Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe
Ahojte, nemáte niekto skúsenosti ako to prebieha? Pošlem zamestnávateľovi oznámenie o skončení, kde uvediem deň, kedy by som chcela skončiť, ALE - zaujíma ma, či so mnou môžu skončiť pracovný pomer aj skôr.
Potrebovala by som, aby som v jeden konkrétny deň skončila v jednom zamestnaní a nasledujúci začala v druhom a bojím sa, že keď im to oznámim, tak sa so mnou rozlúči zamestnávateľ skôr (lebo v podstate nemá zo mňa úžitok).
Vďaka.
Počas skúšobnej doby s tebou môžu skončiť kedykoľvek. Takže aj keď im prinesies papier že od 1.1.2023, môžu ti povedať aby si už zajtra nechodila.
Reálne áno, nemajú tá prečo držať a je to vychcanost z tvojej strany. Nemá ti to prečo tolerovať.
Je pre teba výhodnejšie dať výpoveď až deň pred nástupom do novej práce. Je to síce pre zamestnávateľa podpásovka, ale čo už.
@nikdenikto chcela by som to oznamit tak 3 dni pred planovanym odchodom. Myslite, ze to bude v pohode? Viem, ze to nie je fer, ale ponukli mi vysnivanu pracu ovela lepsie zaplatenu, a mam dovody, pre ktore potrebujem, aby mi to nadvazovalo zo dna na den. Neviem si predstavit reakciu sefa a velmi ma to trapi, ze to takto musim riesit.
@cipina počas skúčšobnej doby môže kedykoľvek ukončiť PP každá zo strán - teda aj zamestnávateľ aj zamestnanec....Po skúšobnej dobe je to buď dohoda(musí vtedy s tým súhlasiť aj zamestnávateľ)alebo mesačná/dvojmesačná výp.doba.....Ak odídeš po skúšobnej dobe skôr ako je výovedná doba a nie je podpísaná dohoda, tak zametsnávateľ si od teba môže nárokovať 1mzdu.

ano moze samozrejme.. oznam mu to 2 dni pred a mas klud..troska nefer kedze nebude mat nahradu ale ak to tak potrebujes... ja som raz skoncila zo dna na den ...