icon

Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe

cipina
6. dec 2022

Ahojte, nemáte niekto skúsenosti ako to prebieha? Pošlem zamestnávateľovi oznámenie o skončení, kde uvediem deň, kedy by som chcela skončiť, ALE - zaujíma ma, či so mnou môžu skončiť pracovný pomer aj skôr.
Potrebovala by som, aby som v jeden konkrétny deň skončila v jednom zamestnaní a nasledujúci začala v druhom a bojím sa, že keď im to oznámim, tak sa so mnou rozlúči zamestnávateľ skôr (lebo v podstate nemá zo mňa úžitok).
Vďaka.

syslik81
6. dec 2022

ano moze samozrejme.. oznam mu to 2 dni pred a mas klud..troska nefer kedze nebude mat nahradu ale ak to tak potrebujes... ja som raz skoncila zo dna na den ...

janagem
6. dec 2022

Počas skúšobnej doby s tebou môžu skončiť kedykoľvek. Takže aj keď im prinesies papier že od 1.1.2023, môžu ti povedať aby si už zajtra nechodila.

Reálne áno, nemajú tá prečo držať a je to vychcanost z tvojej strany. Nemá ti to prečo tolerovať.

nikdenikto
6. dec 2022

Je pre teba výhodnejšie dať výpoveď až deň pred nástupom do novej práce. Je to síce pre zamestnávateľa podpásovka, ale čo už.

cipina
autor
6. dec 2022

@nikdenikto chcela by som to oznamit tak 3 dni pred planovanym odchodom. Myslite, ze to bude v pohode? Viem, ze to nie je fer, ale ponukli mi vysnivanu pracu ovela lepsie zaplatenu, a mam dovody, pre ktore potrebujem, aby mi to nadvazovalo zo dna na den. Neviem si predstavit reakciu sefa a velmi ma to trapi, ze to takto musim riesit.

mogaa
6. dec 2022

@cipina počas skúčšobnej doby môže kedykoľvek ukončiť PP každá zo strán - teda aj zamestnávateľ aj zamestnanec....Po skúšobnej dobe je to buď dohoda(musí vtedy s tým súhlasiť aj zamestnávateľ)alebo mesačná/dvojmesačná výp.doba.....Ak odídeš po skúšobnej dobe skôr ako je výovedná doba a nie je podpísaná dohoda, tak zametsnávateľ si od teba môže nárokovať 1mzdu.