icon

Môže mamička na materskej mať brigádu?

7. feb 2024

Ženy, ako to funguje? Ak sa starám o dieťa do 6r , som takto vedená na zdravotnej poisťovni, môžem mať zároveň brigádu? Ide iba o 8 hodin mesačne.

zuzkaa1991
7. feb 2024

Ak mate rodicak neplateny nesmiete vôbec pracovat (ak.zacnete zrusi sa vam)
Ak.mate plateny rodicak môžete normálne pracovať aj poberat

autor
7. feb 2024

@zuzkaa1991 neplatený. Musim byť súčastne vedená na úrade práce (popri tej brigade? )

bublinka1426
7. feb 2024

nesmies pracovat pri neplatenom. si vedena ako osoba starajuca sa o dieta do 6r a dieta moze byt max 4 hod v skolke.

bublinka1426
7. feb 2024

3 rokoy ta urcite nebudu evidovat na urade ;)

vyrovnanaosoba
7. feb 2024

Nie, nemôžeš mať žiadnu zárobkovú činnosť keď si na zdravotnej ako matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Aj keď dieťa môže byť v školke na 4 hodiny, ty máš sedieť doma. 🤔

autor
8. feb 2024

Ďakujem za odpovede

zuzkaa1991
8. feb 2024

Ja volam na urad práce ak.mam.nejake.otazky viac menej tam je istotne viac.inro daju

fobula
5. mar 2024

Zvláštne. A ja som práve čítala,že pri príležitostnom prijme (dohoda) za mňa zdravotku platí zamestnavatel iba konkrétne dní,keď pracujem (napr. 10dni) a zvyšok si musím doplatiť na zdravotke. To neplatí,ak som poistenec štátu (napríklad rodič starajúci sa o dieťa do 6r..)

ann88
2. feb 2025

Toto by zaujímalo aj mňa. Všade v diskusiách čítam, že zamestnaná nesmiem byť. Áno to chapem že TPP byť nesmie. Ale na zdravotke mi povedali že na dohodu áno. Ja si to predstavujem podobne ako keď som študent a popri škole si v lete privyrábam. Tiež zdravotné za mňa platí štát.
Takže ja by som mala otázku, ak to niekto vie, do akých percent rsp. mzdy to vychádza keď som na dohode. Prípadne, či existuje nejaká možnosť praxovania v tomto období?