Som učiteľka a žiaci komentujú moje oblečenie. Ako mám reagoať?
Ahojte.. trošku som si prišla vyliať dušičku ale pracujem prvý rok ako učiteľka a začínam sa stretávať so zvláštnymi komentármi od žiakov a niekedy neviem ani ako na to reagovať správne... Ide o to, že mám v šatníku celkovo drahšie oblečenie, bundy za vyše 500 eur, ralph lauren svetre v rôznych farbách, rôzne kabelky atď ale čo ma zaráža sú komentáre od detí ako som aj včera zažila, že či mám fejkovú kabelku a ja že nie, je pravá hneď prišla otázka koľko stála a kde som ju kúpila a ja že či je toto podstatné a reakcia žiačky bola že jej stále vŕta v hlave ako si môžem z učiteľského platu dovoliť sa obliekať ako sa obliekam lebo si všimla, že mám stále niečo iné na sebe a stále sú to drahšie značky.. Ostala som pozerať.. V skutočnosti mám nadpriemerne zabezpečenú rodinu a priateľa, ktorý by mi dal modré z neba a darí sa mu, a neplatím nájom len nakupujem jedlo, čiže mám aj tak celú výplatu pre seba a veľa drahých kúskov mám aj po mame, lebo ona nakupuje a nemá to šancu vynosiť aj kabelky mám niektoré po nej a sú úplne nové, len neviem absolútne ako reagovať a je mi to nepríjemné aj niekomu povedať... Dnes mi to celý deň vŕtalo v hlave a som smutná..
@anonym_autor nerozumiem ti. Jednoducho tie decka je do toho prd. Si ucitelka, nie ich kamaratka. Drze su tie deti, take veci sa pytat.
@anonym_autor Ja nemám drahe značky a citim sa sebaisto v čom kolvek...Značkami si sebavedomie nekúpiš a ani Ti to nezaruči že v tom budeš vyzerať dobre.
Čo tak povedať niesom tu na to aby ste hodnotili čo mám oblečene ale aby som Vás niečo naučila 🤷🏼♀️. a týmto uzatvaram túto debatu alebo sa môžme opýtať na názor pani riaditeľky......oni len hladali tvoje slabšie miesto a našli ho....
@anonym_autor neviem, v ktorej casti slovenska zijes, ale u nas sa deti vobec necuduju, ze mame znackove oblecenie, alebo co mame oblecene. Nikoho to nezaujima, nikto nekomentuje. Mam pocit, ci si sa tu len neprisla pochvalit.
Aj decka niektore chodia v riadne drahych handrach a deviataci uz v autach. A to nie sme v ba. Kazdy nosi to, na co ma, co sa mu paci.
Velkymi logami sa chvali len slovac, cim gycovejsie, tym lepsie. Aby kazdy videl.
Syn ma kamosa z gruzinska, chodi ako seda myska, ale ked zadrie kolko stali gate, sveter panenky sa mi prevratia. Oblecenie vobec nekrici velkym LV a su to ine sumy a nezname znacky. Rodicia jeho to iste a v gruzinsku palac, otec mega bohac.
@anonym_298a05 ja sa praveze cudujem. Ja chodim do prace dokonca peso a auto nechavam doma a keď ma nahodou ma vyzdvihnut priatel tak dalej od práce a snazim sa na seba neupozornovat. Mame kolegyne ktore chodia tiez vyobliekane a ich sa to nik nespyta a to ma stve uprimne.
@anonym_298a05 ja sa praveze cudujem. Ja chodim do prace dokonca peso a auto nechavam doma a keď ma nahodou ma vyzdvihnut priatel tak dalej od práce a snazim sa na seba neupozornovat. Mame kolegyne ktore chodia tiez vyobliekane a ich sa to nik nespyta a to ma stve uprimne.
A velké loga nenosim, mam plno veci kde je značka na stítku len a mam to kvoli tej kvalite. Tak isto ralph lauren nosim len tie kde je malicky konik. Na bundach tiez nevie clovek odkial su. a keby sa chcem pochvalit chvalim sa niecim inym co mi bolo kupene a svetrik ani kabelka to neni 🙂 ale koncim debatu
@amdornik niesom úzkoprsa ale je pre mňa urazka aby niekto si o mne myslel ze som nejaka chuderka😅
@anonym_autor aha...takze vsetky ucitelky su chudery?!
@anonym_autor Neviem prečo mám pocit, že to píše "násť ročné decko"a nie dospelá a navyše učiteľka. Mne to príde veľmi detinské tob riešiť na MK.
Ale ved je to opravnena otazka - niezeby ziacka mala pravo sa to pytat, ale keby som videla napr predavacku s Cartier naramkom, alebo nezamestnaneho na najnovsej audine, tiez sa zamyslis odkial na to na. Jednoducho zivotny styl nepasuje k platu, a u teba tiez nie, dostala si to darom. Nechapem z coho si smutna 🤷♀️
@anonym_3dec4a moja sesternica robí predavačku, má originál Cartier obrúčku, a do práce sa vozí na Q7. Čo koho do toho?
@anonym_3dec4a moja sesternica robí predavačku, má originál Cartier obrúčku, a do práce sa vozí na Q7. Čo koho do toho?
@anonym_8ae6ad tak ja neviem ci to mam nakreslit.
Plat predavacky asi nebude stacit na zivotny standard, v ktorom su cartier sperky a audiny bezne. Preto sa nad tym zamyslali aj autorkine ziacke. Tot vsio.
@anonym_autor tak vidíš, iných sa nepýtaju. Pre niečo teba áno.
A ešte sa spýtam, na čo ti je na hodinách kabelka?
@anonym_8ae6ad tak ja neviem ci to mam nakreslit.
Plat predavacky asi nebude stacit na zivotny standard, v ktorom su cartier sperky a audiny bezne. Preto sa nad tym zamyslali aj autorkine ziacke. Tot vsio.
@anonym_3dec4a je dosť primitívne zaradiť človeka podľa oblečenia a šperkov do určitej kasty. A riešiť odkiaľ na to má, či mu postačuje plat. Aj robotník v zablatených bagandžiach môže mať Q7 a Hugo Boss košeľu.To len sedlač má dilemu ako je to možné.
Si mlada, zrejme k tebe maju blizko, tak su dievcata otvorenejsie. Verim, ze ich to zaujima kde si vyhodne nakupila lebo aj ony by chceli. Co je uplne v poriadku. Tiez chcu byt za pekne. Ja by som im povedala, ze je to sukromna vec. Nehovorila by som im o priatelovi. Dostanes nalepku zlatokopka, ktora je vydrziavana...a to este len budu drze.
@anonym_3dec4a je dosť primitívne zaradiť človeka podľa oblečenia a šperkov do určitej kasty. A riešiť odkiaľ na to má, či mu postačuje plat. Aj robotník v zablatených bagandžiach môže mať Q7 a Hugo Boss košeľu.To len sedlač má dilemu ako je to možné.
@anonym_8ae6ad su to deti. Slova ako primitiv a sedlac neviem ci su namieste.
A nikto nekastuje. Netvrdim ze predavacka je menej hodnotny clovek ako manazer. To uz su nejake tvoje osobne komplexy s ktorymi ja nic nenarobim. Ale ak niekto zaraba 1500-2000€ a ma naramok za 7k, bud je financne absolutne negramotny, alebo to - ako u autorky - plati niekto iny.
Rozhodne nechodim po svete a nezamyslam sa nad tym, ako si kto mozeco dovolit. Zbytocne hrotis.
A nikto nekastuje. Netvrdim ze predavacka je menej hodnotny clovek ako manazer. To uz su nejake tvoje osobne komplexy s ktorymi ja nic nenarobim. Ale ak niekto zaraba 1500-2000€ a ma naramok za 7k, bud je financne absolutne negramotny, alebo to - ako u autorky - plati niekto iny.
Rozhodne nechodim po svete a nezamyslam sa nad tym, ako si kto mozeco dovolit. Zbytocne hrotis.
@anonym_3dec4a nehrotím, len ak decká riešia, ako je možné, že učiteľka má to, alebo ono a nesedí to s jej platom, je to na zamyslenie. Takisto ako aj dospeláci. Ľudia majú neskutočne natlačené v hlavách riešiť druhých. Áno moja sesternica robí predavačku, ale vo vlastnej sieti obchodov. Nemá to však napísané na čele. A ak by robila aj v Jednote, každého po tom prd makový či má, alebo nemá Cartier. Závisť a porovnávanie je fakt národný, hnusný šport. V tom sú slováci šampióni.
@anonym_autor tak vidíš, iných sa nepýtaju. Pre niečo teba áno.
A ešte sa spýtam, na čo ti je na hodinách kabelka?
@letfenixa ja nenosim na hodiny kabelku ale nosim ju do prace presne tak ako ty a kazdy clovek ktory v niecom nosi veci.
Si mlada, zrejme k tebe maju blizko, tak su dievcata otvorenejsie. Verim, ze ich to zaujima kde si vyhodne nakupila lebo aj ony by chceli. Co je uplne v poriadku. Tiez chcu byt za pekne. Ja by som im povedala, ze je to sukromna vec. Nehovorila by som im o priatelovi. Dostanes nalepku zlatokopka, ktora je vydrziavana...a to este len budu drze.
@beata_k presne tohto sa bojim a nedajboze to povedia rodicom a budu ma rozoberat. Ja mam inak dve zamestnania ale to tiez nemusia vediet. Jednoducho je to moja sukromna vec
@anonym_3dec4a ja som toho nazoru ze to maju z domu. Pretoze ja som na strednej mala ucitelku ktora chodila na velkom mercedese do skoly a mne mama hned povedala ze ma len dobre zarabajuceho muza a tym to pre mna haslo. Tak vychovavali mna a nikdy sme sa necudovali odkial to ma a co nas vlastne do toho ze😅
@anonym_3dec4a ja som toho nazoru ze to maju z domu. Pretoze ja som na strednej mala ucitelku ktora chodila na velkom mercedese do skoly a mne mama hned povedala ze ma len dobre zarabajuceho muza a tym to pre mna haslo. Tak vychovavali mna a nikdy sme sa necudovali odkial to ma a co nas vlastne do toho ze😅
@anonym_autor samozrejme, že to majú z domu. A fakt každého prd makový odkiaľ má niekto Mercedes, alebo Q7, aj keby pracovala ako upratovačka. Nech sa stará každý o svoj hrniec, nie druhého.
@viestta mame aj horsie ale toto si beriem osobne..
@anonym_autor osobne? Dospelej ženy sa dotkne zvedavá a možno trochu drzá poznámka žiaka?
Tiež mi prídeš nezrelá.
Na tvojom mieste to využijem na rozhovor o hraniciach, slušnosti a mode ako takej.. možno by som premiestnila aj na úspech, ako ho deti vnímajú a finančnú gramotnosť.
Len to by si musela mať dostatočné sebavedomie. Máš ho?
A nie, toto nie je žiaden výsledok doby.
@anonym_autor samozrejme, že to majú z domu. A fakt každého prd makový odkiaľ má niekto Mercedes, alebo Q7, aj keby pracovala ako upratovačka. Nech sa stará každý o svoj hrniec, nie druhého.
@anonym_8ae6ad a tu vzniká priestor pre učiteľa to vysvetliť, že? Len musi vedieť ako na to.. toto nie je ako recitovať poučky..
@marsmykkok priatel mi na to povedal ze to je vysledok doby a spolocnosti a ze nech to neriesim😂
@anonym_autor vzdy ludia preberali kto co ma a odkial na to ma. Preberaju to aj (niektori) rodicia tvojich ziakov. Ked nie teba, tak suseda, kolegynu, sesternicu z piateho kolena aj uplne neznameho cloveka. Jednoducho zavidia. Deti to pocuju, deti to vidia, deti to opakuju. Treba sa nad to povzniest. Mala si vyuzit prilezitost a poucit dievcata o tom, ze kabelky nie su v zivote dolezite, ale ty si na nich tak trosku zakladas, tak sa ta to dotklo, vsak?
@beata_k presne tohto sa bojim a nedajboze to povedia rodicom a budu ma rozoberat. Ja mam inak dve zamestnania ale to tiez nemusia vediet. Jednoducho je to moja sukromna vec
@anonym_autor ty sa bojíš, že o tebe budú ľudia rozprávať?? Mojtyboze.. a?
Tak si porozprávajú, že si z bohatej rodiny. Ubudne z teba? znižuje to tvoju cenu? Vypovedá to niečo o tebe ako človeku? Skôr to vypovedá niečo o tych klebetnikoch. Vypovedá to niečo o tebe ako o učiteľke?
mozno ešte chvíľu pracuj v tej druhej robote. Nájdi sama seba, svoju sebahodnotu ako človeka a potom sa vráť k uceniu deti..
No tak bud rada, ze si na tom tak, ako si: znama ucitelka, bez bohatej rodiny a priatela, ale zato na sukromnom gymnaziu plnom zbohatlickych deti, zazila opacny scenar: hlucik chichotajucich sa ziacok, po chvili z neho k nej jedna prisla a spytala sa jej, ci s nimi po skole pojde nakupovat oblecenie na Laurinsku (ulica v BA kde su trochu drahsie obchody). A hned nato, necakajuc na odpoved, dodala: jaaaj, vlastne vy ste ucitelka, takze nic, na to vy nemate peniaze. Uz tam nerobi...
@anonym_autor mne sa stalo to iste, mam nejake original kabelky a decka si to samozrejme hned vsimli 🙂 tak proste na rovinu, je to dar. Osobne by som ak by ma takto konfrontovala siedmacka a starsia riesila komunikaciou na rovinu --- mam financne zabezpecenu rodinu, boli to dary, kde by som si to ja z ucitelskeho platu mohla dovolit. A som rada ze je to tak, lebo ak by som rodinu zabezpecenu nemala, nemohla by som si dovolit robit to co ma bavi, a to je ucit vas 🙂 --- nieco taketo som povedala aj ja tym mojim, ja som do skolstva isla po 40tke takze tam stacilo povedat ze dovtedy som si zarobila, zobrala hypo, a teraz konecne mozem robit to co chcem - pretoze uz nepotrebujem tak setrit ako doteraz 🙂
@anonym_autor za mna trpis nejakým komplexom a musíš sa navonok prezentovať drahými handrami.
Btw, tiez som mala kolegyňu, ktorú vraj sponzoroval bohatý manžel. Pravda však bola uplne inde a kolegyňa robila eskort.
@anonym_autor ako učka sa obliekam tiež “lepšie”, lenže mne je lautriosem, ako to deti/rodičia/kolegyne komentujú. Nepovyšujem sa, pretože nemám faky od
Číňana. Nosím, čo sa mi páči a obliekam sa pre seba a za svoje peniaze🙃
@anonym_autor celkom zábavne sa vyjadril ten priateľ, že obraz doby sú tie deti a ich otázky. Obraz doby sú skôr zbohatlíci, ktorí sa pricucli vďaka prehnitym politikom na štátny rozpočet a rozkradajú krajinu do posledného zvyšku. Muž ma taku kolegyňu. Do prace chodí pre radosť, byt kúpil ocko, auto kúpil ocko, všetko platí ocko a ten je vďaka Ficovi veľmi dobre umiestnený. Takže všetky tie jej kabelky a majetky sú z našich peňazí. To je obraz doby na Slovensku. Ale ved možno cele tvoje okolie zarobilo poctivo, vlastným rozumom a tvrdou pracou. Len potom prečo sa hanbiť a nevedieť o tom hovoriť? Prečo na zvedave deti povedať, že sú obrazom doby?
Ved úplne všetci ľudia v tejto krajine vedia, že učitelia malo zarobia. Tak to deťom vŕta v hlavách. Už aj taká učiteľka bola, čo si privyrábala najstarším remeslom 😅 to mi vyzvonila jej kolegyňa. Čo chceš aby si deti mysleli, že takto sa ti sypú peniaze, keď ako učiteľka nezarobíš? Ja neviem aký by mal byt problém povedať že napr otec je úspešný, veľmi sa mu darí, priateľ tiež a pod - ak dosiahli vlastnou tvrdou pracou že sa im tak darí, je to pre deti zároveň výborná motivácia. Námet na diskusiu. To nevieš ako učiteľka ťažiť zo zvedavých otázok?
Vyššie som už chcela niečo pisat, ale kým som pozatvárala blbe reklamy, odoslalo mi to prázdny príspevok 👀
Ale ved je to opravnena otazka - niezeby ziacka mala pravo sa to pytat, ale keby som videla napr predavacku s Cartier naramkom, alebo nezamestnaneho na najnovsej audine, tiez sa zamyslis odkial na to na. Jednoducho zivotny styl nepasuje k platu, a u teba tiez nie, dostala si to darom. Nechapem z coho si smutna 🤷♀️
@anonym_3dec4a opravnena otazka to ani nahodou nie je smerom od dietata k ucitelovi, ani nahodou

@anonym_autor neviem, v ktorej casti slovenska zijes, ale u nas sa deti vobec necuduju, ze mame znackove oblecenie, alebo co mame oblecene. Nikoho to nezaujima, nikto nekomentuje. Mam pocit, ci si sa tu len neprisla pochvalit.
Aj decka niektore chodia v riadne drahych handrach a deviataci uz v autach. A to nie sme v ba. Kazdy nosi to, na co ma, co sa mu paci.
Velkymi logami sa chvali len slovac, cim gycovejsie, tym lepsie. Aby kazdy videl.
Syn ma kamosa z gruzinska, chodi ako seda myska, ale ked zadrie kolko stali gate, sveter panenky sa mi prevratia. Oblecenie vobec nekrici velkym LV a su to ine sumy a nezname znacky. Rodicia jeho to iste a v gruzinsku palac, otec mega bohac.