icon

Ťažká práca versus práca snov

8. jan 2026

Ahojte. Neviem aký názov tomu dajú, ale zaujíma ma, čo je podľa vás ťažká/hrozná práca, ktorú by ste nerobili a naopak, čo je pre vás úžasná práca ktorú milujete a nikdy sa jej nevzdáte?
Za mňa práca ktorú by som nerobila - upratovačka, je to náročné (keď to robíš poriadne, robíš dookola to isté a ešte aj zle zaplatené )
a práca ktorá ma baví je opatrovateľka v zar. pre seniorov.
ps: mam 28.

hopatko
8. jan 2026

Uprimne poviem ze nikdy by som sa neodvazila na pracu ako zdravotna sestra / opatrovatelka seniorov

martinkatinka
8. jan 2026

Ja by som nemohla byt casnicka v krcme. Neznasam opitych ludi. A tazka praca pre mna je zdravotnictvo. Nemam na to povahu a myslim si, ze je to fyzicky aj psychicky narocna praca.
A vysnivana? Kultura, knihy.

autor
8. jan 2026
@hopatko

Uprimne poviem ze nikdy by som sa neodvazila na pracu ako zdravotna sestra / opatrovatelka seniorov

@hopatko tak je to zodpovednosť, ale aj obrovská dávka lásky. Nikdy som sa necítila tak ľúbená ako teraz.

hopatko
8. jan 2026
@anonym_autor

@hopatko tak je to zodpovednosť, ale aj obrovská dávka lásky. Nikdy som sa necítila tak ľúbená ako teraz.

@anonym_autor drzim palce, ludi ako ty potrebujeme ako sol

bomba36
8. jan 2026

Herectvo 😃 učiť sa kvantá textov, prednes, mimika, plakať, smiať sa na povel, dotýkať sa kolegov, strata súkromia.. to by ma zabilo. Baví ma práca, ktorú mám.

biba_18
8. jan 2026

ja čím som staršia tým viac som rada že mám sedavé zamestnanie, teda že nerobím ani fyzicky náročnú prácu ani nestojím na nohách…

anonym_08baa1
8. jan 2026

@anonym_autor nechcela by som robit mäsiarku. Pracujem v škôlke, to ma baví 😀

anonym_27456a
8. jan 2026
@biba_18

ja čím som staršia tým viac som rada že mám sedavé zamestnanie, teda že nerobím ani fyzicky náročnú prácu ani nestojím na nohách…

@biba_18 haha,ja som dnes na nocnej dostala darcek,okrem toho,ze som si isla pospat,tak som dostala konecne nieco na sedenie,takze budem 8 a 12 hod sediet a sem tam sa postavim,opet sediet,opet postavit.Takze nebude trpiet chrbtica,lebo vsetko bude vyvazene.
Neni dobre ani statie,ani sedenie 8hod.pri kazdom si to odnesie chrbtica.

anonym_45f30b
8. jan 2026
@anonym_27456a

@biba_18 haha,ja som dnes na nocnej dostala darcek,okrem toho,ze som si isla pospat,tak som dostala konecne nieco na sedenie,takze budem 8 a 12 hod sediet a sem tam sa postavim,opet sediet,opet postavit.Takze nebude trpiet chrbtica,lebo vsetko bude vyvazene.
Neni dobre ani statie,ani sedenie 8hod.pri kazdom si to odnesie chrbtica.

@anonym_27456a a to kde mozes pocas nocnej spat?

anonym_27456a
8. jan 2026
@anonym_45f30b

@anonym_45f30b kebyze sa mi dalo spat,ale kurnik nedalo,v kuchynke na lavicke nic,v satni v tme nic.No nedalo,mozno o 5tej som zdriemla na pol hodku v kuchynke ruky o stol.No nemala som co robit,vsetko som si poskusala,a isla spat,teda chcela som.

stellarstar
8. jan 2026

17 r pracujem ako opatrovateľka seniorov ale ako terénna. S tým v tomto roku skončím a prechádzam na opatrovanie detí.
Práca ktorú by som nerobila? Upratovačku.
Mojím snom kedysi bola asistentka pri pitve 😃

autor
8. jan 2026
@stellarstar

17 r pracujem ako opatrovateľka seniorov ale ako terénna. S tým v tomto roku skončím a prechádzam na opatrovanie detí.
Práca ktorú by som nerobila? Upratovačku.
Mojím snom kedysi bola asistentka pri pitve 😃

@stellarstar ja som začala robiť v jasliach minulý rok, nedavala som to. Vrátila som sa do domova dôchodcov. Viac mi to pasuje.

stellarstar
8. jan 2026
@anonym_autor

@stellarstar ja som začala robiť v jasliach minulý rok, nedavala som to. Vrátila som sa do domova dôchodcov. Viac mi to pasuje.

@anonym_autor ja chcem v rodine ako rodinná opatrovateľka

alexis41
8. jan 2026

Nikdy by som nechcela pracovat ako ucitelka

anonym_e3a52c
8. jan 2026

v kravíne alebo ošípárni určite nie, radšej event manager v hotelovom rezorte

anonym_51bb50
8. jan 2026

Ja by som nerobila čašníčku.Obsluhovat ľudí ktorí sa veľakrát chovajú k človeku ako ku .....a predavačku.Nepohrdam tými zamestnaniami ale nemala by som na to nervy

anonym_c58aa8
8. jan 2026

To je super že ťa to baví. Ja to mám opačne ja som robila opatrovateľka a teraz robím s deťmi a viac ma baví robiť s deťmi. Bolo pre mňa náročné pozerať ako ľudia umierajú, takže hlavne kvôli tomu som zmenila zameranie.
Je pre mňa krásne pracovať s ľuďmi, ak viem že im moja práca pomáha.

Asi čašníčku by som nechcela robiť.

denithestrange1993
8. jan 2026

@anonym_autor nemozem povedat,zeby som nejaku pracu nikdy nerobila,lebo neviem kam ma zivot zaveje/co sa prihodi,ale neznasam robit prace kde treba robit bez nejakej zmeny stale to iste dookola ako robot. V mladosti som robila za kasou kde bolo stale vela zakaznikov a bolo to psychicky ubijajuce- hodiny a hodiny to iste dookola. Naopak ma bavi sa nad vecami zamyslat,riesit rozne druhy zadani/problemov,stale sa nieco nove ucit a proste sa rozvijat.

denithestrange1993
8. jan 2026
@anonym_45f30b

@anonym_45f30b hotelova recepcna mimo sezony ked je hotel prazdny.