Som zhrozená z praktík zamestnávateľa
Ahojte, som pár dní v novej práci , pracujem v kuchyni v reštaurácii. Naše menu obsahuje aj bezmliečne a bezlepkové verzie bežných jedál (palacinky, halušky, rôzne omáčky....) , ale ako som zistila je to len v menu. V realite podávame to čo normálne, len to zaúčtujú drahšie. V sklade nemáme ani gram bezlepkovej múky či nejaké náhrady bežného mlieka. Za mňa je už toto hazard so zdravým zákazníka a rada by som to niekam nahlásila. Ale kam? Hygiena?
Ja som bola v kaviarni kde sa podávali napr všelijaké limonády s ovocím... bolo to mixnuté ovocie, minerálka a nejaké ovocie v celku. Ale keď si si objednala napr malinovú a mala si alergiu na jahody, ktoré trebalo už spacifikovať, mala si smolu 🤮🤮🤮 (Bola som tam dva dni, kým som nezistila, že je komplet Fake, odvody, €na ruku, jedna kniha pre kontrolu druhá pre majiteľku..........)
Ja tomu verím. Tiež sme si dávali v takej "slabšej" kaviarni kávu, chcela som bezkofeinovu. Na 100% dali kofeínovu, cítila som to na srdci ako mi buchalo. Až spätne som zistila z čoho.
Dakujem ti, ze to nenechas len tak. Klobuk dolu, mnoho ludi by na to zvysoka kaslalo.
Daj vedieť dakym novinám, alebo televízii
Fuuuha, tak to mal asi stastie ze mu tam este nikto neskolaboval. Niektori ludia "len" horsie toleruju alergeny, niektorym ide o zivot... to je teda pristup :(
Poriadne prezri sklad, chladničku, kde skladujú potraviny a odfoť si to, aby si mala dôkaz nejaký...aj keď môžu protirečiť že sa minulo.. tak neviem jedine fotky z viacerých dní...a poslať na hygienu podnet. A verím že sa toto deje bohužiaľ bežne, ja som chodila na hotelku prvé roky sme mali prax aj v kuchyni aj ako čašníci, a už tam robili takéto veci, napr. pani si objednala ovocný šalát, ale boli tam orechy, tak to vrátila, že orechy nemôže a v kuchyni nadávali ako pohani aj s majstrami a orechy jej povyberali z tej jej porcie a poslali ma späť! Keď som mala námietky, keďže sama som alergik a viem že orechy nestačí povyberať keď sa to spolu pripravovalo - no mala som 15, tak ma zhučali, že mám držať hubu, tak som bola nútená nakráčať späť a pani som naznačila, tak aby majsterka nevidela - nech to neje a pochopila hneď, tak ma to nechala odniesť že nebude - zase majstri nadávali, ale dali to bokom. A toto bolo v škole na praxi! Čo sa deje už normálne v prevádzkach, na to ani myslieť radšej nechcem a väčšinou sa preto stravujem doma.
Och určite to nahlás :( syn má viacero alergií ale najsilnejiu na mlieko, robí sa mu ekzém a má krvavú stolicu, to si ani neviem predstaviť, že by to niekto urobil naschvál

@alica110 a kedy som to mala urobiť? Veď som to včera zistila. Sama som nevedela na koho sa obrátiť. Zajtra budem písať na hygienu...
@lenka_da to asi veľmi anonymná nebudem keď som tam jediný zamestnanec mimo rodinné kruhy. Neviem či tam predomnou niekto pracoval, čo viem tak tento majiteľ tu má reštauráciu len od septembra. Pred tým bola v týchto priestoroch roky iná reštaurácia.