icon

Som zhrozená z praktík zamestnávateľa

23. feb 2025

Ahojte, som pár dní v novej práci , pracujem v kuchyni v reštaurácii. Naše menu obsahuje aj bezmliečne a bezlepkové verzie bežných jedál (palacinky, halušky, rôzne omáčky....) , ale ako som zistila je to len v menu. V realite podávame to čo normálne, len to zaúčtujú drahšie. V sklade nemáme ani gram bezlepkovej múky či nejaké náhrady bežného mlieka. Za mňa je už toto hazard so zdravým zákazníka a rada by som to niekam nahlásila. Ale kam? Hygiena?

Strana
z2
lenkasarka
23. feb 2025

No tak to je riadny hajzel.

taktotedanie
23. feb 2025

Ano hygiena
A napis to aj sem
Mame doma bezlepkacov, ktori ked zjedia nieco co nieje bezlepkove dostavaju zachvat a ide im o zivot

miriamzba
23. feb 2025

To fakt?? Svinstvo. Podla mňa na hygienu...? 🤔

ina2405
23. feb 2025

Odišla by som odtiaľ a nahlásila na hygienu.

b3s
23. feb 2025

Na príslušný Regionálny úrad verejného zdravotníctva a čím skôr. Podnet napíš anonymne z nejakého fake mailu a tvár sa, že si zákazník a máš problémy opakovane po konzumácii v tejto reštaurácii a si celiatik. Teda ak tam ešte chceš zostať pracovať.

liv1
23. feb 2025

Prosim ta nenechaj to tak. Pohybujem sa medzi ludmi s intoleranciami, sama mam intolerancie. Niekto to ma ale velmi vazne. Pri bezlepkovej diete sa ma nielenze pouzit bezlepkova muka, ale ani len rezen sa nesmie vyprazit v tom istom oleji, alebo krajat chlieb na tej istej doske, aby nedoslo ku kontaminacii jedla. To mnoho kucharov ani netusi. Velmi smutne.

januska12323
23. feb 2025

Pre zdravie ostatných ťa prosím nahlás na hygienu a aj niekde verejne napíš recenziu. Taký idiot si zaslúži skrachovať.

tenerifka
23. feb 2025

Taky majitel hazarduje so zivotmi ludi a sam si koleduje o riadny pruser. Mam restauraciiu, a teda taketo veci berieme velmi vazne a sme sakra opatrni. Nahlasit ho, a cim skor, nez sa stane nestastie

deti95060810
23. feb 2025

nemohla by som tam ani len pracovať...

xxemma
23. feb 2025

Urcite prislusny RUVZ. Nemozes dat nazov restiky alebo aspom mesto? Aby som vedela comu sa vyhnut. Dik

jana_eyre_2
23. feb 2025

Prosím nahlas to a nenechaj sa nikým odradiť.. ďakujem že si zodpovedná a chces to riešiť.. hygiena je prvá cesta..

prasiatko30
23. feb 2025

A to sa vam este nikto z klientov nestazoval? Taky celiatik hned vie kde mu posrali rezim. - a prinajmensom sa tam nevrati prinajhorsom by som vas aj udala za umyselne ublizenie na zdravi

gribka1
23. feb 2025

Môžeš začať sem, zachrániš niekoho od problémov.

martinka13
23. feb 2025

No tak toto je už riadny hazard so zdravím (zivotom) zákazníkov. Riešila by som to, aby som nebola spoluzodpovedná, keď sa niečo stane.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
koniarova
23. feb 2025

Prepáč. Neverím.

zuzanita1609
23. feb 2025

Tiež si myslím,že by si pán majiteľ nešieľ robiť také závažné problémy,ako ohrozenie zdravia. A ak funguje tá reštika dlhšie,už by boli asi oznámenia,udania, keď tam ľudia jedia.A ak by ozaj,vo verejnom záujme by si to mala oznámiť,či tu,či na úrade.

lucik194
23. feb 2025

tak tomuto neverim ani nahodou. lebo zaloba na krku so zavretim prevadzky si nikto nezoberie na krk.....

nafka0483
23. feb 2025

Cize pride objednavka na bezlepkovu verziu a ty uvaris a vydas jedlo s lepkom? Vsetci ostatni kuchari su s tym uplne ok? Casnik ked berie jedla tak sa nepyta ktora verzia je bezlepkova?

Alebo si este nezazila situaciu ze prisla objednavka s obmedzenim? Len vidis ze nemate alternativy?

majulino
23. feb 2025

@lucik194 by si sa čudovala. Preto som prestala robiť pomocnú kuchárku v reštauráciách a vyvarovniach... Naposledy som videla majiteľa premyvat mäso. Nahlásila som, bohužiaľ bezúspešne, nenašli žiadne pochybenie. Neskôr som pracovala v jednom obchodnom reťazci a tam chodila majiteľovi manželka nakupovať mäso, ktorému v ten deň končila záruka na čele prepravky a z neho varila. Až keď sme na hygienu poslali fotky až vtedy sa to poriadne prešetrilo a im zatvorili prevádzku

mimirka32
23. feb 2025

@koniarova ani ja, taky podnik by rychlo skoncil

zuzana76
23. feb 2025

urcite to nahlas, prosim, mam doma celiatika a je to hazard so zdravim ludi

autor
23. feb 2025

@nafka0483 tu si varí majiteľ sám a obsluhujú jeho vnučky násťročné a na bare robí jeho syn, ja som ako pomocná sila v kuchyni. Ja som si to doteraz neuvedomila, ja mám na starosti len čistenie zeleniny, údržbu riadu a sem tam pripraviť niečo čo mi povie... Včera bola objednávka na palacinky bez mlieka a nebolo cesto tak som sa ho pýtala či mu ho pripraviť tak sa začal smiať, že načo mám mu podať to z chladničky tak som zostala kukať, že veď to je normálne cesto tak mi povedal, že som si hádam nemyslela , že toto v gastronómii niekto rieši . A normálne potom spravil palacinky z toho cesta a dievčatá to odniesli akurát nedal šľahačku.... A keď som bola dnes dnes v sklade, tak som si uvedomila, že tu naozaj nie je nič čo by nasvedčovalo, že sa varia aj bezlepkové alebo bez mliečne verzie..Tu sa inak nestravuje veľa ľudí, je to podnik na dedine, väčšinou sa robí pizza a najväčšie tržby sú z baru . Ja tiež chodievam do práce len v čase obeda a Max do 16:00 lebo potom už nie je veľmi v kuchyni čo robiť , ak sú nejaké objednávky tak je to minimum a robí si to sám. Ale celkovo to "varenie" je tu také. Halušky, pirohy, placky .. všetko polotovary , akurát pizzu robí normálne.

gribka1
23. feb 2025

Rob s tým niečo, je to katastrofa. Debil.

liv1
23. feb 2025

@koniarova ale by si sa cudovala, co by ti celiatici porozpravali z bezlepkovych skupin na fb, co vsetko zazili. Aj celu pizzu im urobili lepkovu namiesto bezlepkovej.

liv1
23. feb 2025

Autorka ak je situacia takato, potom sa mu to bude tazko dokazovat. Hmm neviem co by som robila.

kristie571
23. feb 2025

Snad sa mu to cele raz vrati aj s urokami a bude mat presne tie stavy, co ma celiatik po konzumacii lepky, ci bezmliecny po konzumacii mliecneho. Je to hajzel..
Presne dovod preco si varim obedy doma a nosim do prace. Neda sa nikomu doverovat, obzvlast nie tym, co nikdy take zdravotne problemy nemali.

lenka_da
23. feb 2025

To je riadne svinstvo. Mam deti s vaznymi alergiami a spolieham sa na to, co mi v restauracii povedia, ze to naozaj plati. Asi by som to dala anonymne nejakemu investigativnemu novinarovi alebo na hygienu... Neviem. No svinstvo.

alica110
23. feb 2025

Toto by si nejaky podnik vzal na zodpovednost? Ved ti ludia by mali problemy, tazkosti. Ak je to pravda, uz si mala pisat podnet na inspektorat, hygienu.

tiika
23. feb 2025

Reg.urad ver.zdravotníctva, Štátna obchodná inšpekcia

Strana
z2