Skúsenosti s výpoveďou v práci a návratom na štúdium
Dobrý deň,
má niekto skúsenosť s tým , že dal výpoveď v práci a šiel znova na denné štúdium?
Ja už jednu vysokú školu vyštudovanú mám, ale nechcem to robiť, školu mi vybrali rodičia kvôli zdravotnému stavu, ktorý bol vtedy nevyhovujúci.
Pracujem už 10 rokov, mám dve deti ktoré sú ako tak samostatné a sme teraz na tom finančne tak, že si môžem dovoliť ísť na denné štúdium a dať výpoveď v práci. Chcem konečne študovať a robiť to čo som vždy chcela- psychológia.
čo ma teda čaká? aké budem mať práva a povinnosti ? budem evidovaná ako nezamestnaná?
Ďakujem pekne.
budem mať nárok aj na nejaké dávky ako nezamestnaná?
Vôbec nechápem načo denné. Však externe je oveľa jednoduchšie
@dasenka352014 Ja som v podobnej situácii.
Ja som sa nemusela vôbec hlásiť na úrad práce.
Mne 31.8. končil pracovný pomer a 1.9. začínam v škole.
Keď máš viac ako 25 rokov tak si budeš platiť za štúdium. Ja budem chodiť tri roky do školy a nebudem platiť za štúdium. Ja mám 22. rokov takže ja ešte neplatím nič.
@dasenka352014 Ja som v podobnej situácii.
Ja som sa nemusela vôbec hlásiť na úrad práce.
Mne 31.8. končil pracovný pomer a 1.9. začínam v škole.
Keď máš viac ako 25 rokov tak si budeš platiť za štúdium. Ja budem chodiť tri roky do školy a nebudem platiť za štúdium. Ja mám 22. rokov takže ja ešte neplatím nič.
@estellas nie ked mas 25 rokov, ale ked uz mas jedno studium absolvovane. Autorka ma, takze bude platit. Na jedno bezplatne studium mas narok, bez ohladu na vek, ak aj to este tato vlada nezrusila. Akurat od 25 rokov nemas narok na studentske zlavy.
Nemozes byt evidovana na UP ak studujes denne. Ak sa mylim, opravte ma.
Vôbec nechápem načo denné. Však externe je oveľa jednoduchšie
@sisska96 na vychode sa externe študovať nedá pokiaľ viem, to po prvé. A po druhé, nechcem to "len vyštudovať"...chcem sa tomu venovať naplno
@sisska96 na vychode sa externe študovať nedá pokiaľ viem, to po prvé. A po druhé, nechcem to "len vyštudovať"...chcem sa tomu venovať naplno
@dasenka352014 škola je jedna vec. Prax ti dá potom oveľa viac ako sedieť na prednáškach celé dní
Nemozes byt evidovana na UP ak studujes denne. Ak sa mylim, opravte ma.
@zelenykvet máš pravdu, pri dennom nemôže
Možno by som sa spýtal nejakých absolventov psychológie, aké je reálne uplatnenie :D ... zopár som ich poznal a nikto reálne psychológa nerobí, lebo ich ročne vyjde pomaly 100 na celom Slovensku a ak nemáš vlastnú prax, tak sa nezamestnáš ... plus neviem ako to je s atestáciami, alebo nejakým potvrdením si niečo matne spomínam, že mi jedna známa spomínala, že to dávajú len na Komenského, že ona čo študovala na inej škole, by musela ešte nejakú nadstavbu v BA robiť. Lebo ľudí, čo túžia robiť psychológa je dosť veľa... už psychiatria je o inom, ale tam musíš vyštudovať medicínu, ale uplatnenie je tam obrovské.
Možno by som sa spýtal nejakých absolventov psychológie, aké je reálne uplatnenie :D ... zopár som ich poznal a nikto reálne psychológa nerobí, lebo ich ročne vyjde pomaly 100 na celom Slovensku a ak nemáš vlastnú prax, tak sa nezamestnáš ... plus neviem ako to je s atestáciami, alebo nejakým potvrdením si niečo matne spomínam, že mi jedna známa spomínala, že to dávajú len na Komenského, že ona čo študovala na inej škole, by musela ešte nejakú nadstavbu v BA robiť. Lebo ľudí, čo túžia robiť psychológa je dosť veľa... už psychiatria je o inom, ale tam musíš vyštudovať medicínu, ale uplatnenie je tam obrovské.
@matus229 aj ja ich zopár poznam a všetci pyschologov robia. Ja som inak nastavená, ďakujem za nazor