Snaží sa ma zamestnávateľ oklamať?
Dobrý večer,
mám zamestnanie na krátky úväzok, 46 hodín za mesiac.
Za mesiac 10/25 som odpracovala presne tých 46 hodín a aj spolu s s daňovým bonusom som mala v čistom na výplatnej páske 290,68€.
Mesiac 11/25 som tiež odpracovala 46 hodín ale prišlo mi ma účet len 245,80€. Pásku mi stále nedali hoci som si ju opakovane žiadala. Keď som sa opýtala na ten rozdiel, tak mi bolo povedané že vtedy bolo 23 pracovných dní a teraz 20 preto ten rozdiel. Ale ja som predsa odpracovala tých 46 hodín. Prepáčte ak sa pýtam hlúposť ale celkom tomu nerozumiem. Keď si tie hodiny odpracujem aj za menej dní tak či tak mám dostať to isté nie ? Alebo tomu len ja nejako zle rozumiem ? Navyše stále nemám tú pásku kde by som si to vedela pozrieť, pretože "zabudli".
@anonym_autor na zmluve mas ako uvedeny plat? Fixnu sumu, napr. 500 eur/mesacne alebo hodinovu mzdu, napr. 5 eur/hod. ?
@januarova Na zmluve mám hodinovú mzdu 5,70€
Robis aj vikendy? Nemohla si v novemri odrobit menej vikendov?
Robis aj vikendy? Nemohla si v novemri odrobit menej vikendov?
@klarissa25 Nie, víkendy nepracujem vôbec. Keby aj nemám za ne žiadne príplatky navyše.
@klarissa25 Nie, víkendy nepracujem vôbec. Keby aj nemám za ne žiadne príplatky navyše.
@anonym_autor .... Za víkendy príplatky mať musíš. Je to zákon. Ak by si robila. Robíš iba ranné. Či aj nočné?
@anonym_autor .... Za víkendy príplatky mať musíš. Je to zákon. Ak by si robila. Robíš iba ranné. Či aj nočné?
@doriiis Pracujem len doobeda.
Neviem, možno ekonómka spravila niekde chybu, budem to zajtra ešte určite riešiť.

@anonym_autor na zmluve mas ako uvedeny plat? Fixnu sumu, napr. 500 eur/mesacne alebo hodinovu mzdu, napr. 5 eur/hod. ?