icon

Štátna dotácia a eshop

ajinko
29. jan 2013

Mamičky neviete mi poradiť, tie ktoré ste si spravili kurzy a schválili Vám dotáciu, je možné mať podnikateľský zámer aj na eshop? Bolo mi povedané, že nebude schválený. Keďže so synom často chodím po lekároch aj 5x do mesiaca a chodí zo školy o 11tej, 12tej tak nemôžem byť v kamennom obchode do tej 3-4,,družina nieje možná, nechcú ho tam a je otázne či ho nevyhodia aj zo školy, premýšlam aj nad domácim štúdiom,,,a nemá mi s ním ani kto pomôcť, sme odkázaný iba samí na seba,,ste tu nejaká ktorej bola schválená dotácia na eshop???

Strana
z6
jankali
22. mar 2013

@ajinko a daj "mesiac apríl" ako zač. podnikania, nie 15. apríl... aby si to potom nemusela opravovať, keby sa veci posúvali. j.

jankali
22. mar 2013

@ajinko ale čo som sa chcela spýtať: nemáš k dispozícii nejaký zoznam oprávnených výdavkov náhodou? pa

ajinko
autor
22. mar 2013

@jankali no lebo mne tie staré tetky vždy vravia ked tam dojdem že mi to nedajú a samé tssssss a dvíhajú obočie,,,,

ajinko
autor
22. mar 2013

@jankali no musela som do tabuľky dať presný dátum,,,lebo som rozratávala približné tržby,,, myslíš, tie výdavky ktoré sú povolené platiť z dotácie?? mám tam nejaké poznačené, napíšem ti zajtra do IP??

jankali
22. mar 2013

@ajinko no neviem, niečo aj nám diktovali, ale som chcela nejaký normálny zdroj, smernicu aleboi čo... nerob si starosti🙂 No a - tie tetky - prečo by nemali dať... konkrétne? držím palce🙂

ajinko
autor
22. mar 2013

@jankali ja nechápem prečo,,tak sa ksichtili akoby ja neviem čo,,ajj som impovedala, že som si to pozisťovala, že všade schválili a oni len tssssss, že ak si to obhájim pred komisiou,,,že sa na tom neuživím,,no ja nechápem,,,

ajinko
autor
22. mar 2013

@jankali joj a ked ta tu mám,,ty ideš podnikať v mieste prechodného alebo trvalého bydliska?? lebo mne prechodné tiež nechcú schváliť tie tetky vraveli, že si mám dať trvalé, aby nebol problém na živnostenskom potom,,a pritom mám zmluvu nájomnú aj z katastra a aj čestné vyhlásenie majiteľa,,,

jankali
22. mar 2013

🙂 ja v mieste trvalého. No ja chápem, prečo sa tvojim tetkám nepáči prechodné - mali by to na trvalom také... upratané🙂 Na živnostenský ú. choď, a všetko sa tam opýtaj. To som pochopila na školení, že s takými vecami ako: sídlo, prevádzkareň apod. treba tam ísť vysvetliť, dohodnúť. No a - keby si sa spýtala, či musí byť prevádzkareň, alebo sídlo stačí (pri eshope), to by bolo fajn... lebo p. potrebuje potvrdenia, aj nahlásenie na mestskom úrade..
P. S. ja nechápem - nemali ste také školenie hromadné? u nás bolo, a pracovníčka z úradu práce nás normálne koučuje, aj pred komisiou "nás ochráni"🙂 Tak ako? Napíš mi aj do IP, v ktorej fáze vlastne si, a kedy to bude aktuálne, že sa o tom bude rozhodovať. Už si podala žiadosť? U nás tak do 2 týždňov treba odovzdať...

kakun
6. apr 2013

@aduskatt

ahoj. Píšeš, že si dostala dotáciu na e-shop. Môžeš mi poradiť niečo o podnikateľskom pláne? Nemáš nejaký vzor? Tiež to chcem skúsiť.

aduskatt
6. apr 2013

@kakun vzor ma kazdy urad prace svoj, takze moj Ti asi nepomoze☹ treba tam rozpisat co planujes, kde to planujes mat, ako chces oslovit potenc zakaznikov, teda reklama, siet dodavatelov, na co chceš využiť dotáciu, kto by mali byt tvoji zakaznici,.....
toto boli podmienky este minuly rok. Tento rok od maja su ine podmienky na podanie ziadosti a nie kazdy urad prace eshop schvaluje, musis si zistit, ako je to u vas.........

adka987
3. máj 2013

Uz viac ako 10 rokov sa venujem informacnym technologiam a zaroven som momentalne mamicka na materskej. Aj z vlastnej skusenosti myslim, ze vela mamiciek uvazuje nad "normalnou" pracou z domu tak, aby sa aj nadalej mohli venovat svojim malym ratolestiam.

Rada by som vam dala do pozornosti kurz "Podnikanie na internete" (http://kurzy.smartacademy.sk/podnikanie-na-inte...), ktoreho obsahom je aj navod, ako si vytvorit vlastny eshop bez programovania.

wrok
24. júl 2014

pre aktivne prevadzkovatelky Eshopov, ktore nakupuju / predavaju aj prostrednictvom PayPal odporucam pozriet http://www.import-vypisov.eu/

Strana
z6