Som tehotná a robím v hale, kde sa dýchajú chemické látky
Ahojte zienky , chcem sa informovat mam taky problem vo februári som dala výpoveď z prvej prace deň na to som uz zacinala v novej robote so zmluvou do augusta cez agenturu , zistila som ze som tehotna bezi mi treti mesiac do prace som doniesla papier o tehotenstve a o preradeni na ine pracovisko no neuspela som povedali mi ze ma vyhodia z dovodu tehotenstva ale spravia to ked mi skonci zmluva v auguste ze do vtedy budem robiť na masine a v hale kde sa dychaju chemicke látky pretoze nemajú ľudí na prácu poradte mi prosim co mam spravit ci si mam dat výpoveď sama a nahlasit sa na urad práce alebo ako ? Ďakujem za všetky rady.
@nikol2906 Mala si riadnu pracocnu zmluvu od kedy do kedy u stareho zamestnávatela. Ak cely rok 2014 a u noveho si nemala tych 90dni bez PN a OCR tak tvoj VZ pre MD mal byt hrubý príjem za r.2014. Cize ak si mala kazdy mesiac v r.,2014 HM 680Eur tak to mas 12*680=8160/365=22.35Eur na den a z toho (vtedy to bolo myslim 65%) je MD na den cca 14.53Eur-to mas pri 30dnovom mesiaci cca 435Eur.
@evittam áno u starého zamestnávatela som mala riadnu pracovnú zmluvu ....dokonca na dobu neurčitú ..... a u nového zamestnávateľa som bola až do porodu 88 dní ...bez PN a OCR .... riadne som chodila do práce .... vlastne bola som na PN asi 5 dní pred porodom .... začala mi odtekať voda tak ma hospytalizovali a počas tých dní v nemocnici mi pichali kortikoida .... a to som vlastne bola PN ....ale inak nie .... A MD mi začala plynúť dňom pôrodu ..... ale do vtedy som nebola PN .... ani u starého zamestnávatela som nebola dlhodobo PN alebo OCR ...vlastne som z práce ani nevymeškávala..... ono vtedy ked mi to vyrátali som bola zhrozená .... ale potom som to prestala riešiť ....bola som šťastná že malá je zdravá a v poriadku .... a tie peniaze som už ani nemala chuť riešiť ...lebo nikdy som sa k ničomu nedopátrala .... a časom som už na to nemala nervy chuť ani náladu to riešiť .... ale už by som takto neriskovala ...zmenou zamestnania počas tehu ..... z tejto skúsenosti
@evittam Dievčence :( Musím kuknúť do papierov keď budem doma nech nenapíšem blbosť ..... ale ak by to aj rátali s minimálky ti vyrátajú viac ako 156 eur alebo nie ? Veď od 1.1. 2014 bola tuším minimálka okolo 352 € ... a MD tuším tých 65 percent.... a to okolo 228 eur .... alebo nie ? :( Ja už som z toho jeleň ..... a ako ti teda možu dať 156 namiesto 228 .... čo sa teda nesplnilo .... a čo by mala byť tá vyrovnávacia dávka.... ale na páske som mala tých 680 ...ako som písala .... ja už som naozaj z toho jeleň 🙂
@evittam aha, cize ak mam 270 odpracovanych v oboch. zaujimave. dakujem.
a este sa spytam, mozno hlupost, ale pokial by mi napr. v jednom zamestnani vychadzala maximalka, tak stale by som mohla dostat aj z toho druheho? ci je to obmedzene... ze proste maximum je maximum. dakujem este raz za odpoved

@nikol2906 No idem na to teoreticky:
Predpokladam,ze sa dieta narodilo jun 2016. Ty si pracovala v jednom zamestnani 4roky cize cca do konca roku 2015, potom si zmenila zmluvu u noveho zamestnavatela ale nestihla si tych 90dni bez PN a OCR. Cize tvoj VZ pre MD mal byť hrubý prijem za rok 2015.