Skončenie pracovného pomeru dohodou po rodičovskej dovolenke
Chcem skončiť pracovný pomer dohodou
Som po RD
Mám 60 dni dovolenky
Môže mi zamestnávateľ robiť problémy ?
Chcela by som jeden deň vyčerpať a ostatok si dať preplatiť
Problémy nie. Ale môže nesúhlasiť. Nemá povinnosť súhlasiť s dohodou ani s čerpaním jedného dňa dovolenky. Prípadne môže súhlasiť s dohodou, ale bez čerpania dovolenky. Ak nebude súhlasiť s dohodou, dáš výpoveď a bude ti plynúť výpovedná doba. Ale to nie sú problémy. To je postup podľa zákona.
@melanta a dovolenku mi musí preplatiť alebo ako to bude s ňou
Áno, nevyčerpanú dovolenku ti preplatí. Ale ak ti ide o maximálnu podporu, tak tú budeš mať iba v prípade, že deň vyčerpáš, tým dňom ukončíš pracovný pomer a zvyšok ti preplatia. Ale ako píšem, zamestnávateľ nie je povinný s tým súhlasiť.
Skôr ti najlepšie povie zamestnávateľ ci súhlasí lebo môže ti povedať áno aj nie tak najlepšiu odpoveď budeš mat od neho priamo u nás ja som mala po rodičaku 16dni chcela som tiež jeden deň a zvyšok preplatiť nerobili problém s tým no ja som mala určite iného zamestnávateľa a ty máš iného
doovlenku ti preplati ale nemusi suhlasit so spekulovanim 1 dna
A tych 60 dni dovolenky mas potvrdenych kd zsmestnavatela? To si dva roky pred materskou vobec necerpala dovolenku?? Alebo mate taky stedry bonus?
@zuzinka888 nečerpala vôbec
A áno potvrdené to mám
@melanta tak mi povedali že do konca mesiaca marec čo bude cca 20 dni si mám vyčerpať dovolenka a ostatnú mi preplatia
Ale teda neviem ako sa mi bude počítať potom tá podpora
z toho marca
@mamina7070 a to budem mať nižšiu podporu asi ?
hej nebudes mat maximalku, aky mas plat na pracovnej zmluve?
Neviem aký si mala plat, ale aj pri čerpaní 20 dní dovolenky a 40 predplatených dni ti kľudne môže vzniknúť Max. podpora
tak zamestnavatel sa rozhodol, a ty zbytocne ale naozja zbytocne spekulujes !
ak mas narok na odstupne, v tom danom mesiaci, ti stale mozno vyjde vyssi DVZ.
@melanta presne tak. zamestnavatel nie je povinny suhlasit so spekulovanim
60 dni za jednu matersku , to mi dako nesedi.
25 dni mas na rok?
no s tým počtom 60 dní nevyčerpanej dovolenky, to ma dosť zaujíma za aké obdobie....
@martul presne to nesedi ...jedine musela mat faaaakt vela necerpanej dovolenky. ak sa bavime o 1 MD
@martul kamaratka tak mala po troch materskych takze isto sa to da
Tak mám toľko dovolenky čo je na tom nepochopiteľne
A na čo je niekomu taká informácia že prečo toľko dovolenky nijako to nesúvisí s témou
@martul no to nieje podstatne
🙂
ako je to jedno v podstate dolezita je info o vyske platu na pracovnej zmluve ak chces vediet vysku podpory
je, by si sa čudovala. Zažila som už v praxi taký prípad, kde zamestnankyni sporili dovolenku, potom jej ju samozrejme preplatili. Horšie bolo keď prišla kontrola a museli jej opraviť mzdu a veľkú časť musela vrátiť naspäť, ale ako chceš, tvoja mzdárka to vie najlepšie!!!

zamestnávateľ nemusí súhlasiť s dohodou