icon

Som tehuľka na maródke a chcú mi dať výpoveď

zuzana_28
30. máj 2018

Dobry den chcela som sa opitat ze som tehotna na PN a zamestnanec agenturi a som este v skusobnej dobe a mi chcu dat vypoved mozu to urobyt

babina_33
30. máj 2018

To je normalne @marlenka222, ja som sa tiez s tym uz stretla, zamestnavatel si vie vybavit kadeco, ked velmi chce 😉

baaambulkaa
30. máj 2018

boze tehotna netehotna, dovod mozu napísať ze nie su spokojni s odvedenou pracou z kapacitnych dôvodov a podobne... naco je komu taky zamestnanec... podla pravopisu to aj tak bude manuálna praca, o tom je skusobna doba, bolo by to pre vypocitave damy velmi jednoduché, zamestnat sa a drbs oznamit tehotenstvo

extempore
30. máj 2018

@dadus_ka ty budeš tiež z tých chytrejších, čo? Materskú neplatí zamestnávateľ ale sociálna poisťovňa 😂😂😂
V skúšobnej lehote ťa môžu vyhodiť z minúty na minútu bez udania dôvodu aj keby si bola tehotná a oznámila to... Už si počula o takom vynáleze - volá sa to antikoncepcia?

dadus_ka
30. máj 2018

@ah1234 ale ved matersku dostanu aj tak az ked maju urcity pocet hodin odrobenych za pisledne 3 roky a ne ze sa daju vypisat na pn vsak to je co uz? Nechápem ako sa da mat dieta neplanovane. Akoze fakt lutujem aj niektorých tých zamestnavatelov ze taketo telata zamestnaju, zbytocne papierovacky

marlenka222
30. máj 2018

@baaambulkaa no komu na co? Takym damam je taka praca na matersku alebo aspon PN ;) a to spekulantky spekuluju ako vobec dostat PN lebo ak ides z uradu prace na skusobnu dostanes prve (tri?) mesiace kozi prd. A to uz je v poho ked ostane zamestnanec po 3 mesiacoch doma a tvari sa straaaaasne prekvapkane ze ho zamestnavatel vazne vyhodil a nepredlzil zmluvu a preco? No lebo niekto v tej robote hoc aj cez agenturu musi za neho robit. A tehu to je este fajnovsie. Cosi porobis slahnes sa na PN lebo ved do 3 nesiacoch dostanes figu a nie nejaky papier ktory uradne potvrdzuje tehotenstvo, potom ho s velkym usmevom oznamis zamestnavatelovi, pokracujes v PN, potom sa hodis na matersku ktora ti akoze vyjde lebo si oznamila zamestnavatelovi tehotenstvo a on ta nechal ba dokonca ti predlzil zmluvu aj ked si bola PN(lebo prakticky ak prides v dobe PN do prace,mozes rovno ocakavat kontrolu) a ukoncenie liec.rezimu. a este ti vysla aj so good materska a cely cas ti drzi

marlenka222
30. máj 2018

Miesto pocas rodicaku - no nie ej to uzasne? Ked sa to tak da??? Skusala s o systemom vy...bat aj moja znama a nakoniec za odmenu o dieta prisla. Tak je na prasky lebo je opat na urade prace a nema ani dieta ani matersku ani pracu iba den s nocou

dadus_ka
30. máj 2018

@extempore no a kto asi do nemocenskej odvadza? Tvoj zamestnanavatel. Z toho vychadza jedine, ked nebude robit a neodrobi to minimum co musi tak matersku nedostane... A pisem snad nieco ze ju nemôže vyhodiť? Ja viem ze ju moze vyhodit v skusobnej a co stym ma spolocne antikoncepia? Tym si chcela co obhájiť?

marlenka222
30. máj 2018

@dadus_ka ale materska sa nerata z 2-3 mesiacov ale z 270 dni odrobenych. To je celych 9 mesiacov

zuzana_28
autor
30. máj 2018

ja som bola kmenova 11 mesiacov a dali ma od agenturu a ako som si zistovala je moje riziko ci oznami ci neoznamim tehotenstvo som tehota 5 meciacov sama agentura mi po oznameni tehotenstava odporucela ist na pn lebo pracujem automobilovom priemisle ta praca je namahava a tich priestoroch je dost smrad kde som riskovala zdravie dietata preto mi to odporuceli a ked zisteli ze bude pn este 4 meiace tak ma chcu prepustit lebo som este skusobnej dobe
a niektore dami by sa mali hanbit ja som sa len pitala a chcela len radu a nie aby ma tu niekdo urazat but za pravopis alebo za nieco ine

dadus_ka
30. máj 2018

@extempore ak sa berie antikoncepcia tak ako ma a nie halabala vynechava alebo neberie sa vcas alebo sa miesa s inymi tabletkami a alkoholom tak nieje sanca otehotniet, ked je niekto nezodpovedny tak potom to ale nieje nahoda ze? Treba pocitat s nasledkami slebo tu antiku poistit. Ja som brala HAK 7 rokov a ani raz sa mi nestalo zeby som bola tehu a pritom som normalne zdrava a plodna po vysadeni som normalne otehotnela...takze toto výhovorka nieje ale nie kazdy toto pochopi ze

chvostik1
30. máj 2018

@zuzana_28 Ako si mohla byt kmenova zamestnankyna 11m a teraz si v skusobnej dobe? Prepustili ta a potom ta prijali nanovo cez agenturu? Na pn si sa mala hodit hned na zaciatku ked si bola este kmenova ak pracujes stale v rovnakej firme.

zuzana_28
autor
30. máj 2018

@dadus_ka no pardom ja aom antiku nikdi neuzivala a ani nepijem alkohol a som dost zotpovedna ked uz jedno dieta mam

marlenka222
30. máj 2018

@zuzana_28 so vsetkym si musela suhlasit. Podpisat. Nehnevaj sa ale oni ta nechcu prepustit za to ze budes PN este 4 mesiace :D ved pre Boha! Zena! 2 mesiace. Ziadne 4. To ti dobre bulikaju hlavu. V 8. Mesiaci je pri problemoch zvycajne materska uz. Takze v tomto dovod vaaaaazne nehladaj. :D

marlenka222
30. máj 2018

@zuzana_28 ty si zistila az v 5.mesiaci ze si tehotna? Tak to pises.lebo od oznamenia tehotenstva ti radia ist na PN. Som padnuta na hlavu ja alebo nechapes ty, ze proste si spravila chybu ty ked si podpisala ukoncenie zmluvy a presla na dalsiu zmluvu? Teraz si tak mozes piskat tehotna netehotna...

zuzana_28
autor
30. máj 2018

@chvostik1 v danej firme som nastupovala ako lisar preto som bola kmenova a potom ma dali predpripravu ale firma davala kazdeho pod agenturu lebo bola predpriprava a ked som riztela ze som tom case mi koncela kmenova zmluva tak preto pod agenturov som

zuzana_28
autor
30. máj 2018

@marlenka222 ja som pisem ze som 5m nie ze som to zistela 5m

marlenka222
30. máj 2018

@zuzana_28 ty pises ze od zistenia tehotenstva ti radia ist na PN. Si v 5 mesiaci a mas zrazu problem ze ta chcu vyhodit. Doteraz to neriesili hej? Alebo skor ty si si myslela ze v poho lavou zadnou vydrbes so systemom

beky1813
30. máj 2018

Js tomu nechapem. Skusobna je 3 mesiace. Cize si pod agenturu isla uz tehotna. Kvoli comu si sa este ako kmenova nesupla na pn? Ale az teraz?

laska201
30. máj 2018

Asi robis v boostri ze?no poviem ti ze agentury si mozu robit co chcu a obzvlast v skusobnej nemusia udavat dovod.

laska201
30. máj 2018

A tak isto aj ty mozes dat vypoved bez udania dovodu do tychto 3 mesiacov.

marlenka222
30. máj 2018

@beky1813 tehptenstvo zistila teraz? Vraj nie. Tak uz mne.logiku nedava ani tak ani tak

aleshka_supermama
30. máj 2018

@zuzana_28 my sme toto minuly rok riešili s účtovníckou presne tento pripad a ta povedala ze kocka nemôže dostať vypovedať proste je ochranej lehote aj ked je v skúšobnej... neviem skus zavolať na urad prace a spytaj sa tam..

chvostik1
30. máj 2018

@zuzana_28 Tak potom si nachytala na hruskach samu seba. Ak si ako lisar bola zamestnana firmou a nie cez agenturu, mala si sa dat hned vypisat na pn. Tak by ta prepustili len vtedy ked by ti skoncila pracovna zmluva. Takto ta cez skusobnu ked si uz cez agenturu mozu (ale nemusia) vyhodit. Citam, ze ako kmenova si tam pracovala 11m, takze na matersku ti narok pravdepodobne vznikne.

marlenka222
30. máj 2018

@aleshka_supermama Ochranna lehota je nieco uplne. Je to to ze dostane matersku do 8mesiacov od doby ked jej skonci prac.pomer. vypoved z nadbytocnosti, v skusobnej lehote, v prac.pomere na dobu urcitu dostat moze lebo uz raz ma dany darum na zmluve kedy jej zmluva konci. Tym zamestnavatel k urcitemu dnu rozviazal s nou prac.pomer DOPREDU a ona podpisom suhlasila. Jedna ss v tychto 3 pripadoch aj o tehotne zeny. Bohu zial.

marlenka222
30. máj 2018

@aleshka_supermama a na urade prace ti k takejto teme povedia:dobry den,neviem,dovi. Toto sa riesi cez inspektorat prace. Takze si vazne znala veci a isto si rovnaku situaciu uz riesila. Aspon nezavadzaj

zuzana_28
autor
30. máj 2018

@chvostik1 ma zametnali ako lisar ale bohuzial na lisi som bola mala a asi po dvoch tyzdnoch preradili na pred pripravu po 10 mesiacoch sa firma rozhodla ze kazdy zamestnanec co je na priprave pojde po agenturu a ja som mala tu smolu ze tyzden pred ukonceni kmen. zluby som lala uz podpisnu agenturovu zmuluvu a preto ako kmenova som nemohla ist na pn aspo myslim

dadus_ka
30. máj 2018

@marlenka222 nie mesiacov z 2 alebo 3 poslednych rokov pred odchodom na matersku

zuzana_28
autor
30. máj 2018
dadus_ka
30. máj 2018

@zuzana_28 ale ved to nepratrilo tebe co som napisala, reagovala som na to co napisala extempore. Ze sa da akoze nahodou otehotniet ked sa berie antikoncepcia.

marlenka222
30. máj 2018

@dadus_ka Materska sa rata z 270dni poslednych odrobenych proste aby si dostala matersku musis byt zamestnana 270dni co je 9 mesiacov. Z 2 z poslednych 3 odrobenych rokov sa ti rata podpora - to je nieco zasa ine.