Skúsenosti učiteliek so súkromnou a štátnou škôlkou
Tie co mate skusenost so sukromnou skolkou aj statnou ako ucitelky, co vam prislo lepsie?
Kratky pracovny cas,nizsi plat,vela deti na 1 ucitelku
Dlhsi pracovny cas, vyssi plat, 2 ucitelky?
Dakujem za zdielanie skusenosti.
@anonym_autor ja som v súkromnej nemala nejako výrazne menej detí, ako v štátnej, prekázalo mi tam slabé finančné ohodnotenie vzhľadom na viac odrobených hodín ako v štátnej a naopak pracovalo sa mi tam lepšie a ľahšie, ako v štátnej MŠ, pretože som sa tam len ojedinele stretla s deťmi zanedbanými
Pracovala som v 2 sukromnych ms a v 1 statnej. Mne vyhovovala statna viac. Z profesijneho hladiska mi tie sukromky nevedeli dat to co ma naucili v statnej skolke. Mala som tam perfektnu starsiu kolegynu a clovek sa pri nej tolko toho naucil. Z laskou spominam na tie casy. Teraz po materskej uz robim v cirkevnej ms.
Z prac.hladiska, v jednej sukromke som robila 7h denne, v druhej 6, cize porovnatelne so statnou. Aj plat bol rovnaky kedze patrili pod siet. Avsak pristup rodicov v sukromkach mi nevyhovoval, v statnej sme si boli rovnocenni. Mala som predskolakov a to ze ich niekedy prisiel plny pocet mi nejako neprekazalo, 5-6r sa uz vedia ako tak spravat✌️

@anonym_autor bola som v dvoch súkromných pre mňa bolo dôležité, že som mala max 12 deti aj to málokedy bol plný počet.Pracovny čas sme mali ako v štátnej boli sme v sieti...ale, keď bolo nutné bola som aj sama s malým počtom detí to ide