icon

Skúsenosti s prácou cez Otto Work Force v Holandsku

reprezentiv
10. júl 2025

Pozdravujem,
21.7 nastupujem v Holandsku cez SK agentúru otto work force.. idem sam, 20 ročný.. na hodinu ok €.. ale doma majú problém s tým že či to zvládnem takto sam a či to neni nič klamlivé co sa týka úbytka.. prace a tak.. veľa ľudí ma dobre aj zle recenzie.
Chcel som to skúsiť alebo na týždeň ako to bude.. ak nie odídem sam a naspäť domov.. nejaké rady ? Lebo aj toto píše v zmluve “Predčasné ukončenie dohody bez dodržania výpovednej lehoty určenej v kolektívnej zmluve holandskej A 2. pracovných agentúr (ABU) môže mať za následok povinnosť uhradiť zákonom stanovenú náhradu škody. Maximálna
výška náhrady škody je 500,- €“

anonym_8e7b20
10. júl 2025

Bola sesterka cez nich, prežila, ale peiprav sa naozaj na terror. Ubytovanie mali tak ako mali aj ich vyplatili + je aj to, že prvé dva týždne ides zo svojho (strava) ale potom ti chodí týzdenna vyplata. No ja osobne som tiez riesil pracu v Holandsku a cez nich by som nesiel, jedine projob alebo universal.

bessie12
10. júl 2025

@reprezentiv ukončila som predčasne zmluvu s nimi a nič som neplatila

reprezentiv
autor
11. júl 2025
@anonym_8e7b20

Bola sesterka cez nich, prežila, ale peiprav sa naozaj na terror. Ubytovanie mali tak ako mali aj ich vyplatili + je aj to, že prvé dva týždne ides zo svojho (strava) ale potom ti chodí týzdenna vyplata. No ja osobne som tiez riesil pracu v Holandsku a cez nich by som nesiel, jedine projob alebo universal.

@anonym_8e7b20 co sa týka stravy? Neviete ako? Mam pracovať 8micky

reprezentiv
autor
11. júl 2025
@bessie12

@bessie12 ja som len nad tým rozmýšľal.. keby som odišiel bez udania dôvodu a nič nepodpisoval..

bessie12
11. júl 2025
@reprezentiv

@bessie12 ja som len nad tým rozmýšľal.. keby som odišiel bez udania dôvodu a nič nepodpisoval..

@reprezentiv ja som im len neskôr napísala email, že dávam výpoveď z určitých dôvodov. A co sa tyka stravy, tak to uz je v tvojej réžii. Majú tam aj kuchynu, takže si budes moct aj navariť. Ak nebudeš mať peniaze (na začiatku je to pomerne bežné, ze ludia nemajú dostatok peňazí), tak môžeš ich požiadať o peniaze, niečo také ako pôžičku (zalohu alebo ako to nazvat ), ktorú ti neskor strhnú z výplaty.

reprezentiv
autor
11. júl 2025
@bessie12

@reprezentiv ja som im len neskôr napísala email, že dávam výpoveď z určitých dôvodov. A co sa tyka stravy, tak to uz je v tvojej réžii. Majú tam aj kuchynu, takže si budes moct aj navariť. Ak nebudeš mať peniaze (na začiatku je to pomerne bežné, ze ludia nemajú dostatok peňazí), tak môžeš ich požiadať o peniaze, niečo také ako pôžičku (zalohu alebo ako to nazvat ), ktorú ti neskor strhnú z výplaty.

@bessie12 Ano jasne v poriadku , vďaka.. doma ma presviedčajú aby som nešiel vôbec.. vraj to nezvládnem aj tým že som mladý a moc variť nevirm haha.. reálne by som šiel asi len na mesiac keďže plánujeme koncom augusta dovolenku..

bessie12
11. júl 2025
@reprezentiv

@bessie12 Ano jasne v poriadku , vďaka.. doma ma presviedčajú aby som nešiel vôbec.. vraj to nezvládnem aj tým že som mladý a moc variť nevirm haha.. reálne by som šiel asi len na mesiac keďže plánujeme koncom augusta dovolenku..

@reprezentiv koľko máš rokov ? Na mesiac sa ti podľa mňa neoplatí ísť. Aspoň na 3 mesiace a dlhšie.

reprezentiv
autor
11. júl 2025

19, 20 o mesiac

bessie12
11. júl 2025
@reprezentiv

19, 20 o mesiac

@reprezentiv a vieš, že v NL je hodinová mzda podľa veku??

niky1234
11. júl 2025

Bola som ale uz pred 10 rokmi neviem ako je to teraz… mala som pracu fajn aj ubytko fajn Bola som 2 roky aj s priatelom. Bolo tam vela ludi aj samych a prestravovat sa da … vsak naucis sa varit lahke jedla😊 ale v nl je hodinovka od veku cim ai starsi tym lepsie😊

reprezentiv
autor
11. júl 2025
@bessie12

@reprezentiv a vieš, že v NL je hodinová mzda podľa veku??

@bessie12 toto nie je vekovka.. ale viem o tom 🙂

reprezentiv
autor
14. júl 2025
@bessie12

@bessie12 ak sa môžem opýtať, písal som im pred pár dňami že nemôžem prísť z osobných dôvod.. neodpovedali mi.. písal som tej agentke ktorá mi to vybavovala.. netreba ešte nieco urobiť ? Nejak kontaktovať otto v Holandsku? Aby potom neboli nejaké problémy

bessie12
14. júl 2025
@reprezentiv

@bessie12 ak sa môžem opýtať, písal som im pred pár dňami že nemôžem prísť z osobných dôvod.. neodpovedali mi.. písal som tej agentke ktorá mi to vybavovala.. netreba ešte nieco urobiť ? Nejak kontaktovať otto v Holandsku? Aby potom neboli nejaké problémy

@reprezentiv môžeš im ešte zavolať, ale myslím, ze to je zbytočné. Dostal si odpoveď od tej zeny, ktorá ti tu prácu vybavovala ?

reprezentiv
autor
14. júl 2025
@bessie12

@reprezentiv môžeš im ešte zavolať, ale myslím, ze to je zbytočné. Dostal si odpoveď od tej zeny, ktorá ti tu prácu vybavovala ?

@bessie12 nie.. len som jej napísal gmail.. že proste nemôžem prísť od vtedy do vtedy..

bessie12
14. júl 2025
@reprezentiv

@bessie12 nie.. len som jej napísal gmail.. že proste nemôžem prísť od vtedy do vtedy..

@reprezentiv ked si nedostal odpoveď, tak im /jej skus zajtra zavolať, aby si vedel na čom si. Myslím, ze bude stačiť, keď zavoláš iba tej pani, ktorá ti pomáhala vybaviť prácu.

kia241
18. sep 2025
@bessie12

@bessie12 ahoj prosim ta , ešte stále pracuješ v Holandsku? V sklade?

bessie12
18. sep 2025
@kia241

@bessie12 ahoj prosim ta , ešte stále pracuješ v Holandsku? V sklade?

@kia241 ano, stále som v NL, ale v sklade uz nepracujem. Potrebuješ niečo?

kia241
18. sep 2025
@bessie12

@kia241 ano, stále som v NL, ale v sklade uz nepracujem. Potrebuješ niečo?

@bessie12 len som chcela či vieš odporúčať kde začať ci v sklade alebo hľadať niečo iné...