icon

Som učiteľka a žiaci komentujú moje oblečenie. Ako mám reagoať?

25. nov 2025

Ahojte.. trošku som si prišla vyliať dušičku ale pracujem prvý rok ako učiteľka a začínam sa stretávať so zvláštnymi komentármi od žiakov a niekedy neviem ani ako na to reagovať správne... Ide o to, že mám v šatníku celkovo drahšie oblečenie, bundy za vyše 500 eur, ralph lauren svetre v rôznych farbách, rôzne kabelky atď ale čo ma zaráža sú komentáre od detí ako som aj včera zažila, že či mám fejkovú kabelku a ja že nie, je pravá hneď prišla otázka koľko stála a kde som ju kúpila a ja že či je toto podstatné a reakcia žiačky bola že jej stále vŕta v hlave ako si môžem z učiteľského platu dovoliť sa obliekať ako sa obliekam lebo si všimla, že mám stále niečo iné na sebe a stále sú to drahšie značky.. Ostala som pozerať.. V skutočnosti mám nadpriemerne zabezpečenú rodinu a priateľa, ktorý by mi dal modré z neba a darí sa mu, a neplatím nájom len nakupujem jedlo, čiže mám aj tak celú výplatu pre seba a veľa drahých kúskov mám aj po mame, lebo ona nakupuje a nemá to šancu vynosiť aj kabelky mám niektoré po nej a sú úplne nové, len neviem absolútne ako reagovať a je mi to nepríjemné aj niekomu povedať... Dnes mi to celý deň vŕtalo v hlave a som smutná..

Strana
z4
eeffka
27. nov 2025
@anonym_autor

@mamutka nejde mi to uz opravit ale ďakujem som rada ze si sa nezacala pohorsovat ze ako som si dovolila spravit chybu ze som predsa učiteľka, odpisala som ako som kracala domov😅 k inym komentom sa nejdem vyjadrovat, pretoze keby sa chcem vychvalovat zacnem tym ze mam vlastnu nehnutelnost. A tymto koncim uz fakt. Nabuduce si to vykomunikujem s priatelom len.

@anonym_autor no tak prave si si pomastila sama brusko 🤣 naozaj dufam ze v skolstve dlho neostanes, tvoje povolanie je "dcera".

beronsche
27. nov 2025
@anonym_autor

@beronsche preco si ludia myslia za to ze si niekto kupi to co sa mu paci ze nema sebavedomie. Ja si kupujem veci ktore vydrzia x rokov. Tie svetre nosim aj 8 rokov nonstop a stale to vyzera rovnako😂a som k tomu vedena od mala jednoducho. Je to pre mňa štandard ktory nebudem urcite menit len aby si niekto myslel ze si nieco kompenzujem. Proste sa mi to paci, urobi mi to radost ked si to kupim a hotovo.

@anonym_autor to nemyslíš vážne.. ako si myslíš, že si na tom s čítaním s porozumením?
Ja píšem o sebavedomí v súvislosti s otvoreným rozhovorom s deťmi, v súvislosti s otváraním citlivych otázok, v zastani si vlastného názoru, aj keď reakcie môžu byť rôzne.. tak, aby to pôsobilo výchovne, ale aby deti nemali pocit, že ich len hlúpo poucujes.

A ty mi napíšeš, že nerozumieš, prečo si ľudia myslia, že drahé veci = nízke sebavedomie.. och jaj..
Pôsobis podľa svojich reakcií ako veľmi nezrelá, sebestredná a vzťahovačna osoba. Asi by si mala na tom popracovať..
..ja by som nechcela takú učiteľku pre moje deti, prepáč za uprimnost

lienka.7
27. nov 2025
@amdornik

@anonym_autor ešte raz. Máš chyby takmer v každom príspevku, to nie je o tom, že "chybička se vloudila", ako hovoria bratia Česi. ty robíš chybu za chybou. ak si ty učiteľka, tak s pánom bohom naše školstvo.

@amdornik ti nevadí, že hlava prázdna. Hlavne ze su handry za stovky eur. Pripomína mi Cibulu 🙈
Inak je to troll jak vysity

eeffka
27. nov 2025
@lienka.7

@amdornik ti nevadí, že hlava prázdna. Hlavne ze su handry za stovky eur. Pripomína mi Cibulu 🙈
Inak je to troll jak vysity

@lienka.7 Cibula si na to aspon zarobila sama 😝

brrunetkaa
27. nov 2025
@anonym_425acb

@brrunetkaa az na to,ze autorku az taku namahu nestoji,nadpriemerne zabezpecena rodina a priatel,keby si platila vsetko sama neda to.

@anonym_425acb to ale nemusí nikoho iného zaujímať. Kto si ako zariadi, tak má

scila
27. nov 2025

@anonym_autor tak závisť máme v sebe od malička. Ty pracuješ v prostredí, kde sa ti mnohí nemôžu vyrovnať a je prirodzené, že tí, čo majú niečoho nedostatok závidia. Človek keď je spokojný dopraje, ten čo nie závidí.
Ja byť na tvojom mieste volím oblečenie a doplnky, ktoré sú kvalitné, ale značky nekričia. Veď aj kvalitné značky robia Basic oblečenie, na ktorom je značka vo farbe látky, vkusná, nenápadná. Prípadne na Sashe kopu krásnych originálov, ktoré nekričia na diaľku. A tašku by som tiež nosila takú, kde nesvieti Louis Vouitton a pod.
Možno rodičia niektorých z detí sú v rozvodovom konaní, otec na nich mesiace nedal peniaze, každé euro musia obracať.... nevieš aké životy žijú tie deti a tvoje drahé oblečenie v nich môže vyvolávať otázky, na ktoré si nevedia odpovedať.

mamaaja82
Autor odpoveď zmazal
anonym_591445
27. nov 2025
@amdornik

@zitulina šťastie, že máš len škôlku. to tvoje "chlapec sa pítal" normálne vypichuje oči...

@amdornik a aj ďeň u nej vypichuje oci. Omg.

beronsche
27. nov 2025
@anonym_autor

@mamutka a netreba zabudat ze hlavne rodicia maju vychovavat a my sme mali primarne ucit. Ale viem ze v 80% vychovavame a robime pracu za rodicou a oni casto chodia k nam po rady co maju robit so svojimi detmi.

@anonym_autor mate sa nadštandardné, prosím ťa, rob niečo iné.. Neuc!
Okrem toho, že ťa vykoľaji v podstate neškodná pubertiacka poznámka, bojíš sa, že by sa o tebe mohli iní rozprávať, ešte priam z tvojich príspevkov srší nezrelost, nadradenosť a ješitnosť..
A ani nechápeš, v čom spočíva úloha dobrého pedagóga..
Fakt rob niečo iné..
A tie chyby..
RodicoU. Vážne, pani učiteľka?

amdornik
27. nov 2025
@beronsche

@anonym_autor mate sa nadštandardné, prosím ťa, rob niečo iné.. Neuc!
Okrem toho, že ťa vykoľaji v podstate neškodná pubertiacka poznámka, bojíš sa, že by sa o tebe mohli iní rozprávať, ešte priam z tvojich príspevkov srší nezrelost, nadradenosť a ješitnosť..
A ani nechápeš, v čom spočíva úloha dobrého pedagóga..
Fakt rob niečo iné..
A tie chyby..
RodicoU. Vážne, pani učiteľka?

@beronsche a keby len toto.... takmer čo príspevok, to chyba ako svet.

anonym_7d352c
27. nov 2025

My sme mali v školke zastupujúcu učitelku čo po nociach robila v bare a cez víkend na diskotéke len v podprsenke🤣
Práca učiteľky už nie je poslanie, ale super práca, do ktorej sa dá isť aj po nočnej v bare.
A značkové handry, kabelky, luxusné auto človeka núti rozmýšlať čo za tým je, ale určite sa dá povedať, že to bol darček k štátniciam atď nech má žiačka motiváciu.

beronsche
28. nov 2025
@amdornik

@beronsche a keby len toto.... takmer čo príspevok, to chyba ako svet.

@amdornik to áno, ale toto je chyba, pri ktorej až oči bolia.. 🤪

brontofuz
3. dec 2025

znacka je nic, je to len znak na veci aby z teba vytiahli vela penazi za malo, clovek musi dosiahnut v hlave urcity stupen inteligencie aby neriesil znacky... ako povedal výrobca okuliarov ktory vyrobí okuliare za 24 dolarov a predava ich za 500: ak je zákazník ochotny tuto sumu za ne zaplatit preco by som ich predaval lacnejsie???

Strana
z4