Spoločná s.r.o.

20. nov 2023

Ahojte baby, čo vy a otázka spoločnej firmy s priateľom/snúbencom/manželom?
Môj má rodinný biznis...a pri otázke môjho podnikania často vyrukuje s touto otázkou. Vcelku ma aj prekvapila...pretože v tom nevidím vyšší dôvod....
Môžem poprosiť +/- či do toho ísť?

lilyianka
20. nov 2023

Sme manželia, firma je len na moje meno. Muž je s tým v pohode.

berenika39
20. nov 2023

To asi záleží na tom, jaký máte vztah. Dlouholetý, stabilní, s plnou důvěrou? Můžete si být skvělí partneři, pomáhat si, budovat, společně vydělávat, sdílet starosti i pohodu. Máte potom jistotu, že je mezi vámi důvěra, to se u společníků, kteří si jsou cizí, nedá vždy říct. Máme s manželem firmu a věděli jsme , do čeho jdeme.

marseillefan
21. nov 2023

A aký to má mať praktický význam mať spoločnú firmu? Čo bude tá firma robiť a na čom bude zarábať? Lebo ak to má byť nejaká spoločná aktivita, tak ok... ale ak to je niečo, čo budeš robiť len ty, tak v tom nevidím žiaden dôvod, aby tam on bol nejako zainteresovaný.

melanta
21. nov 2023

Ak to má byť plnohodnotne spoločná firma, na ktorej budete aktívne obaja rovnocenne pracovať, tak v poriadku. Inak nie. Ja mám svoju s.r.o. a nevidím absolútne žiadny dôvod, aby tam môj muž figuroval. Iba to, že je môj muž nie je dôvod. A ja osobne som názoru, že najhoršie je podnikať s partnerom a rodinou. Pretože ak raz príde k názorovým problémom a podnikáš s kamošom, tak sa rozídete. Lenže ak podnikáš s rodinou alebo mužom, tak to môže brutálne naštrbiť vzťahy.

autor
21. nov 2023

@melanta nie je to firma kde budem pracovať iba ja otázka je ak by má v tom sčasti chcel finančne podporiť bolo by to asi hlúpe ak by bola iba na mna alebo ?

melanta
21. nov 2023

Vôbec nemusí byť hlúpe, aby firma bola iba na teba. Ja som investovala financie do podnikania môjho brata a nie som vo firme ani spoločník, ani konateľ ani nič. Bola som iba investor. Brat mi aj ponúkal byť podielový spoločník, ale odmietla som. To, že som investovala pre mňa nie je dôvod mať vo firme podiel. Rovnako by som postupovala, ak by chcel podnikať môj muž a mala/chcela by som mu finančne prispieť. Pokiaľ by nešlo o firmu, kde by som plnohodnotne participovala výkonom, tak by som nechcela byť ani spoločník ani konateľ.