icon

SLSP 4-dňový pracovný týždeň

lenkaknel
7. jún 2023

Ahojte, mala by som otázku na tie z vás, ktoré robíte v slsp..
Napokon bolo to všade.. Zavádzajú vám 4 dňový pracovný týždeň tak by ma zaujimalo, či sa to niektorých z vás už aj dotklo.
Akých oddelení sa to dotklo, znížili vám pracovný čas naozaj na 4 dni týždenne, alebo musíte aj tak odrobiť 40 hodín?
Ďakujem vopred.

alana1
7. jún 2023

oooj toto je moj sen...

kacena4
7. jún 2023

jasne ze musis odrobit 40 hod. t.j. 4 dni dlhsi pracovny cas aby si mohla mat den volna

rude_baby
7. jún 2023

@lenkaknel čítala som, ze v NN si ten voľný deň musia "rozložiť" medzi 4 pracovné dni. To nemusí vyhovovať ľuďom, kt musia stíhať školu, krúžky s deťmi atď... Ale je to logické. Snáď ti nebudú platiť 40 hod keď reálne od robíš 32 🤣

janagem
7. jún 2023

@kacena4 práveže toto je to haló. Že oni nechcú pridat ten čas na iné dni podľa správ na nete

iwesska
7. jún 2023

Osobne si nemyslim,ze je to take super robit 10h denne a potom mat 1 den volno. Uz po 8h.za PC mam dost.

maros313
Odpoveď bola odstránená
kacena4
7. jún 2023

@maros313 neviem nepocula som, len takato bola povodna legislativa EU

maros313
Odpoveď bola odstránená
kacena4
7. jún 2023

@maros313 nemudrujem povedala som svoj nazor

maros313
Odpoveď bola odstránená
danginko
7. jún 2023

najprv 4prac dni a potom zrusenie prac. miesta

doriiis
7. jún 2023

Pre mňa sú 4 prac.dni dlhý týždeň....a mám aj krátky týždeň.Ale robím 12 tky

viera27
7. jún 2023

Hlavne slsp nema 40h tyzden,ale 37,5h. Denne 7,5h a nie 8. A za dalsie nie,nebude sa tych 7,5h delit medzi ostatne dni.

viera27
7. jún 2023

@rude_baby ked su schopni platit tyzden dovolenky navyse a stravenky v plnej vyske aj ked si nebola v praci.... Vsetko je to o kolektivnej zmluve a vyjednavani.

22betka11
7. jún 2023

ak ide o zvysenie kvality zivota a balancu medzi pracou a osobnym zivotom, tak nedava absolutne logiku, aby pocas tych styroch dni dohanali cas, ktori by mali travit v praci v piatok, cize 4 dni po 8 resp. 7,5 h a koniec

viera27
8. jún 2023

@22betka11 urcite. Da sa jednat o navyseni,trebars na 8,5h. To by stale bolo velmi lakave. Alebo ubrat z toho tyzdna dovolenky navyse. V kazdom pripade to nebude povinne,ludia su budu moct vybrat model,ktory vyhovuje im individualne. A aj ti na 5 dnovom budu mat s najvacsou pravdepodobnostou rovnaky pocet hodin na tyzden.