icon

Som nešťastná v práci

3. jún 2022

Žienky poraďte mi alebo dajte nejaké tipy na prácu v ktorej sa dá rozvíjať, nie je nudná, jednotvárna, kde netreba špeciálne vysokoškolské vzdelanie (lebo ho nemám). Momentálne robím v kancelárii a už mi z toho preskakuje, chodím tam zúfalá a znechutená. Je to z časti aj kvôli šéfke ktorá vie len buzerovať a všetko čo robíme je zle. A nebaví ma ani tá práca. Chcela by som niečo iné, kde sa budem tešiť ísť aj v pondelok a nebudem ráno vstávať otrávená s tým že zas budem 8 hodín počúvať ako je všetko zle.

autor
3. jún 2022

@ddaassuullaa ale veď ako som už písala tak nikdy neviem čo kto napíše a mozno motyka vystreli a napíše niekto nejaký dobrý nápad 🙂 ukľudni sa prosím ťa 🙂 a niektoré baby už napísali odpovede k veci takže tento príspevok nie je zbytočný 🙏🏻

ddaassuullaa
3. jún 2022

Ja som absolutne kludna, pokial ty nie, skus hladat ponuky podla svojej specializacie.
Tip riaditelka zemegule moze byt?😁

nikaeli
3. jún 2022

len ono sa ťažko radí, keď nemáš vzdelanie, nevieš jazyk, chceš končiť v čase stihnuteľnom dobehnúť do MŠ.. čo tak zamakať na tom sne? naučiť sa šiť? urobiť niečo preto, aby si sa posunula ďalej? úprimne, ja mám VŠ, 15-ročnú prax, pracujem s deťmi s VNP a nemám taký plat ako ty 🤷🏻‍♀️

autor
3. jún 2022

@ddaassuullaa ďakujem tvoje komentáre sú naozaj “prínosné”

lucinka1988
3. jún 2022

Ja mám viacero plánov do budúcna, aktuálne som veľmi spokojná, ale určite si chcem raz dorobiť docentúru, plus aspoň Bc. titul v psychológii. Už síce dva tituly mám, ale tá psychológia je jednoducho môj další sen...No a niečo mimo VŠ- mňa strašne baví všetko v oblasti estetickej kozmetiky, čokoľvek, čo robí ženy krajšími- vizáž, poradenstvo a tak..Ale to som ja..

autor
3. jún 2022

@nikaeli aha takže tí ľudia čo nemajú VŠ a nevedia minimálne 2 jazyky tak sú bez vzdelania?
Tak možno nie priamo šiť šaty ale len byť zamestnaná v salóne a možno radiť ženám so šatami a tak
Tak jasné pokial ťa baví robiť s takými detičkami, vidíš ani peniaze nehrajú rolu, hlavne že robíš to čo chceš

ddaassuullaa
3. jún 2022

Nemas zac, rada🤭

autor
3. jún 2022

@lucinka1988 vďaka za další skvelý tip a držím palce so psychológiou nech sa ti to splní

autor
3. jún 2022

@ddaassuullaa ber si príklad s ostatných komentárov ty riaditeľka zemegule arogantná a posmešná ako 15 ročná pubertiačka 🤭🤭🤭🤭

ddaassuullaa
3. jún 2022

Hm, rozkazujes...mozes skusit ucitelku🤭

smiling89
3. jún 2022

A co tak si otvorit vlastny svadobny salon? Mna by bavilo mat stanok s cerstvymi bagetami, hot dogmi atd 😄ale bavi ma nastastie aj moja praca, ktora je uplne o niecom inom

maranta_leuconeura
3. jún 2022

Skus nejake kurzy cez Aj ty v IT, venuju sa preskolovaniu zien do informacnych technologii od uplnych zakladov ;)

spadnutaslivka
3. jún 2022

Na profesiu sa dostane len pár pracovných ponúk. Aj to väčšinou majú zádrhel a preto sa tak ľahko neobsadia a potom ich "aktualizujú" každý týždeň. Ja pozerám na profesii aktívne už pol roka a stále dokola sú tam tie isté ponuky. Ak chceš nejakú konkrétnu pozíciu, musíš byť aktívnejšia. Ale myslím, že vo svadobnom salóne ti nedajú viac ako minimálku. Hlavne, keď nešiješ a ani to nebude tvoj salón. To budeš vlastne len asistentka. Ale ak je to tvoj sen, rozhoď siete, povypytuj sa, pozisťuj... Nikdy nevieš... Ale určite je väčšia šanca, že sa k tejto práci dostaneš takto ako že ju nájdeš na profesii.

sweetyna
3. jún 2022

tazko radit, ono sama musis vediet, co ta bavi, ja som isla z jednej dobre platenej prace na menej platenu ale len za to, ze som uz mala pocit vyhorenia, ze proste nie som vo svojej kozi a poviem ti, ze to stalo zato 😉

monkasponka
3. jún 2022

Len nie svadobny salon 😃, jedine tak vlastny, ale ťažko im to ide. Raz som bola s kamaratkou skusat saty, ona svadobne ja družičkovske.Bola tam strasne mila baba a mala šefku.Ľudia, jak tu babu buzerovala tak to ste nezažili .. a pred nami ako zakazničkami. A potom prišli ďalši a hneď na tu kričala čo k nim neleti... Celee zle.

judar
4. jún 2022

Ja skor nechapem preco by ti ine mali davat typy na pracu ...ved hladaj, skusaj a zistis, ktora ti vyhovuje a nie ze co ti kto napise, aj ja by som ti mohla napisat co robim ale nenapisem, lebo robit to co ja robim nemas sancu aj ked VS ci jazyk nepotrebujes

melanta
4. jún 2022

Nie, nerobím v personálnej agentúre. Podnikám sama na seba, hľadám pre klientov zamestnancov, pričom pozície, ktoré hľadám, nikdy nejdú na internet. V každom prípade, tvoje správanie voči niektorým reakciám je absolútne neakceptovateľné na akúkoľvek pozíciu. A ísť radiť ženám do salóna? S takýmto chovaním určite nie. Zapracuj na sebavedomí a prejave, potom nebudeš mať potrebu útočiť na každú reakciu, ktorá sa ti nepáči. Myslím, že tvoja konfliktnosť v práci je zrejmá rovnako ako problémy so šéfkou zrejme nebudú problémom v šéfke. Toto myslím ako dobre mienená radu. Ak nezmeníš svoj prístup, nikde nebudeš spokojná.

melanta
4. jún 2022

A čo sa týka svadobných salónov a podobných služieb, tie sa zväčša otvárajú po 9 a sú otvorené do večera, to nie je práca, kde stíhaš škôlku.

mpg
4. jún 2022

@melanta V svadobnom salóne treba mať aspoň základné znalosti o móde, dizajne, látkach a niektoré vedia aj robiť krajčírske úpravy šiat, aby sa im to oplatilo.

limoncino
4. jún 2022

@melanta plne súhlasím s Tvojim vyjadrením na autorku. Autorka, mám pocit, že chyba nebude tak úplne v Tvojej šéfke. Je zaujímavé, že ľudia čo takmer nič nevedia ohrnaju nos nad každou prácou a čakajú neviem aký plat a ponúknuť nevedia nič.
Na strane druhej, ľudia ktorí majú plno plusov, ako viac jazykov, ovládajú perfektne napríklad Excell a podobne sa neustále podceňujú a myslia si, že na danú pozíciu nemajú. Samozrejme nie všetci 🙂
A tip na prácu? Recepčná napríklad, ale tam je väčšinou požiadavka na minimálne AJ, aj v zdravotníckych zariadeniach, najmä v tých súkromných.

melanta
4. jún 2022

@mpg jasné, ja som tento rok obehla páš svadobných salónov, nakoniec som si šaty dala šiť, ale baby v salónoch mali ozaj skvelý prehľad, ozaj to boli poradkyne v pravom slova zmysle.
@limoncino recepčná nevie robiť iba na jednu smenu a tak, aby stíhala škôlku, čo je požiadavka autorky. S ostatným, čo píšeš, súhlasím.

kika_k_s
4. jún 2022

Ak naozaj hľadaš niečo kde na teba nebude neprijemný sef/sefka tlačiť a máš chuť pracovať, kľudne mi napíš. Pretože som podobnu situáciu zažila ale dostala som sa z toho.

nikayla
Autor odpoveď zmazal
autor
4. jún 2022

@melanta s akým chovaním? Tváriš sa že ma poznáš podľa pár komentárov a áno na arogantných ľudí budem arogantná. Tie baby ktoré sa tu bavia somnou normálne dostali aj moju normálnu odozvu.

autor
4. jún 2022

@judar a prečo by nemohli ? Keď nechceš tak nepíš veď ja ťa nenútim len neviem načo potom takýto zbytočný komentár 🤷🏼‍♀️ Či len si rypnut ako to tu býva zvykom ?

autor
4. jún 2022

@limoncino ja neviem odkiaľ máš že ohrnam nos nad všetkým 😳

limoncino
4. jún 2022

@melanta zase ako kde, ja som robila na recepcii vo výrobnej firme, tam bol čas od do, ale zase som robila na recepcii ranné a obedné smeny, máš pravdu.

spadnutaslivka
4. jún 2022

autorka, musím ťa sklamať. Aj voči arogantným musíš vedieť byť milá. Inak by si veľmi rýchlo dostala padáka na pozícii predavačka/asistentka nákupu. Ak by si bola sama sebe šéfom, nezarobila by si ani na slanú vodu, ak by si bola hnusná na všetkých nemilých zákazníkov. A ver, že takých býva skutočne veľa.

limoncino
4. jún 2022

Autorka, Tvoje chovanie je prinajmenšom neprofesionálne, ak sa na to dívame už z pracovného pohľadu. Ak by si aj pracovala v salone, myslíš, že tam chodia iba milé ženy tesiace sa, až si vyskúšajú šaty? No nechodia. A keby na Teba tie ženské boli protivne a riadila by si sa heslom ako ty na mňa ja na Teba, tak by si v salóne dlho nevydržala. Takže také Tvoje chovanie.

nikaeli
4. jún 2022

Vážim si robotu každého človeka, či už je to upratovačka, či smetiar - nemôžu byť všetci právnici,že 🙃 sama si však napísala, že nemáš kvalifikáciu a nevieš jazyky.. z tohto pohľadu máš podľa mňa super job, keď máš vyšší plat ako ja so vzdelaním, ktoré si musím stále dopĺňať, mám obrovskú zodpovednosť za životy iných, zatiaľ čo ty sedíš v kancelárii a rozčuľuješ sa nad prístupom šéfky.. v každej práci je šéf a podľa tvojich reakcií mám podobný pocit ako kočky vyššie, že tvojim problémom je komunikácia a možno aj rešpekt. V čom tkvie tvoj konflikt s vedením, za čo si buzerovaná? čo robíš zle?
čo vieš ponúknuť novej firme? prečo by mali mať záujem práve o teba? aké sú tvoje plusy? zatiaľ vieme len tvoje požiadavky a neistú predstavu o tom, čo vlastne chceš 🤷🏻‍♀️