Som blbá ze? 😅 Proste som naucena pracovať 🤷🏼‍♀️

nikyball
8. sep 2021

Neviem v akej práci si. Ale teraz ak je menej roboty, možno si ju nechávajú, aby ich potom zamestnávateľ nenechal doma. Normy sa zvyšujú väčšinou pravidelne v každej firme, čiže možno si tam chcú nechať rezervu. Keď som brigádovala cez školu takto to v niektorých firmách fungovalo. Z mojej skúsenosti tiež som stretla takýchto premotivovanych ľudí, ktorí makali aj cez prestávku, robili nadnormy. Tie sa potom zvýšili tak, že človek nestíhal ísť ani na wcko.

autor
8. sep 2021

@nikyball ale ja nie som pre motivovaná 🤷🏼‍♀️ proste robím normálne, ale moji kolegovia do deviatej ranajkuju, potom káva, potom prehodia dva papiere, potom majú obed a zase kávu, debata a zas prehodia dva papiere. O tom hovorím, že to proste umelo naťahujú

sslobodnamama777
8. sep 2021

Tak si najdi popri hlavnej praci inú, tiež potrebnú. Triedit odpad, zakladať niečo, .. zalezi co robis. Veduci vedia co sa deje na pracovisku aj tak, aj ako kto vie robiť. Zalezi aky je dovod, ze kolegine tak vravia.

anika
8. sep 2021

A zarobis viac, ked budes pracovat viac? Dava ti to pocit , ze si lepsia, ako kolegyne? Co tym sledujes? Odpovedz si na tie otazky, plus rob , ako citis a myslis si , co je podla teba v poriadku. Kolegyne su tvoje rovesnicky, ci starsie,?Mozno si oni vedia zatriedit pracu, aby ju odviedli a nepretrhli sa, jednoducho si sily rovnomerne rozdelia

michkat
8. sep 2021

Poznam to, ale pride mi, ze si tu nieco len dokazujes 🤣 treba sa prisposobit, je fajn, ze si sikovna a vies maknut, ale a to zavisi od prace, netreba ludom zvysovat normy... Ja sa tiez radsej prisposobim a potom, vzdy sa najde chvila, kde sa da pracovitost ukazat 😉 netreba to takto riesit moc, ak sa ti nelubi, daj vypoved a vybavene 🙂

autor
8. sep 2021

@michkat nič si nedokazujem, skôr ma udivuje to aki sú dnes ľudia leniví a ako dokážu marnit čas. Pretože mne nuda v práci pripadá ako strata času a cítim sa nevyužitá. Ver mi, že hľadám novú pracu ale nie je to ľahké. Bez príjmu zostať nemôžem.

autor
8. sep 2021

@anika nie, nezarobim viac. Kolegyne sú mladšie ako ja a nesledujem tým nič. Iba mi príde cudne nudit sa v práci resp tváriť sa ze som strašne zaneprázdnená keď to tak nie je.

nikyball
8. sep 2021

Na to sú tam iní , ktorí musia zhodnotiť , či naozaj sú tí ľudia leniví a naozaj nič nerobia. Neviem teda o akú firmu sa jedná, ale asi o nejaku výnimočnú, keď platia tolko ľudí za nič a pritom by si tam stačila len ty.

autor
8. sep 2021

@nikyball už na tom začali pracovať tak som zvedavá aki budú prekvapení z výkonu. Ja ich neplatím takže mne je to fuk, ja to len nechápem. Ja pracujem rada, som rada keď mám veľa prace a cítim sa užitočná

nikyball
8. sep 2021

A zistia že im stačí o pár ľudí menej, určite ti budú vďační 😉

autor
8. sep 2021

@nikyball prečo by mi mali byť vďační? Ja si robím svoje a do nikoho sa nestarám, ale myslím ze je dosť očividne keď ide šéf po chodbe a neustále vidí skupinky ľudí, ktoré debatujú. Pritom keby robiť chceli tak sa vždy dá nieco nájsť, ale u nás to funguje tak ze nikto neurobí nič navyše. Keď vidia spadnuty papier na zemi tak ho budú obchádzať miesto toho aby ho zdvihli

Strana
z2