Teambuildingy mimo pracovnej doby: Názory a dilemy
Baby chcem sa vás opýtať aký je váš názor na teambuildingy mimo pracovnej doby.
Robím v jednej práci druhý rok, mám manžela a dve deti 7 a 9r. V podstate všetko čo je mimo moju pracovnú dobu odmietam. Trávim 8 hodín v práci a nevidím dôvod prečo by som mala chodiť ešte po nejakých teambuildingoch s kolegami.
Dostala som sa do takej výmeny názorov s mojou šéfkou, lebo firma prišla s tým, že máme ísť na 3ri dni niekam do Slovenského Raja. Ja som to slušne odmietla, že o to nemám záujem. Šéfka si ma zobrala bokom, že si všimla, že odmietam takéto akcie, či je nejaký problém s kolegami. Hovorím jej, že nie len mám rodinu a záujmy s ktorými chcem tráviť čas. Ona mi vytkla, že "aj pracovné vzťahy sú dôležité". Áno sú, ja kľudne pôjdem na teambuilding v rámci mojej pracovnej doby. Ono ja chápem, že moji kolegovia s tým nemajú problém, lebo sú to väčšinou slobodní ľudia bez detí.
Ako to vnímate vy? Som ja divná?
@mircalla len pridam z tej skupiny, ktore teambuildingy nemusia - ja som team lead, cize zvazujem, kedy pridem, lebo uz naozaj ,,treba,, , a kedy skusim preskocit akciu. Cize zazila som si ich aj tak dost
Ja som introvert v customer service, zodpovednosti zvladam v ramci pracovnej doby ukazkovo, s vybornym feedbackom, ale po praci musim byt sama. Ak by som sla na vikendovy teambuilding, tak doslova potrebujem pondelok-utorok volno na recharge, inak uz nepodam zvycajny vykon, budem popudliva, nervozna. Travit cas s ludmi mi vybija baterky - ak ani po praci nemam pokoj a zas len sedim s rovnakymi ludmi. Mam len 20 dni dovolenky rocne, cize spomenute riesenie cerpat volno po teambuildingoch nie je schodne. Nastastie, moj team je doslova cely plny introvertov, co maju nulovy zaujem o tieto akcie, hoci o sebe navzajom vieme vela, mame vyborne vztahy,ale na akcie chodime len kvoli firme, nie sebe navzajom. Spolocne to pretrpime nejako... ale plne respektujem vsetkych, ktori si to uzivaju, je to uplne v poriadku, kazdy si oddychne inak. Nemyslim si vsak, ze by sa z neucasti na teambuildingoch mali vyvodzovat dosledky
@missviolet Ja tiez plne respektujem, ze si to neuzivas. Tiez si nemyslim, ze by sa mali vyvodzovat dosledky, ani som to nenapisala. Jedina moja pointa bola, ze som to tiez neznasala, ale par poslednych ma milo prekvapili. Ak to je o tom, ze spolocne to pretrpime, nema to ani zmysel robit
Nie si divna.Len mas ine priority asi.Aj u nas su akcie mimo pracovnej doby.Mame vianocny vecierok ktory byva vzdy v sobotu a mame aj predlzeny vikend kazdy rok kde firma hradi hotel,ubytovanie jedlo,pitie a celu zabavu.Kazdy rok sa jej zucasnujrm,lebo na nej spoznam kolegov z inrj strany a pokecame a dozvieme sa o sebe veci o ktorych nrmame cas sa zhovarat v robote.A vzdy je z toho velka zabava.Ja na tieto akcie chodim so svojim muzom,lebo pracujeme na tom istom oddeleni.Ale su tam aj kolegovia kde ich partnery s našou firmou nemajú nic spolocne.A ty kolegovia idu,zabavia sa,odreaguju niektory skoncia ako prasiatka a este mesiac sa tomu na firme smejeme.A ich partnery to toleruju, lebo su dospely a vedia ze sa potrebuju odreagovat trosku a zabavit

Teambuilding má byť benefit pre zamestnancov, nie nepríjemná povinnosť. Nikto ťa nemôže nútiť tam ísť, keď nechceš.