Som na úrade práce a našla som si sama prácu
Ahojte.Chela by som sa niekoho kto sa tomu rozumie opytať,že ked si najdem sama pracu či socialne plati nejaky prispevok,lebo som to niekde počula... vedel by mi niekto o tom viac napisať? Dakujem.
@lucufuk to je super, lebo ja som rok nezamestnaná a teraz som si našla prácu a s cestovným neviete, ako to je? Dakujem
@ukulela aké sú podmienky príspevku min. 12 mesiacov a dalšie 2
@ukulela prosím 1.9. budem 12 mesiacov a musím byť vyše 12 mes. alebo 12 mesiacov aby som mala nárok na cestovné a osobné
. dakujem
@zuzkulinka ten link, co daval lucufuk 10. juna - nad mojou otazkou.
@ukulela nejde mi to otvoriť, dalo by sa Vám to napísať prosím tie 3 podmienky, budem Vám velmi vdacná, dakujem
Osobitný príspevok
Osobitný príspevok patrí fyzickej osobe,
ktorej vznikol pracovný pomer alebo obdobný pracovný vzťah dohodnutý najmenej v rozsahu polovice ustanoveného týždenného pracovného času a jej dohodnutý príjem je najmenej vo výške minimálnej mzdy zodpovedajúcej dohodnutému rozsahu týždenného pracovného času, najviac vo výške dvojnásobku minimálnej mzdy,
ktorá pred vznikom pracovného pomeru alebo obdobného pracovného vzťahu bola dlhodobo nezamestnaným občanom alebo najmenej 12 po sebe nasledujúcich kalendárnych mesiacov neaktívna,
ktorá je členom domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej sa skončilo poskytovanie pomoci v hmotnej núdzi v súvislosti so vznikom pracovného pomeru alebo obdobného pracovného vzťahu.
Osobitný príspevok sa poskytuje vo výške:
126,14 € mesačne počas prvých 6 kalendárnych mesiacov a
63,07 € mesačne ďalších 6 kalendárnych mesiacov.
Ak v období 12 mesiacov od vzniku nároku na osobitný príspevok skončí pracovný pomer alebo obdobný pracovný vzťah a opätovne vznikne pracovný pomer alebo obdobný pracovný vzťah patrí osobitný príspevok vo výške a v rozsahu v ktorom by patril, ak by pracovný pomer alebo obdobný pracovný vzťah neskončil. Napr. ak vznikne pracovný pomer 1.januára, skončí 31. marca a vznikne ďalší pracovný pomer 1. augusta v tom istom roku, patrí fyzickej osobe osobitný príspevok za mesiace január až marec vo výške 126,14 € a za mesiac august vo výške 63,07 €.
Osobitný príspevok za kalendárny mesiac sa poskytuje pomerne vo výške zodpovedajúcej počtu kalendárnych dní v kalendárnom mesiaci, počas ktorých je splnená podmienka trvania pracovného pomeru.
@ukulela dakujem Vám velmi krásne za ochotu 🙂
@lucufuk Dobrý deň, bola som sa informovať na úrade, som vyše 12 mes. nezamestnaná našla som si prácu a povedali mi, že nemám nárok na to osobné tých 126 eur, že nie som poberatelom dávka v hmotnej núdzi, keby som bola poberatelom tak by som mala nárok na tých 126 eur, viete mi to prosím Vás objasniť. dakujem krásne a vraj mám nárok len na cestovné, dakujem budem velmi vdačná
Ahojte, neviete mi povedať ako vypočítajú to cestovné, či to treba nosiť lístky alebo to berú podľa km??

@ivka2468 https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
pokial si bola bez práce viac než 12 mesiacov a našla si si prácu máš narok na 126€ na 6mesiacov a 63€ na dalších 6 mesiacov stačí íst na úrad a žiadať a nenechať sa odbiť to oni vedia najlepšie