Som tehuľka na maródke a chcú mi dať výpoveď
Dobry den chcela som sa opitat ze som tehotna na PN a zamestnanec agenturi a som este v skusobnej dobe a mi chcu dat vypoved mozu to urobyt
@cecilia68 ešte citácia zo zákona, aby si nemala pocit, že si vymýšlam:
§ 72
Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe
(1) V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiacou ženou len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s jej tehotenstvom alebo materstvom, a musí ho náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné.
Jasné že môžu. Veď stačí udať dôvod iný ako tehotenstvo.
@montemotherone Nemaj obavy,ničím z tohto netrpím,len ma hnevajú sprostí ľudia.A aspoň keby si to mladá priznala,ale ona ešte sebavedome vyhlási,že ona sa nemusí učiť,lebo má dyslexiu. Tak to je už do plaču.
@ave17 aj mba dokaze nahnevat to ze ona nemusi lebo ma dys. Kde su tie casy ze sme boli bud lenivi alebo nesikovni? Dnes su deti same dys. :( v skole im ako ucitelia MUSIME spravit ustupky lebo oni tolko nemozu a naj na tom je ze malokto sa posu ie v hodnoteni na lepsiu znamku ako mal bez dys. A nie neukazuje to schopnosti ucitela ucit alebo prisposobit ucivo aj pre oslabenych. Ukazuje to ako dieta zacne vyuzivat vsetko co sa mu dovoli
@lenadka mne sa samotna ta formulacia zda cudna s tehotnou zenou,matkou do 9 mesiaca, po porode???? A to je ako vazne v zakone? Zasa asi nejaky kvazi vynatok zakona. Prave co mi pasuje
Pokial si tehotenstvo PISOMNE zamestnavatelovi oznamila, tak ta nemozu prepustit aj ked si v skusobnej dobe, respektive mozu iba vtedy ak uvedu iny dovod ako tehotenstvo
Inak ja nechapem uplne takymto prispevkov, ci mozu nemozu.. V skusobnej dobe ta vyhodit mozu a dovod sa vzdy najde, nikto ti nepovie "to je leno si tehotna". Ale teda ja osobne by som nechcela zamestnanca co hned otehotnie ako nastupi a hned aj je vypisany na PN.. Zakon JE spravodlivy, musi byt aj nejaka ochrana zamestnavatela
@ah1234 presne! Dovod sa vzdy najde
@zuzana_28 no prepac ale aka nespravodlivost? A aka spravodlivost je to pre toho zamestnavatela? Ze si zamestna cloveka ktory tam este robi ledva 3 mesiace v skusobnej este sa da na PN a potom mu ma platit matersku? Akoze a za co ju ma platit za to ze si doma na PN a pre jeho firmu si este nic dokopy neurobila?
@chvostik1 nie to je diskriminacia. Lebo je tehotna tak ju prepustim pretoze mi nevyhovuje na danu poziciu. Ak nevyhovuje rpaca ako tehotnej,ma jej dat inu pracu pre nu jednoduchsiu ktoru zvladne. Skor jej napise ze nie je spokojny s odvedenou kvalitou prace a cau
@ah1234 ak sa cely zivot chces vyhovarat na dys tak nemusis. To je akoby si nevedel pisat pismenko m lebo si bol chory ;)
@dadus_ka ale toto tu na konikovi mnohym zenam bohuzial nevysvetlis :( kazdy den su tu pomaly diskusie, ci chodi kontrola, ak som PN, ako robit co najkratsie a zaroven mat matersku.. Ja sa necudujem zamestnavatelom ze nechcu dakedy zeny, co nemaju uz 2 deti velke a dalsie neplanuju, ale v dnesnej dobe je zena riziko, vela sa hned ako zisti dve ciarku na teste necha vypisat PN a len sa snazi obchadzat system... Tolko zien tu je aj tehorntch v skusobnej dobe a nejako sa mi nezda ze vsetky maju neplanovane dieta. :/
Ze hamba 😂😂😂 mna picne 🙈👍👍👍 tlieskam 👏👏👏
Ono ak bola tehotna pred nastupom do zamestnania, vedela o tom a zamerne to zamlcala, tak si to urcite zariadia tak, aby sa jej zbavili ked chcu. Ale... Ja som vobec nepostrehla, ze by dotycna spominala co vlastne robi. Takze nase rady su na milu jarmilu lebo ak ma pracu, ktorej neprekaza tehoteslnstvo, tak ani nechapem dovod jej otazky. Skor mi to pride ako spekulanstvo
@fadama hanba, hanebný...vzdy si pomôž, ked nevieš 😉
@janinka007 hamebný 😂😂😂
@fadama vies co 😂😂😂 fakt som sa teraz dobre zasmiala, nabudúce keď pojdes niekoho poucovat tak aspon aby ta tvoja verzia bola správna 😂😂😂
Naozaj baby sa to pise s N ? mna minule zdrbali ze ma byt M ze vraj sa pise hambit a nie hanbit. Tak to tu je naozaj uz......
@matazirafa a nikoho nepoucujem.....ak si si ani ty nevsimla napisala som to s otaznikom. cize som sa jej pytala ci je to tak. 🙂
@janinka007 ja poznam ako pomocku,ze je hanit nie hamit a nehanebny
Mna tak vyrafali dali mi podpisat napomenutie kedze som bola u dr na poradni a nikomu som to "neoznamila" haha a na druhy den som.uz podpisovala vypoved...
@veaaa aj mna 🙂 pokial nechces mat "ulavy" tak nemusis riesit nic. No ja mudra,podpisala lebo nevedela ze NEMUSIM oznamovat kedze by to aj tak nikam neviedlo a nic nezmenilo. Proste ak sa ta "potrebuje zamestnavatel zbavit" tak najde slabe miesto a hodi ti to aj keby si neviem co robila. :(

@cecilia68 ak je tehotná, zákonník práce ju chráni a nemôžu ju v skúsobnej dobe bezdôvodne vyhodiť.