Skúsenosti s pohovormi v Swiss Re
Ahojte, premyslala som nad 1 prac.ponukou v tejto spolocnosti. Je tu niekto kto by mi napisal ako prebiehaju pohovory? Ma to niekolko kol ci len "pokec" ? A celkovo aky mate pocit z tejto firmy...
Som matka na RD a hladam si pracu kedze mi uz RD konci tak aj to ma zaujima ci to bude u nich brane skor ako hendikep alebo je to v pohode. V dnesnej dobe totiz dost z kazdej strany strasia ze zena - matka si extremne tazko hlada pracu tak len sa chcem pripravit na to psychicky. Dik vopred
@anonym_autor Skúsenosť bohužiaľ nemám, ale švagriná tam pracovala asi 3 roky na SK a teraz je už 5 rokov vo Švajčiarsku.
Má a mala aj kolegyne s deťmi a v tomto nebol žiadny problém.
@anonym_autor kamoska tam robila par rokov, spokojna bola, s detmi ziadny problem. Co sa tyka pohovorov, asi zalezi na aku poziciu, ale viem ze ona bola na 2-3 kolach.
@anonym_autor v BA sme to absolvovali viaceri kamaratka tam robila aj team leaderku. pohovor vacsinou mava jedno alebo dve kola. jeden pokec, pripadne po uspesnom prvom este druhy pokec. Zalezi na tom, ze aka pozicia.
Vacsinou na pohovore je buduci sef, sefka, a niekto iny z teamu, z oddelenia. Hovor k veci ake mas pracovne skusenosti, ktore sa najviac podobaju na co, co popisuje pracovna ponuka a priprav si odpovede na typicke otazky ktore sa zvyknu pytat. Typicke otazky si vygoogli. Napr "co urobis ak mas dve rovnako urgentne ulohy a musis ich stihnut dnes"... alebo "co urobis, ak kolega opakovane robi nejaku chybu"... a tak. V Swiss re ako v kazdom korporate opatrne. robi tam vela ludi, hned na uvod, ktori vela siria nepravdy a tak.
Ja som sa tam chcela dostat ked ma z ineho korporatu vyhodili (hromadne prepustanie). Kym sa mi ale ozvali tak uz som pracu mala a odmietla pohovor... odvtedy som zas skusila a dostavam len zamietave odpovede...takze pozor na jedno domietnutie, mozno som sa dostala na nejaky black list.. neviem.
Mam tam ale 3 byvalych kolegov, zrejme sa maju fajn ked su tam uz vyse dvoch rokov (vyhodili ich v rovnakom case ako mna).
vsak si podaj, aj tak nevies, ci Ta vobec na pohovor zavolaju.
Patria medzi lepšie hodnotené zahraničné korporáty. So ženami po RD nemajú problém, ale je to korporát, čiže je potrebné si uvedomiť, že mnohé pozície nekončia po 8 hodinách pracovného času. Taktiež je potrebná naozaj vysoká úroveň cudzích jazykov, podľa pozície stačí AJ alebo je potrebný aj ďalší jazyk. Aj potrebuješ minimálne na úrovni B2, pretože to bude tvoj bežný jazyk komunikácie od callov, meetingov, školení, komunikácie s kolegami.
@anonym_ebe4a2
V Swiss re ako v kazdom korporate opatrne. robi tam vela ludi, hned na uvod, ktori vela siria nepravdy a tak.
Zvláštne, bola som cez 15 rokov vo viacerých korporátoch, toto som nezažila nikde a počujem niečo takéto prvý krát. Ak máš zlé vzťahy s ľuďmi alebo konkrétnu zlú skúsenosť s nejakými konkrétnymi ľuďmi, tak ma to mrzí, ale rozhodne nie je pravda, že toto je v každom korporáte. Navyše, ak sa aj niekde objaví, že to je na jednom úseku neznamená, že je to v celom korporáte.
@anonym_ebe4a2
V Swiss re ako v kazdom korporate opatrne. robi tam vela ludi, hned na uvod, ktori vela siria nepravdy a tak.
Zvláštne, bola som cez 15 rokov vo viacerých korporátoch, toto som nezažila nikde a počujem niečo takéto prvý krát. Ak máš zlé vzťahy s ľuďmi alebo konkrétnu zlú skúsenosť s nejakými konkrétnymi ľuďmi, tak ma to mrzí, ale rozhodne nie je pravda, že toto je v každom korporáte. Navyše, ak sa aj niekde objaví, že to je na jednom úseku neznamená, že je to v celom korporáte.
@melanta suhlasim. taketo skusenosti skor pocuvam od ludi, ktori pracuju v statnej alebo verejnej sprave.
@melanta suhlasim. taketo skusenosti skor pocuvam od ludi, ktori pracuju v statnej alebo verejnej sprave.
@melanta
@tarvika Tiež ma to prekvapilo, skôr by som povedala, že s tymto som sa nestretla iba v korporatoch..
Viete niekto blizsie info o pozicii Back office administrator v tejto firme? Tiez su tam 2 kola? je problem sa tam dostat? Momentalne maju zverejnenu len temporary poziciu, neviete ci zvyknu predlzit zmluvu?
@melanta
@tarvika Tiež ma to prekvapilo, skôr by som povedala, že s tymto som sa nestretla iba v korporatoch..
Viete niekto blizsie info o pozicii Back office administrator v tejto firme? Tiez su tam 2 kola? je problem sa tam dostat? Momentalne maju zverejnenu len temporary poziciu, neviete ci zvyknu predlzit zmluvu?
@anonym_fbaa40 neviem, dlhe roky pracujem v inom korporate.
@melanta
@anonym_fbaa40 2 kolá minimálne sú viac menej dnes už pri každej pozícii, zvlášť v korporáte prekvapí, keď hocijaká pozícia by prešla len jedným kolom. Zmluvy sa v Swiss RE predlžujú, čiže nerobia to, že automaticky ľudia končia a naberajú zakaždým nových. Ale ako všade, niekomu predlžujú, niekomu nie, záleží od spokojnosti s človekom, jeho potreby v danom tíme a pod. Čiže na to nie je jednotná odpoveď. A rovnako tak sa nedá príliš odpovedať na otázku, či je ťažké sa tam dostať. Alebo takto - ťažko sa tam dostať, ak človek naozaj neovláda jazyk. Ja sa stretávam často s tým, že človek si napríklad pri NJ či AJ uvedie úroveň B2 a keď preskočím počas rozhovoru do cudzieho jazyka, tak možno by prešiel úrovňou B1. Takže asi si nedostala očakávanú odpoveď. Aspoň zaprajem veľa šťastia pri pohovoroch, či už do Swiss Re alebo inam.
@anonym_fbaa40 2 kolá minimálne sú viac menej dnes už pri každej pozícii, zvlášť v korporáte prekvapí, keď hocijaká pozícia by prešla len jedným kolom. Zmluvy sa v Swiss RE predlžujú, čiže nerobia to, že automaticky ľudia končia a naberajú zakaždým nových. Ale ako všade, niekomu predlžujú, niekomu nie, záleží od spokojnosti s človekom, jeho potreby v danom tíme a pod. Čiže na to nie je jednotná odpoveď. A rovnako tak sa nedá príliš odpovedať na otázku, či je ťažké sa tam dostať. Alebo takto - ťažko sa tam dostať, ak človek naozaj neovláda jazyk. Ja sa stretávam často s tým, že človek si napríklad pri NJ či AJ uvedie úroveň B2 a keď preskočím počas rozhovoru do cudzieho jazyka, tak možno by prešiel úrovňou B1. Takže asi si nedostala očakávanú odpoveď. Aspoň zaprajem veľa šťastia pri pohovoroch, či už do Swiss Re alebo inam.
@melanta prvé kolo sa počíta aj úvodný telefonát z HR?
@anonym_fbaa40 ak to nie je 3 minútový rozhovor, tak áno. Ja mám prvý call zväčša 40 a viac minút.
@melanta a pracujes konkretne v tejto firme? ak ano, vedela by si mi povedat nieco blizsie k tej pozicii, aspon ci prijimaju viackrat do roka.. ?
@melanta a pracujes konkretne v tejto firme? ak ano, vedela by si mi povedat nieco blizsie k tej pozicii, aspon ci prijimaju viackrat do roka.. ?
@anonym_fbaa40 nie nie, ja som headhunter, robím pre seba a svojich klientov. K pozícií ti bližšie nenapíšem, k tomu, či prijímajú viac krát do roka - to je opäť individuálne. Ak majú full stav a so všetkými sú spokojní, tak nehľadajú nikoho. A inokedy hľadajú jednu pozíciu aj viac krát do roka, pretože niekto odíde (všeobecne ale má Swiss Re dobré renomé ako zamestnávateľ na Slovensku), niekde vznikne nový tím, niekde príde nový projekt, takže noví ľudia sú potrební, niekde zanikne tím alebo projekt, tak sa stav zníži, ak človeka nevedia relokovať inam. Toto sú ozaj situácie, ktoré nefungujú plošne rovnako.
@anonym_fbaa40 nie nie, ja som headhunter, robím pre seba a svojich klientov. K pozícií ti bližšie nenapíšem, k tomu, či prijímajú viac krát do roka - to je opäť individuálne. Ak majú full stav a so všetkými sú spokojní, tak nehľadajú nikoho. A inokedy hľadajú jednu pozíciu aj viac krát do roka, pretože niekto odíde (všeobecne ale má Swiss Re dobré renomé ako zamestnávateľ na Slovensku), niekde vznikne nový tím, niekde príde nový projekt, takže noví ľudia sú potrební, niekde zanikne tím alebo projekt, tak sa stav zníži, ak človeka nevedia relokovať inam. Toto sú ozaj situácie, ktoré nefungujú plošne rovnako.
@melanta vdaka za info