icon

Som učiteľka v škôlke a nechcem sa tam stravovať

marryy7
30. jan 2017

Dobrý deň, vedeli by ste mi niekto povedať ako to je, keď ako učiteľka v škôlke sa nechcem stravovať? ďakujem za odpovede

loginexistuje
3. feb 2017

@jajka257 dneska neucis?

marfikchov
3. feb 2017

@jajka257
@sardinka336 my sme mali doslova zakázané jesť v rámci dozoru...

sardinka336
3. feb 2017

@marfikchov neskor uz aj my...ale ako vravim ja sa neviem najest ked mam na starosti 30 ziakov. Učitelky chodili ked mali volnu hodinu alebo po vyučovani po 5 -6 vyučovacej hodine sa najest uz ked mali kvazi fajront. A družinarky napr. pred začatim druziny.

jajka257
3. feb 2017

@loginexistuje mam dovolenku, su polrocne prazdniny...treba sledovat dianie okolo seba...

loginexistuje
3. feb 2017

@jajka257 vidis zabudla som ... vlastne ano aj moje decka maju prazdniny preto pracujem dnes z domu😉 moja dovolenka by prazdniny nepokryla a nahradne volno je neznamy pojem

sardinka336
3. feb 2017

@loginexistuje tak učitelia to tak maju nastavene, vyplýva to z charakteru prace ....pre mna je zase neznamy pojem ,,odmeny,, a dovolenka cez šk rok - skratka vedenie to neakceptuje. Cize vzdy dovolenkujeme cez sezonu kedy je najdrahšie...jul - august. Ale nestazujem sa. Všetko ma svoje pre aj proti.

jajka257
3. feb 2017

@loginexistuje ani moja dovolenka nepokryva prazdniny, preto chodime suplovat do skd za NV, aby sme pokryli prazdniny. Rocne musim takto nadsuplovat 7 az 10 dni, tak si prepocitaj kolko hodin musim odsuplovat, aby som mohla byt doma. A dovolenku si nemozem cerpat inokedy ako je dovolene.

jajka257
3. feb 2017

@sardinka336 nevysvetluj, nepochopia. Vsetci vedia len ucitelov odsudzovat. Ale mam skvely napad ako toto vyuzit vo vzdelavani🙂 mozem detom v priamom prenose ukazat silu taktchto for. Napisem nieco, s cim som ako ucitel nespokojna a uvidia tu kopu urazlivych, zakernych komentarov od zatrpknutych ludi, ktori maju pocit, ze urazat je ich pravo. A potom to rozoberiem na triednickej hodine pod heslom, preco ludia urazaju inych.

loginexistuje
3. feb 2017

@jajka257 ani ja nemozem cerpat dovolenku ako sa mi zachce, schvaluje mi ju zamestnavatel. V dobe cerpania dovolenky kolegov sa zastupujeme ale nahradne volno je ako som pisala neznamy pojem.

Ale teda je to moja volba, kde pracujem nikto ma tu nedrzi gulou na nohe a ak sa mi nebude pacit pracu zmenim

Ty ak si tak nespokojna ako tu pises v tejto diskusii tak ju zmen tiez .. lebo jednak si nicis svoje zdravie a jednak pre deti to tiez nie je to prave orechove ak maju ucitelku s tak negativnym pristupom (ako je vsetko vina rodicov a vsetko je na figu a pod)

My mame napr. gastrace ale najest sa niektore dni ani nestiham ist .. ale ak je človek nespokojny tak by to proste mal riesit ak to zmenit nevie tak zmenit pracu ..

Alebo su potom typy ludi, ktori su nespokojni stale a frflu na všetko. (lebo vzdy sa da najst nieco na co sa da frflat - poznam to aj moja svokra je taka)😉

loginexistuje
3. feb 2017

a teda naco je veta nepochopia ? to uz ako dochadzaju argumenty?

Ja som ucitelkou bola a stravovala som sa v skolskej jedalni a ak bol problem ze som nestihala tak mi jedlo ohriali, ak som mala dozor v jedalni tak som jedla az ked dozor skoncil (zasa to nebolo kazdy den) a ano zastupovali sme v druzine ale nebolo to denne (ved sme sa striedali)

jajka257
3. feb 2017

@loginexistuje ty si bola ucitelka, teda nechapem tvoju zlost voci ucitelom. A argumenty nedochadzaju. Konkretne tebe som ich dala uz kopu a tocis o tom istom. A mam pocit, ze si velmi nespokojna so svojim zivotom, lebo stale len hladas sposob ako urazit, najst slabe miesto.

loginexistuje
3. feb 2017

@jajka257 Prepac aku zlost vidis v mojich prispevkoch? Nemyslela si nahodou svoje prispevky ?

Ja viem ty to uz riesis roky ze si nespokojna s ucitelstvom ... ja som so svojim zivotom spokojna a ak sa mi nieco nepaci tak riesim zmenu...

Co robis ty aby si to zmenila?

jajka257
3. feb 2017

@loginexistuje nikdy som nepovedala, ze ma praca nebavi. Praca je super. Deti fajn, pracujem hlavne so starsimi detmi 11 az 16 rokov. Tie deti nemozu za system, oni ho nevytvorili. Ale maju pravo poznat aj iny nazor ako ten, co pocuvaju kazdy den z medii ci od rodicov. A pytam sa ako mozu ludia negativne naladeni proti inym ludom dobre vychovat noveho cloveka? Akym pravom ludia dehonestuju a urazaju jednu skupinu ludi? Ved vsade sa hovori o tolerancii a na adresu prave ucitelov je to urazka za urazkou. Prave ucitelia su ti, ktori ovplynuju deti, mladez. Ako to maju robit, ked rodic sa postavi na chodbu a reve na ucitela? Ako to maju robit, ked je spolocnost huckana proti nim? Tento tyzden nas jeden rodic povedal, ze vsetci ucitelia patria do plynu, aby neotravovali slusnych ludi. A toto je problem. A k tomu uz take drobnosti, ako strava, ako pomocky do prace, ako vybavenie kabinetov atd.

sardinka336
3. feb 2017

@jajka257 vieš čo lekari su na tom tak isto....kazdy ,,gugl,, študent si mysli ze vie viac ked si vyhlada na internete ako človek čo to 6 rokov denne študoval a potom si robil atestaciu...

jajka257
3. feb 2017

@loginexistuje ja nemozem zmenit myslenie rodicov. Problemy s nimi nemam, to maju hlavne novi kolegovia. Mna blbe komentare obchadzaju. Deti nemaju problem mi povedat, ked maju problem. A neuveris, moji deviataci sami hovoria, ze je to des. A cuduju sa, preco niekto este vobec uci. Vcera sa ma pytali, ako to mozu oni zmenit. Co im mam povedat, ked oni vidia to, co dospeli nie? To nie je o zmene prace, to nie je o tom, ze uteciem, to je o zmene myslenia spolocnosti, o zmene pravidiel. Spolcnost, ktora si nevazi vzdelanie, si ho vlastne ani nezasluzi. A takto dopadne aj Slovensko.

jajka257
3. feb 2017

@sardinka336 prave vcera sne o tom hovorili. Aj s kolegynami, kazdy , kto chodil do skoly, je odbornik na skolstvo. Kazdy, kto vie citat, je odbornik na zdravotnictvo. 🙂

sardinka336
3. feb 2017

@jajka257 kazdy vie ako to ma ten druhy robit sak to je jasne...mne sa nožik vo vačku otvaral minule na rodičku s akymi super napadmi prišiel jeden otecko lebo chce aby si jeho dcera robila ulohy v škd...tak 10 deti mame nechat bez dozoru v triede aby si robili ulohy a zvyšne deti čo si nechcu ulohy robit maju byt vedla v triede...a vychovavatelka tam bude behat ako jojo medzi triedami nie? Dozor nič....Mna vytačaju takýto ludia..aj som mu to povedala (bola som tam ako rodič tak som mohla ) ze taketo riešenie je neprijatelne ale on si stale mlel svoje...ja pridem k niekomu do prace a budem tam presadzovat nejaky svoj nezmysel....nonsens no nová moda...kružky su nad ulohy a vyučovanie.
Kazdy rodič pišti ako deti nestihaju ulohy lebo pridu z kružkov večer a bla bla....ach...ja to furt hovorim, vzdelanie si nikto nevazi lebo je dostupné.

sorciera24
3. feb 2017

@jajka257 budem ti asi trochu oponovat, ale nie vo vsetkych skolach to tak funguje.....ty mas zo zakona pravo na polhodinou obedovu rpestavku......tlacte na vedenie, ze to porusuje,a k to tak je.......ja teda ak koncim 13.30, vtedy idem najneskor na obed a pekne sa najem.....aj deti maju vtedy obed. prestavku....porada, ci dalsia hodina, ak je zacina o 14tej....prave preto, aby sa vsetci najedli......neviem, ale ako ucitel 2.st. som nikdy v SKD nesuplovala....a co poznam skoly na okolo to tak nie je.......supluju si vychovatelky, spajaju triedy, prip. fakt len obcas ucitelky z 1.st. ......a popravde, ak sa aj supluje, tak ved to nie je cely rok....ale par dni......ja ti nevim,a le vsetci mame rovnaky diel dovolenky a na NV nam netreba suplovat v SKD.....
ja sa teda ucitelov zasatvam,a el azs nezvelicujme a nerobme zo seba uplnych uboziakov........ako tvoj pripad je fakt dost,a le ozaj toto som este nikde nevidela......ale vsak stale mame moznost volby.....

jajka257
3. feb 2017

@sorciera24 no vidis, u nas supluju aj ucitelia pre druhy stupen. Mame 6 oddeleni a tento tyzden chybali naraz 3 vychovavatelky a v jednom oddeleni sme do vcera nemali vobec vychovavatelku. Odsuplovat musia vsetci. Spajat nehrozi, v jednom oddeleni je 25 deti. U nas sa obeduje podla presne urceneho rozvrhu. Lebo je vela deti a stravuje sa aj vedlajsia skola ...nuz hroza....a napr. ja som tento tyzden bola v SKD dva dni.

sardinka336
3. feb 2017

@sorciera24 sak kto chce ist do druziny supovat? Učitelky tam ak nemusia ani nepachnu...spajanie tried je fakt fasa...prd s detmi spraviš si rad ze ,,preziju,, a v zdravi ich odovzdáš rodičom. Už vidim ako učitelka učí v spojenej triede kde pomaly deti nepozna. Ale to je ,,večny boj,, Ako si supluju vychovavatelky ked su vo svojom oddeleni? Nechapem...a spajanie tried to som uz povedala, nemam to rada. Hlavne ze vychovavatelka ma po rannej škd ,,pohotovost,, a musi ist suplovat tam kde chyba učitel...sak nech si supluju učitelky alebo nech si spoja triedy a nech tak učia.

sardinka336
3. feb 2017

@jajka257 sak to bolo aj u nas...učitelka o 14:00 odkrača domov a mne ostalo 40 detí a staraj sa....tak sme boli na šk dvore lebo v triede byt zatvoreny tak to je na štranek...nevybehane decka, vrava ze mas hlavu ako v uli....A aj vychovavatel ma mat pripravy a dokumentaciu. To tiez robime doma po večeroch. Skratka družina vzdy taha za kratsi koniec.

sorciera24
3. feb 2017

@sardinka336 bezne sa mi spajaju skupiny.....a ako vravim....vid vyssie, kolegyna suplovala v SKD....az 2 dni.....asi tak nesupluje cely rok..... v tejto chrip. epidemii je menej deti, aj ucitelov......a vsetkos a stiha....ked je malo deti, sa spajaju a staci jedna vychoska, nase riaditelstvo, ak niekto chyba dlhodobo, okamzite zhana ludi zvonka, kt. supluju.....inak teraz je vela asistentov ucitela.......aj ti supluju a popravde, aby sa kazdy ucitel/vychovavatel normalne najedol, tak bezne supluju aj zastupkyne..... ale je fakt, ze to musi vediet a chciet zmenezovat vedenie......
ako pisem, u nas, aelbo aj na inej skole (syn chodi inde)....som este ucitela z 2.stupna v SKD suplovat nevidela......(mozno ekby nastala fakt krizova situacia a chybalo by vaic ucitelov/vych. nez deti)

sorciera24
3. feb 2017

@sardinka336 tak naco si tam?......chod ucit...ako fakt.....akych 40 deti?.....a to si v SKD cely den?......tak ako ucitel neuspluje v SKD, tak nehrozi aby vychovavatelka suplovala na skole ......takze oficialne odrobis to, co ucitel.....akoze fakt nechapem tuto debatu....

loginexistuje
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
3. feb 2017

@jajka257 a preco nesupluju prvostupniarky?...ved tie koncia skor ako na 2.stupni, cize maju cas aj na obed , aj ist suplovat...ekd uz......bud ste mala skola (s napr. apr ucitelmi).......alebo je vednie mesuge...iank fakt nechapem....

sardinka336
3. feb 2017

@sorciera24
- supluje sa podla potreby počas celeho školskeho roka či uz učitelia alebo vychovavatelia
- deti v skupine je tolko kolko ti da vedenie, male skupiny sa mozu spajat ale sme ,,velka škola,.
- učitel supluje v škd a vychovavatel ma pohotovost na škole
- asistenta škola nema

Ak mas rannu od 6:30 (už na pracovisku) potom pohotovost na škole a ideš suplovat, potom ideš do svojho oddelenia a más nedajboze aj ,,záver,, do 17:00 tak si tam aj cely den. Nie je to denne samozrejme ale stane sa.
Kazda škola ma svoj system ako to u nich funguje. U nas supluju aj učitelky...chcu nahradne volno. Debata je o ,,vhlade,, do toho ako to kde funguje.

jajka257
3. feb 2017

@sorciera24 ale aj oni supluju, a nie som tam sice kazdy den, ale tak raz za tyzden sa podari. A musim sa zastat
@sardinka336 , oni to fakt maju tazke. A tebe sa spajaju skupiny, nuz si zober , ze ucitel matematiky ma vzdy plnu triedu, ziadnu polovicu, ale celu triedu.
@loginexistuje a preco by som mala chodit kvoli pribuzenskemu vztahu? Nechapem tuto otazku. Co ma suplovanie spolocne s pribuzenstvom?

sorciera24
3. feb 2017

@sardinka336 no tak to je psycho s tou pohotovostou...pochopim, ak chyba vela zamestnancov.....vtedy beriem.....
inak na velku skolu a zaidny asistent?.......hmmm....u nas to vela vykryvaju ti.......teraz ich na skolach aspon tu dost potrebuju....
jasne, ze to je rozdielne....aj len, ze nie vsetci a vsade funguju ako pisala jajka.....a podla mna je chyba halvne v menezmente .......co sa aj ani necudujem, lebo este stale su na skoalch riaditelia snad z minuleho rezimu a ti o nejakeych menezerskych schopnostiach nemaju ani paru.....:/

sorciera24
3. feb 2017

@jajka257 ja viem, co je to mat celu triedu...ucim len cele triedy, lebo mam predmety, kde sa uci cela trieda...pisala som o suplovani, ze sa bezne spajaju skupiny, aby mal 1 ucitel viac skupin a nemuseli byt na suplovanie 2aja...ked nie je treba
a ja nikde vychosky neodsudzujem, viem, ze to maju tazke, zaujat aj bez znamky, robit rano, potom poobede....a este ak nejaka "pohotovost"...ako sorry.......ja by som toto nerobila....

sardinka336
3. feb 2017

@sorciera24 ja to chapem tak, ze asistent je pre dieta s hendikepom, take tu nemame takze ani asistenta nemame. Kazda škola si to menezuje podla seba...
A ked som raz čitala ze sukromna ZŠ tuším Galieo v BA hlada vychovavatelku na živnost!! skoro som odpadla...