Stretli ste sa s útekom zamestnanca z práce?
Stretli ste sa s niecom takym, ze zamestnanec usiel z prace a viac sa uz nikdy neukazal a proste odmlcal ? Ziaden telefon, ziadne kontaktovanie..Ucitelka v skolke nam to urobila pred mesiacom.
Ja som odišla pred 20 rokmi po obednej prestávke z firmy, kde mi odmietol dať majiteľ zmluvu aj po 2 týždňoch práce. Každý deň ma takto naťahoval. Došla mi trpezlivosť.
@ivik4 😃🙈
Mzdu jej vyplatiť musíte.Ak nespôsobila nejakú finančnú škodu a nemá to v zmluve.
Normálne hodinová výpoveď,poslať poštou.Hotovo,koniec.
@doriiis 👍🏻
No si myslím, že zamestnávateľ by mal mať v takomto prípade kontakt na nejakú blízku osobu, ktorá preverí či je zamestnanec v poriadku.. nerozporujem že sa takéto veci nestavajú, že zamestnanec proste len nepríde, ale zase si myslím že ak sa také niečo stane, zamestnávateľ musí preveriť či sa nestalo niečo vážne..
Veď si predstavte, že v nedeľu idete na huby, spadnete do opustenej šachty, pokazí sa mobil a vy sa nebezpečne zranite.. v domácnosti žijete sám, zamestnávateľ vydedukuje, že veď čo vykašľal sa na prácu a jednoducho to uzavrie?
Mzdu za odpracovane dni musite vyplatit, mate narok ziadat nejaky usly zisk sposobeny tym konanim. Co v tomto smere bude diskutabilne ( nemas mat cloveka sameho v skolke), nakolko bez druhej osoby nemas poistku, co sa tam vobec deje. Cize u nas z bezpecnostnych dovodov boli vzdy 2 osoby, ta druha prisla max o 30 min neskor po otvoreni. Ale vacsinou boli o 7:00 dve osoby vzdy. Takze mozno poucenie skrz organizaciu
Ja tomuto nerozumiem.
Tak človek u vás pracuje rok a pol a vás zaujíma jedine či jej máte vyplatiť mzdu?
Snáď viete jej trvalý pobyt.
Ak nedvíha telefón tak asi treba zistiť či sa jej niečo nestalo.
Čo keď je doma mŕtva , alebo šla cez víkend na turistiku, stratila sa a zomrela ..mňa by najviac zaujímalo či je v poriadku. A vy mesiac čakáte?
U nás učiteľky klebetia v kuse na lavičke neverím že neviete kde býva, či žila sama .atď..
Mzdu jej musíte vyplatiť. Tiež si myslím, že sa jej mohlo niečo stať.
@apolka77 mzdu ma riadne vyplatenu … pri odhlaseni na soc. poistovni a zdravotky uz jej prebiehal iny PP. Takze zije urcite . Myslime si ze dostala lepsiu pracovnu ponuku zo dna na den nevedela ako na to. Ide skor o ten princip ze mohla nam to dat proste vediet nech rodicia nemusia s obavami davat dieta do skolky. Ona prisla na 7:00 a druha lolegyna na 7:30 a pred skolkou stali rodicia deti a telefonaty… teraz musia chodit obe na 7:00 🙏🏻tie uz nastastie mame 25 rokov zamestnane . Verime ze sa to neudeje
v mojom prvom zamestnaní - zamestnali nového šoféra, asi po týždni zmizol aj s dennou tržbou a už ho nevideli, pravdepodobne odišiel aj zo Slovenska
Mam kamarata manazera v korporate a jedneho dna neprisiel do prace jeho podriadeny. Ked sa s nim uz niekolko dni nevedeli spojit, nedvihal telefon, nereagoval na maily, tak kontaktovali jeho matku. Dovtedy s nim nebol ziaden problem, chlap bol workoholik, tahun timu. Jeho mama najskor nevedela co sa deje, nakoniec sa zistilo, ze vyhorel a prepukla u neho nejaka psychoza. Oni mali zaujem, aby v praci ostal, nech si zoberie PN a ked sa da do poriadku moze sa vratit, ale chlap absolutne nekomunikoval, takze nakoniec mu dali vypoved. Ale kolegom aj vedeniu to bolo luto, mali ho radi.
Ja som mala kolegynu, co raz neprisla do prace. Ona sa totiz rozhodla, ze ma narok na vlastnu kancelariu a kedze vedenie nesuhlasilo s jej navrhom, ze zrusi zasadacku, aby ona ako jediny neveduci pravovnik mohla mat vlastnu kancelariu, tak na druhy den neprisla do prace. Vyhlasila, ze je to prekazka v praci na strane zamestnavatela a kym nebude zjednana naprava - ze dostane vlastnu kancelariu - tak sa na pracovisko nedostavi. Tam toho bolo viac takze vedenie po tomto otvaralo sampus, ze im poskytla dovod na okamzitu vypoved.
No ja neviem, ale keby mne zmizne bez slova kolegyňa, po 1,5 odpracovanom roku, tak by som veľmi obávala, či je v poriadku. To si vedenie ani nezistilo, či sa jej niečo nestalo?
A prevzala to?
Už viac krát. Išli na WC a už ich nebolo. Ráno neprišli a podobne.
V kazdej mojej robote, v UK, som vsade musela pisat emergency contact, keby sa mi nieco stalo a neprisla som do roboty, to iste, ak by sa mi nieco v robote stalo.
Toto iste ma aj syn v skole (som vdova, tak sa nemozu spolahnut na manzela).
Takisto aj syn ma v skole emergency contact a ma aj heslo, keby ho niekto iny prisiel vybrat.
Teraz na odlahcenie, aj v robote, ked chodim pozerat pacientov, tak ked neotvoria, tak obvolavam, bucham po susedoch, ci nevedia.. A teda bolo uz aj take, ze som volala policajtov.
Asi tam boli veľmi spokojní ak niekto niečo takéto vyvedie 😂 ak to teda nebol nejaký psycho pacient čo mu rupne v hlave a je mu potom jedno.Ja keby nie som dakde spokojna a vyslovene by ma tam nasrali tak by som spravila rovnako.Ale to by som musela byť fest nasrata
Nam raz novoprijaty zamestnanec, presiel skolenim, poucenim, vyfasoval naradie, bola mu pridelena praca (nenarocna ) , cez obedovu prestavku z pracoviska odysiel a uz sa viac nevratil. Vsetko "nafasovane" naradia a ochranne pracovne pomocky nechal na pracovnom stole aj s rozrobenym dielom a viac sa neozval.
Z ničoho nič? Nič predtým nenasvedcovslo že ma toho dosť? Nehovorila že plánuje skončiť? Pohadala sa s niekym?
Zas mate jej adresu nie? My sme to zažili, išli za ňou domov. Neotvarala. Čakali pred bytovkou. Keď po 5hid vyšla na nákup, aspoň všetkým odľahlo že žije.
Ma rodinu? Ak žije sama asi by som normálne nahlásila polícii aby to išli preveriť. Dnes bežne miznú mladí ludia
@apolka77 toto je veľmi dobrý postreh. Zrejme nezdrhla z ničoho nič ale mali tam vzájomne konflikty. Preto ich netrápilo zisťovať ci žije. Vedeli že to urobi. Môj nazor
A ak žije a ju netrápi ci dostane výplatu, muselo sa jej tam pracovať,,fantastický "
Ja som vo firme, kde mi pozabudli vyplatiť dve výplaty, povedal, že si beriem týždeň neplatené voľno. Oni si pár dní mysleli, že za týždeň prídem, ale ja som už na druhý deň mal podpísanú novú zmluvu v inej firme, kde som doteraz.
@jana_eyre_2 veď je to len zamestnanec😢už sa stratila ľudskosť.Moze žiť sám odpadnúť atď...
Ak zistili, že má iný TPP, tak jej došla trpezlivosť.
Moj svagor to urobil asi v kazdom zamestnani,ale on je iny level
Obcas sa stane, ze clovek uz nevladze natolko, ze jednoducho nevidi ine vychodisko. Nema chut dodrzat vypovednu lehotu, vidiet znova kolegov, vedenie. Stava sa to pri precovanosti alebo vyhoreni. Uz jednoducho nevladala pre nejaky dovod.
Ano … riesila som problem a potrebovala som ok od managera … videla som ho na schodoch tak som ho oslovila …. Hodil kluce od auta a ja som ostala stat ako truba a on sa viac nevratil🤷🏻♀️ to ze pri prvej prestavke usli “pracovnici” od pasu uz asi nikoho nevyviedlo z miery … vyzerali ako by ich zbierali. Pri dialnici nahodne. Najlepsi bol jednen co si po hodine pytal zalohu … ked nic nedostal, odisiel …
Heh, tiež sa nám to stalo...kolega v gastre, do práce neprišiel, mobil nedvíha, na správy nereaguje, absolútna ignorácia, žiadne vysvetlenie, nič. Ako vedenie riešilo výplatu neviem. No nerozumiem týmto ľuďom 🙄
Moja sestra mala zamestnankynu ktora sla na wc a uz sa nevrátila.
Ja som po odpracovanom dni povedala že končím a na ďalší deň som priniesla na papieri výpoveď. Ja som mala v pláne už viac nepracovat ale mala som v zmluve trojmesačnú výpovednú a teda už hore spomenuté sankcie v prípade, že len tak neprídem do práce. Šéf sa ale nevedel cez to dostať a bol na mňa taký nahnevaný že mi teda povedal aby som odišla že už sa na mňa nemôže pozerať. Mzdu som dostala za odpracované dni.

Ano, jedna pani sla cez prestavku kupit rozky.. viac jej nebolo 😃