Štúdium popri práci?

sslniecko1222
5. aug 2019

Zdravim, chcem ist studovat nadstavbu diplomovanu zdravotnu sestru ale mozne je len denne studium a ja popri tom potrebujem pracovat.
Mate niekto skusenosti? Nasli ste si pracu napr len na vikend alebo na noc?

suge
5. aug 2019

@sslniecko1222 Klobúk dolu, že o niečom takom vôbec premýšľaš. Ja som popri práci ledva zvládla externé štúdium. Ísť po odpracovanej noci na skúšku, prípadne na celý deň na prednášky dá zabrať. Ale zrejme záleží aj od toho, do akej miery budeš od tej práce závislá, resp. koľko chceš zarobiť a nakoľko sa plánuješ venovať škole.

erikalasel
5. aug 2019

Ani nevieš ako ti tie dva tri roky ujdú 🙂 čo je to zo života , hoci ťa to oberie o pár farebných vlasov a dve tisícky z účtu ( moje tri roky externého)

macekovam
5. aug 2019

@sslniecko1222 co je nadstavbova diplomovana sestra? nie je lepsie špecializacia??

sslniecko1222
autor
5. aug 2019

@macekovam je to obycajna zdravotna sestra pre zeny, ktore sa pre toto povolanie rozhodli az po strednej/vysokej skole. Ja mam gymnazium a az teraz som prisla na to ze chcem byt sestra

sslniecko1222
autor
5. aug 2019

@erikalasel ja viem 🙂 len si neviem predstavit zamestnanie, ktore mi vyhovie v takejto obmedzenej pracovnej dobe

sslniecko1222
autor
5. aug 2019

@suge a co si vystudovala externe?
Bojim sa toho tiez trosku ale tak to zivot zariadil 🙂

macekovam
5. aug 2019

@sslniecko1222 a potom pojdes na Bc?

kittykat22
5. aug 2019

@sslniecko1222 tak zalezi kde byvas co sa tyka prace. Ak byvas vo velkom meste, tak by si si mohla pracu najst. Niekde na samote u lesa, by to bolo velmi narocne. Samozrejme ta ta praca nedokaze uzivit - musis mat partnera alebo rodinu ktora ti pomoze. Ja som denne pracovala a potom studovala, a bolo to velmi tazke. Problem nebol zvladat skolu alebo pracu, problem bol objem uloh, eseji, rozborov, slohov a uciva ktore sme dostali. Dufam, ze tvoja skola bude lahsia. Ja som v polovici studia bola niekde na pokraji zrutenia - pretoze som nikdy nemala volno.

suge
5. aug 2019

@sslniecko1222 Externe som študovala dva roky magisterské, pôrodnú asistenciu.

suge
5. aug 2019

@sslniecko1222 Inak fandím tvojmi rozhodnutiu ísť do zdravotníctva neskôr. Poznám veľa zdravotných sestier bez strednej zdravotnej školy a sú to super sestričky. Držím palce.😀

naloxon
5. aug 2019

@sslniecko1222 A nieje lepšie Bc?Zamestnaj sa v UNB ako sanitarka, zase take strašne platy nemajú a dá sa dohodnúť aj na tom koľko chceš odrobiť .A odkiaľ si?

naloxon
5. aug 2019

Ja som tiež chodila na denné štúdium dipl. sestra 3 roky, potom popri práci externe bc a potom mgr. Služby som si napisala ako som potrebovala, dalo sa to zvládnuť aj keď po nočnej robiť skúšku bol zabijak...v nemocniciach nemá kto robiť a sanitarky sú väčšinou bez vzdelania takže by nemal byť problém.

elementissa
5. aug 2019

Ja som pracovala popri dennom štúdiu, mala som normalny najprv 35hodinovy a poton 40 hodinový úväzok. Rozvrh som si naskladala na jeden deň a kam nebolo treba chodiť, tam som nechodila. VŠ je o samostudiu, skončila som s červeným diplomom. Všetko sa dá.

naloxon
6. aug 2019

@elementissa na VŠ to ide ale na dipl.sestru chodíš do školy ako na strednej, teda aspoň to tak bolo za mojich čias.

elementissa
6. aug 2019

@naloxon jaj, tak to som nevedela.. Ale zasa určite tam nemáš hodiny úplne každý deň a 6 za sebou

naloxon
6. aug 2019

@elementissa No ja som chodila normálne každý deň, pracovať sa popri tom moc nedá. Lepšie je ísť na Bc. ale tam sa tuším nedá ísť externe bez praxe. Musí sa zamestnať niekde kde je nepretžitá prevádzka. V robote máme sanitára čo chodí na medicínu a vie si to tak zariadiť aby mohol chodiť aj do školy.

blanchefleur
Autor odpoveď zmazal
Zobraz