icon

Skoršie odchody z práce

12. okt 2021

Priznám sa, pravidelne opúšťam svoju kanceláriu skor ako mam, vzdy 10-15 minút pred 16. Pracovnú dobu mam oficiálne do 16. Ide o prácu v súkromnej sfére, žiadna statna ci verejná sprava. Pracovne úlohy plním a odchádzam z dôvodu ze všetko mam hotové uz dávno pred 15 a reálne do tej 16 sa tam nic nedeje. Nepipam si kartičku ani ma tam nikto takýmto spôsobom nesleduje, dnes mi vsak kolega nadriadený napísal krátko po mojom odchode, ze ked chcem ist domov skor mam sa spýtať. Tiež sa zmienil o mojom piatkovom skorom odchode. Myslite ze je to dôvod na vyhadzov? Uvedomujem si svoju chybu.

Strana
z3
hederamonstera
12. okt 2021

@slavomira1980 😂 predpokladas zle. Neda ti to nepokusit sa ma nejako “zhodit”. Proste tu nejde o mna, len som chcela na tvoj “diktatorsky” rezim napisat, ze uz ideme do doby, kedy nezalezi na prac.case ale vykone.

Papa

slavomira1980
12. okt 2021

@hederamonstera pozri IT sektor je v porovnani so zapadom dost pozadu a vacsina robi jednoduche progranovanie alebo testovanie. Top schopni programatori s treningom zo zahranicia su uz davno mimo Slovenska a zarabaju 5x tolko ako na Slovensku. Netreba sa urazat, jedboducho si treba pripustit, ze urcite sektory su zaostale a vyuzivaju sa obsolentne technologie. Tu nejde o zhadzovanie ani povysovanie. Je to tak aj v inych sferach, pretoze do vyskumu ani vzdelania sa neinvestuje. Hovorim to preto, lebo o tom nieco viem.
Ako som uz pisala, mame rozdielny pohlad na efektivitu, disciplinu. Sama uznavas, ze mate problemy sosefstvom a protirecis si vo viacerych prispevkoch ako to uz niekto poznamenal. Za to sa netreba urazat ani prechadzat do defenzivy.
Konstatujem to co mam odpozorovane, vystudovane a teda snazim sa objektivne argumentovat, preco nesuhlasim s tvojim pohladom na efektivitu a "vyspelu firmu" ako to pises. Ze to ty beries ako nejaku nadradenost z mojej strany, za to ja uz nemozem.
Ale uz vazne musim ist. Rano skoro vstavam. 😊

tykat
12. okt 2021

@hederamonstera presne tak… dakujem za firmu v ktorej uz 11r robím, vychádzaju nam maximálne v ustrety, pracovná doba podla chuti. A my zamestnanci zase makame, aj bez buzeracie. Ale je to IT a nie nejaká firma kde si nejaky frustrovaný nadradený honi ego nad podriadeným.

martinkatinka
12. okt 2021

A to ako dlho takto robis?

luccija
12. okt 2021

Tak si daj skrátiť pracovnú dobu, alebo ráno chod skôr je to od teba drzé a asi Tá sleduje už dlhsie

konikkon
12. okt 2021

@slavomira1980 ja v robote som zvykla sa na raňajkovať, vypiť kávu, namaľovať sa, keď mi prišla súkromná návšteva, tak aj posedieť si na káve, odbehnúť si do mesta vybaviť súkromnú záležitosť a pod. Zamestnávateľ bol so mnou spokojný a nemal výhrady. Pracovné úlohy boli splnené výborne. Čiže to všetko záleží od pracovnej pozície a vzťahov na pracovisku. V inej práci musíš drieť ako kon a takéto niečo si nemôžeš dovoliť...

Autorka, ak ta šéf upozornil, znamená to, že to nie je v poriadku a mala by si s tým skončiť. Máš sedieť v práci do 16.00.

darinks01
13. okt 2021

Na vyhodenie to nie, keďže si prácu plníš. Dobré je ale, že ťa upozornil, lebo inak by si chodila skôr asi stále a keď mi tu pretiekol pohár trpezlivosti, by ťa mohol hneď vyhodiť. Tak sa s ním skús porozprávať a dohodnúť, že proste keď máš už hotovo, tak čo máš robiť tú ostávajúcu hodinu 🙂 Inak je to také, že hold máš pracovnú dobu do 16tej, tak by si tam mala byť do 16tej.

mircalla
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3