icon

Skúsenosti s programom trainee manažér predajne Lidl

cloviecik123
31. aug 2025

Ahojte, mate niekto skusenosti s firmou Lidl a konkretne s rocnym programom trainee manazer predajne? Dalsi rok koncim vysoku skolu a tato ponuka vyzera zaujimavo, hlavne to, ze po absolvovani programu sa stanete manazerom predajne so slusnym platom.

Strana
z2
sara07
31. aug 2025
@anonym_fc38d7

@sara07 Tak to som ešte nezažila, aby bolo ticho. Veď keď im nevyhovuje tam sedieť ako magor,môžu zmeniť prácu. Platy sú tam veľmi slušné.

@anonym_fc38d7 tak platy tam teda nie su slušné ani náhodou , na to čo tam makaju rozhodne nie
vieš v blave možno vieš odist dnes odidem zajtra mám job ale mimo je to dost tažko pokial nechceš byt telefonistka alebo v lakovni robit
to sa lahko kope

sara07
31. aug 2025
@anonym_fc38d7

@vladuska20 A popri tom vykecávať s kolegyňou, rehotať sa. Opýta sa na počet pečiva a o chvíľu znova, že prepáčte, ešte raz koľko? Poviem, že platím kartou a ona vykecáva a potom Ako? No hanba. A za tie platy by to malo inak vyzerať. Toto urobiť ja v práci, keď mi príde stránka a ja sa zabávam s kolegyňou a vybavujem. Minule som už neodpovedala ani na jednu otázku. Rátala sama pečivo.

@anonym_fc38d7 však si daj zavolat veduceho a rovno mu povedz ako to tam má , tu na mk to nezmeníš
ked mi niečo vadí bud sa priamo tam ozvem alebo prestanem chodit do daneho obchodu vybavené
v tomto prípade je to aj o tebe nielen o tych predavačkach

anonym_6f789a
31. aug 2025

Ja to hovorím stále,aby si to každý v Lidli vyskúšal,potom už nepípne ani raz
Ráno 4 ľudia na zmene.treba vykladať kvety,ovocie,zeleninu, mäso, piecť
Nech sa páči, prídite si vyskúšať realitu v Lidli.
Ráno s vyplazeným jazykom vykladajú všetci.manažer,nemanažer.
Padne siedma hodina a ľudia dorobení,ako kone už stoja v pozore,lebo zákazníkov treba vodiť za ručičky k tovaru, druhí zas vybľakaju v sco čkach, že oni si nebudú sami blokovať,lebo sú není za to platení,treba otvoriť pokladňu lebo arogantný chrapuň si nevie nahodiť jeden rožok a jednu svačinku.
Takže vážené, ktoré furt pindate na lidl treba sa stažovať vyššie a nie si svoje komplexy vybíjať na personále, ktorý sa nenaklonuje a nemôže za lidlovske praktiky

sara07
31. aug 2025
@vladuska20

@sara07 to vies,aby nemuseli zvysovat platy,tak je lepsie tu,co tam bude rok vyhodit a zobrat opet novu s nizsim platom.Toto je tiez taka vychcanost.

@vladuska20 môže byt ale je pravda že lidl pravidelne hlada ludí , podobne ako nay tam proste hladaju nejak stále 20 ludi a tiež tam ako boli v pohode tak len pozeram boha čo sa deje tam

slecnazkosic
31. aug 2025

@cloviecik123 určite choď do toho keď máš možnosť. Bude to obrovská skúsenosť 😊

frederikasucha38
31. aug 2025

Ako čerstvá absolventka som tam bola na pohovore. Prvé kolo telefonický rozhovor a na druhom kole ma posadili do miestnosti 1,5m krát 1,5 štvorcového, dvaja regionálni manažéri a HR. Cítila som sa ako na výsluchu. Držali ma tam takmer 2hodiny. Na to, že som sa hlásila na trainee program sa ma pýtali modelové situácie, čo by som robila keby. Mala som skúsenosť z iných potravín, ale zjavne to nestačilo. Grilovali ma tam, akokeby som čistou náhodou mala po 30s vedieť správnu odpoveď. Rozumiem, že hľadajú človeka, ktorý má nejaké logické zmýšľanie, ale čakať od čerstvého absolventa (ktorých si vyberajú zámerne, človek bez VŠ nemá na tejto pozícii šancu), že bude vedieť, čo robiť v prípade, že im mešká tovar, vypadne predavačka a je ich málo na predajni a pod. je trochu asi nadhodnotené. Nemala som z nich dobrý pocit, pôsobili dosť arogantne. Boli súce slušní, no veľmi radi sa chválili, čo všetko zamestnancom ponúkajú. Samozrejmosťou je to cestovanie, majú na to taký pekný opis, že aj keď dostaneš služobné auto, stále v ňom budeš mať zabalený kufor a cestuješ po celej oblasti. Prvý rok v podstate striedaš rôzne predajne a učíš sa. Je to zaujímavé miesto, no ani len netuším podľa akých kritérií tam vyberajú ľudí. Mňa nakoniec odmietli, ale to asi len preto, že som povedala, že v prípade, ak by som týmto programom prešla úspešne, chcela by som sa usadiť na konkrétnej predajni, resp. niekde v okolí bydliska. To mi ale nevedeli sľúbiť, dokonca sa vraj stávalo, že sa čerstvý manažér musel po programe odsťahovať na druhú stranu SK, kde sa práve uvoľnilo miesto alebo sa otvárala nová pobočka.
Ale ak máš chuť, určite to skús. Píšem to len pre predstavu, keďže to mám celkom čerstvé v hlave.

klarissa25
31. aug 2025
@frederikasucha38

Ako čerstvá absolventka som tam bola na pohovore. Prvé kolo telefonický rozhovor a na druhom kole ma posadili do miestnosti 1,5m krát 1,5 štvorcového, dvaja regionálni manažéri a HR. Cítila som sa ako na výsluchu. Držali ma tam takmer 2hodiny. Na to, že som sa hlásila na trainee program sa ma pýtali modelové situácie, čo by som robila keby. Mala som skúsenosť z iných potravín, ale zjavne to nestačilo. Grilovali ma tam, akokeby som čistou náhodou mala po 30s vedieť správnu odpoveď. Rozumiem, že hľadajú človeka, ktorý má nejaké logické zmýšľanie, ale čakať od čerstvého absolventa (ktorých si vyberajú zámerne, človek bez VŠ nemá na tejto pozícii šancu), že bude vedieť, čo robiť v prípade, že im mešká tovar, vypadne predavačka a je ich málo na predajni a pod. je trochu asi nadhodnotené. Nemala som z nich dobrý pocit, pôsobili dosť arogantne. Boli súce slušní, no veľmi radi sa chválili, čo všetko zamestnancom ponúkajú. Samozrejmosťou je to cestovanie, majú na to taký pekný opis, že aj keď dostaneš služobné auto, stále v ňom budeš mať zabalený kufor a cestuješ po celej oblasti. Prvý rok v podstate striedaš rôzne predajne a učíš sa. Je to zaujímavé miesto, no ani len netuším podľa akých kritérií tam vyberajú ľudí. Mňa nakoniec odmietli, ale to asi len preto, že som povedala, že v prípade, ak by som týmto programom prešla úspešne, chcela by som sa usadiť na konkrétnej predajni, resp. niekde v okolí bydliska. To mi ale nevedeli sľúbiť, dokonca sa vraj stávalo, že sa čerstvý manažér musel po programe odsťahovať na druhú stranu SK, kde sa práve uvoľnilo miesto alebo sa otvárala nová pobočka.
Ale ak máš chuť, určite to skús. Píšem to len pre predstavu, keďže to mám celkom čerstvé v hlave.

@frederikasucha38 poznam vela manazerov predajne bez VŠ

frederikasucha38
31. aug 2025
@klarissa25

@frederikasucha38 poznam vela manazerov predajne bez VŠ

@klarissa25 Lebo sa tam pravdepodobne dostali postupne od najnižších pozícií smerom hore. Sami mi to tam priznali, že prioritne hľadajú ľudí s vysokou školou.

klarissa25
31. aug 2025
@frederikasucha38

@klarissa25 Lebo sa tam pravdepodobne dostali postupne od najnižších pozícií smerom hore. Sami mi to tam priznali, že prioritne hľadajú ľudí s vysokou školou.

@frederikasucha38 to ano moze byt.. ale kludne ak je sikovny pokladnik predavac a prejavy zaujem o tuto poziciu tak nie je problem…

anonym_637773
31. aug 2025

Priprav sa na to že tvoj osobný život bude na bode nula, ráno prídeš do práce a reálne nebudeš vedieť kedy skončíš ako manažér tam robíš všetko musíš vedieť zastúpiť, robíš víkendy poobedne medzismeny, vo voľnom čase si taký unavený že si rád že si... Je to fajn na začiatok vedieť si zarobiť ušetriť peniaze, no druhý problém keď budeš chcieť zmeniť prácu a to po pár rokoch budeš chcieť je ťažké meniť prácu z pozície store manager ísť do iného odboru (ak nejdeš priamo do lidla na centrálu)

cloviecik123
autor
31. aug 2025
@anonym_637773

Priprav sa na to že tvoj osobný život bude na bode nula, ráno prídeš do práce a reálne nebudeš vedieť kedy skončíš ako manažér tam robíš všetko musíš vedieť zastúpiť, robíš víkendy poobedne medzismeny, vo voľnom čase si taký unavený že si rád že si... Je to fajn na začiatok vedieť si zarobiť ušetriť peniaze, no druhý problém keď budeš chcieť zmeniť prácu a to po pár rokoch budeš chcieť je ťažké meniť prácu z pozície store manager ísť do iného odboru (ak nejdeš priamo do lidla na centrálu)

@anonym_637773 Ako myslis ze je tazke zmenit pracu? Ved uz tym ze budes manazer tak ziskas vela manazerskych skusenosti a celkovo skusenosti s pracou s ludmi, co si myslim ze vedia zamestnavatelia ocenit.

hederamonstera
31. aug 2025
@cloviecik123

@anonym_637773 Ako myslis ze je tazke zmenit pracu? Ved uz tym ze budes manazer tak ziskas vela manazerskych skusenosti a celkovo skusenosti s pracou s ludmi, co si myslim ze vedia zamestnavatelia ocenit.

@cloviecik123 neboj, vies prejst aj do ineho oboru. Ja som tak odisla z obchodu do korporatu na analyticku poziciu. Ale ja som priamo na pohovore povedala, ze mam dost prace s ludmi v obchode🤣🤣

kris_tin257
31. aug 2025
@cloviecik123

@cloviecik123 zamestnávatelia to tak neberú 😊 na juniorskú prácu si prekvalifikovaný a na lepšiu platenú prácu nemáš potrebné skúsenosti, v podstate začínaš potom od 0

synne
1. sep 2025

Pred 10 rokmi som pracovala v potravinách na vedúcej pozícii a dalo mi to extrémne veľa. Aktuálne pracujem na manažérskej pozícii v HR. Za mňa, choď do toho, veľa sa naučíš. Ale nemôžeš očakávať, že prejdeš program a na každom ďalšom pohovore ti na počkanie ponúknu manažérsku pozíciu. Tak to nefunguje.

karolinakr
1. sep 2025

každy píše ,ake to je hrozne a jednym dychom dodava, že skusenosť na nezaplatenie

hrasocek12
21. okt 2025
@anonym_fc38d7

@sara07 No ale srandičky, klebetky, vykecávačky medzi sebou v pokladniach zvládajú. Zabávajú sa tam teda dosť. Iné profesie sú v jednom kole.

@anonym_fc38d7 a vy sa v práci nerozprávate? Ste asociál? Alebo ako? Aj predavač má právo sa rozprávať. Na osobne predavačka som a je mi ukradnuté čo si zákazník myslí..nikdy by som o súkromných veciach na kase nerozprávala ako rozprávajú v Lidli cez to sluchátko. Ale osobne si rada pokecám s kolegyňou aj cez kasu a sa zasmejeme a je mi to ukradnuté ,čo si myslia ostatní. Je to pracovné prostredie. Kde je bežná komunikácia. A to že je tam človek navyše ,nie som povinná sa rozprávať s vami. Povedať čo sa musí ,lebo si to firma žiada ,nablokovať a obslúžiť ďalšieho. Nie sme na cintoríne ale v práci. Nič to nemení na tom ,že je tam zákazník
Práca v obchode za pokladňou,je ako práca za pásom vo fabrike
Žiadny rozdiel v tom nie je. Len namiesto súčiastok posúvame tovar..
Vy zákazníci nie ste žiadni Bohovia obchodu. Už to pochopte. Veta Náš zákazník,náš pán neexistuje. Práca v obchode už dávno nie je o tom,čo v minulosti. Už je to len práca ktorá je monotónna a je len o číslach pre Firmu ,ktorá im pípne na účte.
Takže si nemýľte kancelársku prácu s obchodom alebo fabrikou ,či podobne.

Strana
z2