Strach chodiť do práce
Ahojte baby,
potrebovala by som radu. Nastúpila som ešte len teraz do novej práce. Začiatok bol v pohode, no neprešiel ani mesiac a už mám strach tam chodiť. Moja vedúca ma na mňa veľké nároky. Keďže robím v obchode tak chce aby bolo všetko rýchlo povykladane na mojom úseku. No lenže ja keď robím nieco rýchlo tak robím aj chyby a to sa jej nepáči a začne byť hnusná na mňa. Ja uz neviem čo mám robiť. Rozmýšľala som aj nad výpoveďou ale nie som si istá. Alebo aj nad PN som rozmýšľala a behom pn by som si hľadala niečo iné. Naozaj neviem co mam robiť. Snúbenec pracuje v tom istom obchode len na inom oddelení. Alw nemame spoločne smeny. Najprv mi poradil aby som to ešte vyskúšala a dala tomu šancu. No keď videl ze mi je každé ráno zle tak zmenil názor a povedal mi aby som šla na pn alebo dala vypoved. Moja rodina mi hovorí aby som to vydržala ze aj tak každý to mal ťažké. Lenže ja uz cítim ze začínam mať z toho zdravotné a aj psychické problémy.
Poraďte prosím.
@simona2001 odist
@oliolijanka to ja som hneď v prvý týždeň zamkla šéfa v kancelárii a išla na obed, Myslela som si, že on už išiel, lebo sa obliekal - kabát, bola zima. Len on sa ešte otočil k sebe do kancelárie a mne zvoní telefon - vtedy mobily neboli, kolegyňa, že už ma čaká na chodbe a ja že idem. Prvý týždeň domotaná, čo kde je, neregistrovala som poriadne kto kam išiel. Zamkla som a išla. Aké bolo moje prekvapenie keď odomknem a on sedí za stolom, oblečený a čaká, keby sa bude môcť ísť aj on najesť. A ešte pozerám v jedálni, že kde je riaditeľ, kde sa zamotal. 😂
Alebo - ja som kávu vtedy ešte nepila, tak buď som spravila iba taký výplach šálky to volal alebo smrťáka - tak po 2 týždňoch prišiel za mnou, že už to nedáva, že mi ukáže akú kávu pije 😂. Ja mladá 18 ročná, že dobre, veď to nás na škole neučili akú kávu robiť
@kvetinka75 😀😀 si mi pripomenula, ako som spravila najvyssiemu sefovi kavu s nejakou odvapnovacou kyselinou🙈🙈😁
Kuchynka bola pri mojom kancli a on furt prisiel, zapol rychlovarnu konvicu a odisiel. A tak spravil trikrat a ja som myslela, ze furt kym sa uvolni od telefonatov, ze mu ta voda vychladne, ze preto furt zapne a odide.
Ta som mu tu kavu zaliala a mu odniesla. Mi ho bolo luto, nie, nebola som vterka😊
Neviem, ci to vypil vtedy, ci vylial. Ale po dalsich mesiacoch vo firme som spozorovsla, ze od takto odvapnoval rychlovarnu konvicu s nejakou chemiou🙈😀
Tak ale prezil a dal mi dobre referencie🤗
Ake chyby robis pri vykladani tovaru? Vylozis na nespravne miesto? Nedodrzis fifo ? Nechas mliecne veci dlho mimo chladu a mozu sa znehodnotit? Nedodrzis system kde mozes/mas odstavit paletak, kde a ako zlozit prazdne kartony?
Ak nepopises chyby tak sa neda poradit ako im predchadzat 🤷♀️
sorry, ked nezvladas vykladanie tovaru, aku inu robotu si chces hladat. Jednoduchsia uz hadam ani neexistuje...
a čo tak sa trošku zaťať, prestať sa ľutovať, sústrediť sa na robotu a nie na to, ako ti tá zlá šéfka ubližuje? Keď nezvládaš takúto jednoduchú robotu, resp.nemáš vôbec snahu ju zvládnuť, čo chceš v živote vôbec zvládnuť?
@simona2001 ty sa liecis na nejake uzkostne stavy?Vela ludi ma brucha bolenie pri novej praci, zmene…neuvazuj nad PN ani odchodom, ale zlepsenim nie je riesenie odist, ked mi nieco vytknu ci mi nejde to vlastne utekas sama pred sebou.Jednoducho zatat zuby spytat sa veducej, kolegyne aky ma system a ucit sa.Zvladnes to preco si tak neveris a chces hned utiect?
@simona2001 preč... sú aj iné práce, na prácu v obchode musí byť aj správny typ
@oliolijanka
@kvetinka75 a to ste mali v náplne práce, robiť šéfovi kávu? 😳 A podržať pri cikani nepotreboval? Mňa sa našťastie nikdy nikto nespýtal, ani v začiatkoch kariéry, či mu spravím kávu, asi bolo jasné z môjho ksichtu, že odpoveď by bola či je to vtip....
@bluka2 Ja som mu odniesla kavu tak, ako by som ju odniesla hociktoremu inemu kolegovi alebo kolegyni, keby som videla, ze proste nestihaju, zapnu konvicu a voda im vychladne, kym dotelefonuju.
Moja kancelaria bola oproti kuchynke, tak som sefa vtedy videla, ako tu konvicu zapina, konvica sa vypne a po polhodinke sef znova pride a znova zapne. Ked som potom sla do kuchynky, mozno po mineralku, neviem, tak som mu zaliala tu salku s pripravenou namletou kavou(bolo to pred '100' rokmi, vtedy sa kava casto este zalievala). A odniesla mu. On cely ten cas telefonoval.
Ako pisem, bolo to pred vela rokmi a vtedy boli k sebe ludia este vludni a pomohli si, aj ked to nebolo v naplni ich prace. Ze mu zalejem kavu, on odo mna neocakaval...a urcite nie, ze mu ju zalejem kyselinou na odvapnovanie konvice😀🙈
Neubudlo zo mna, ked som mu tu kavu spravila a keby som bola vtedy vedela, kolko ma nauci a ako mi v zivote pomoze, tak by som mu kavu (v mojom volnom case) robila aj kazdy den😊
@bluka2 začínala som ako sekretárka v 18tich a áno v náplni práce som mala aj varenie kávy šéfovi, a návštevám. A predstav si, mám pred 50tkou a keď si ráno robím kávu tak spravím aj šéfovi. Mne to príde úplne normálne. Máme veľmi dobré vzťahy a to o tom podržaní si si mohla odpustiť. Asi si nezažila n ormálnu atmosféru a normálne vzťahy na pracovisku
@oliolijanka ale toto niektorí nepochopia, že je úplne normálne spraviť niečo pre niekoho iba tak, pretože chceš. Iba otrčia ten ksicht ktorý spomínala bluka a potom pracuj s takými ľuďmi, čo si myslia, že zjedli múdrosť sveta. Ja mám teraz veľmi dobrú prácu. S kolegyňou si nosíme do práce ochutnávky toho čo navaríme - varíme rôzne špeciality a ujde sa aj šéfovi, ten sa niekedy smeje, že on sa pri nás aj prestravuje a nikomu to nepríde obťažujúce. Ale to sme asi z iného sveta, ešte vieme spolu fungovať a pomáhať si.
Ja nemám problém priniesť kávu šéfovi a niekedy on ráno príde, že dnes varí on. Ale to niektorí asi nepochopia. Ale to je ich problém. Aký svet si vytvoríme, taký máme
@simona2001 prešla som si tým co píšeš, brucho ma bolelo už deň predtým,ako som mala ísť do práce..Nervózna doma,nálada na bode mrazu,stiahnutý žalúdok.. niekedy sa to proste nedá,natrafil na ľudí s ktorými si nesadnes, ak si skúsila všetko a snažíš sa,tak odid,daj výpoveď.Pracu si určite nájdeš,hlavne sa nezačni obviňovať ze si neschopná...za tie nervy ti robota nestojí.Prajem veľa šťastia 🙂
@simona2001 tak ja ti nieco napisem. Ja som prave na PNke. Dva tyzdne. Mam odpracovanych x rokov a je to moja prva PN. Clovek, ktory ide na PN po par tyzdnoch v praci, len aby tam nemusel, je v mojich ociach zneuzivac systemu. Si mlada, evidentne nie velmi kvalifikovana, takze obdobnych prac je vela. Hladaj pracu a v skusobnej dobe odid.
a co tak namiesto vyplakavania zvysit si kvalifikaciu, absolvovat školenia a pod., lebo na pracu kt. robis staci brigadnik študent resp. niekto kto ledva vychodil ZŠ a ty ani to nedávas?
@bmolko Takých pracovníkov, ktorí odrobia krátky čas v skúšobnej dobe a potom sa dajú na PN zvyknú aj oni prepustiť, lebo tam niekoho treba a ešte v tomto období. Ale ako si všímam teraz pribúda takýchto mladých pracovníkov, ktorí doma vyrastali ako jedno dieťa, rodičia im všetko zabezpečili, obsluhovali ich, pomáhali im a teraz keď prídu do práce, kde sa vyžaduje samostatnosť, zodpovednosť, prijať aj kritiku (často oprávnenú), tak pred touto realitou sa iba snažia uniknúť.
@janinamojka ďakujem za podporu. Určite si chcem hľadať nieco iné.
@daniela2202 to je pravda. Proste práca v potravinách je na figu. Ako chápem...je situácia taká aká je a človek by mal byť rád za každú prácu. Ale zdravie je iba jedno.
@mpg nie všetci sú takí ale je ich dosť. Žiaľ.
@simona2001 To zvladnes a je jedno ci máš 20 alebo 40🙂..niekedy to proste v tej práci nejde a nie je chyba v nás.
@simona2001 a ktorá práca nie je na figu? Ja pracujem aj v zdravotníctve. Uprimne? babu, ktorá nezvládla vykladať tovar v potravinách, by som za kolegyňu nechcela. To si ešte nevidela tú zodpovednosť, čo je tu. Denno-denne a kľud žiadny. Roky som robila papiere - účtovníctvo, mzdy , dane. Tam nejde o život ale zodpovednosť a termíny človek tiež má. Naháňačky, opletačky, stále nejaký program hapruje. Kde je jednoduchšia práca? Neber to v zlom ale ani nie po mesiaci práce dokladania tovaru musíš ísť na PN, tak asi iba v tej vedúcej problém nebude.
@oliolijanka uplne normalna vec, uvarit sefovi kavu a potom aj naopak. Nechapem, co na tom moze niekomu vadit. Ale je to o ludoch a o pristupe ...
@violet3 tak ja som teraz uz na pn. Hlavná šéfka dúfa ze sa vráti a ze jej to je ľúto...ale vedúca a ostatné kolegyne povedali na to ze nech radšej ani nechodím...takže to hovorí za všetko ze to robia narokom
@simona2001 nemusia to robit narocky. Kazdy vidi iba to co chce vidiet. Nikde si nenapisala co vlastne nezvladas na tej praci. Nechcem ta urazit a podcenovat ale.mozno maju plne zuby niekoho kto nestiha a musia aj za neho robit. Nie je nic horsie ako pravidelne opravovat chyby po niekom
Len sa nečuduj, ked ta frajer kopne do..... Odides a budú doňho ryoat, ci je hysterka už v kľude... To sa nevieš zaprieť a vyložiť na správne miesto par škatúľ? Ved neobsluhujes jadrovú elektráreň, len predávaš zranicu, spamätaj sa a zabojuj.
Hlavná šéfka povie len všeobecne, ale keď jej vedúca povie, že to bolo nezvládnutie práce a zoberú aspoň nejakú brigádničku, tak ak to tá bude zvládať, môže byť z toho aj výpoveď, hlavne pri dlhšej PN a teraz pred Vianocami, keď je najviac práce. A môže sa to dostať aj k frajerovi.
@simona2001 máš pravdu, hovorí to za všetko. Tie, čo s tebou robia a priama nadriadená vidia, že si neschopná a lenivá, tak samozrejme, že budú radi, keď pôjdeš kade ľahšie a zoberú tam niekoho schopného, čo nemá tisíc výhovoriek prečo nemôže pracovať

@oliolijanka Môže to byť tak, že niekomu trvá dlhšie, kým sa do toho zapraxuje, ale lepšie by bolo snažiť sa to robiť každý deň lepšie a rýchlejšie, premýšľať ako si to zariadiť.
PN nič nevyrieši, ešte zabudne aj to, čo už má zabehané.