icon

Techničky BOZP a PO

justice2008
3. jan 2018

Baby ste tu niektore technicky bozp a po? Urobila som si bozp kurz, mam osvedcenie a za sebou kurz tpo, ale neviem sa dokopat ku skuskam. Nestiham sa pri dvoch malych detoch ucit. Pamatate si este na skusky? Bolo to narocne, alebo skor taka formalita?

Strana
z4
kuku17
28. sep 2022

@drobec336 otázka znie, načo je to dobré? Dať toľko peňazí na kurzy? Nedáva mi to zmysel. Ale áno, takto to robiť môže

kuku17
28. sep 2022

@kuku17 no ak je to väčšia firma s viacerými zamestnancami, tak to sa potom oplatí. Nemusí platiť BOZP dodavatelsky 😉

elizita
30. sep 2022

@drobec336 ahoj,môžem sa ešte spýtať. Hlavne tá prvá skúška, ako hodnotis náročnosť? Normálne mám zo seba obavy ako sa po 12 rokoch do toho dostanem. Príde mi to náročnejšie podľa množstva ako štátnice.

koniarova
30. sep 2022

@elizita za mňa ti napíšem,že to bola brutalita. Obrovské kvantum učenia.

drobec336
1. okt 2022

@elizita prvú skúšku som mala pred vyše 10r. To bolo v pohode. V máji som absolvovala dvojdňovú prípravu na skúšky abt cez inštitút bezpečnosti. Dali nám vypracované otázky písomne aj ústne. Teraz čakám na termín skúšky. Je toho kvantum,ale chcem robiť skúšky po starom, po novom to má byť brutal.

elizita
1. okt 2022

@drobec336 veď som aj tak predpokladala že po novom to bude ešte horšie 🤦

drobec336
1. okt 2022

@elizita ak si podas žiadosť na skúšky abt na NIP do konca tohoto roka, budeš robiť skúšky ešte po starom😊

justice2008
autor
6. okt 2022

@drobec336 prečo brutal, ako to má byť po novom?

drobec336
8. okt 2022

@justice2008 zložitejšie a náročné, asi aj otázky sa budú meniť. Ja idem teraz 3.11.

kuku17
12. okt 2022

@drobec336 podľa info z NIP, ani oni sami nevedia ešte presne, ako to bude. S najväčšou pravdepodobnosťou sa skúšanie meniť nebude. Veď tam niet ani čo meniť, ak sú raz dané právne predpisy, tak tie je potrebné ovládať.

drobec336
5. nov 2022

@kuku17 tak ja som už ABT 🤗 a bola to perfektná skúška. Odporúčam každému kto má nárok si poslať žiadosť na NIP a robiť ešte po starom. Peefektni a ludski ľudia v komisii.

kuku17
5. nov 2022

@drobec336 gratulujem 💪 Kto má všeobecný prehľad v predpisoch, nemal by mať problém si myslím. Určite nechcú, aby človek ovládal všetko 😉 tiež som mala pred 10 rokmi dobrú skúsenosť na NIP.

lpetlakova
8. jún 2023

Nemá prosím Vás niekto vypracované odpovede na ústne otazky ku skúške BT a vedel by mi ich poskytnúť? Ďakujem

a_nn_a
11. jún 2024

@lpetlakova ahoj, ozval sa ti prosim niekto? aj ja sa chystam na skusku na NIP. Prosim, vedel by mi niekto poskytnut materialy v sprave? Dakujem.

kuku17
11. jún 2024

@a_nn_a aké materiály máte na mysli? Treba ovládať zákony a vyhlášky..

a_nn_a
25. jún 2024

@kuku17 som 5. rok na materskej. Hodili by sa mi nejake podklady. ✌️ Ja uplne chapem, ze zakony a vyhlasky su zaklad. No uz dlho som mimo obvykleho pracovneho tempa a vela informacii z hlavy vyfucalo 🙈

kuku17
25. jún 2024

@a_nn_a rozumiem, tiež som robila skúšky presne po 5 rokoch materskej.. len neviem, aké podklady máte ba mysli, veď otázky sú na stránke MV.. niektoré sú celá vyhláška. Tam sa toho veľa neda pripraviť. Len prečítať si to z predpisu

koniarova
25. jún 2024

@lpetlakova
@a_nn_a baby, napíšte mi správu. Pošlem.

a_nn_a
30. jún 2024

@koniarova ahoj, pisala som ti ss. vopred dakujem.

viki_17
24. jan 2025

@koniarova Ahoj, mohla by som aj ja poprosiť materiály na skúšku BOZP na NIP, v novembri mi moje materiály nepomohli a skúška bola bohužiaľ neúspešná.

zvedavabuduca
10. feb 2025

Ahojte , ja som práve začala kurz BOZP a zaujíma ma , či bývajú skúšky na NIP aj niekedy v apríli alebo kto sa vyzná ako často (bratislavský kraj ) bývajú ?
Ďakujem 🙂

erikacernecka
27. mar 2025

@viki_17 prečo bola neúspešná? Mala si zlé materiály?Absolvujem teraz kurz BOZP, je to pre mňa náročné, a ani neviem, či mi to pomôže sa zamestnať bez praxe...

kuku17
28. mar 2025

@erikacernecka pracujem v tejto oblasti uz od r. 2011, osvedčenie mám z VŠ a mala som problém sa zamestnať. Čiže šanca zamestnať sa len s kurzom bez praxe je malá. Viete si vôbec predstaviť, čo všetko táto práca obnáša?

kuku17
28. mar 2025

Je ťažké robiť teraz skúšky na NIP, pretože tam idú ľudia hneď po kurze, nemajú predstavu a ani prax. Preto to bolo lepšie predtým, ked BT robil iba ľahšie prevádzky, zaucal sa, bol pod dohľadom a po 2 rokoch praxe sa mohol prihlásiť na skúšky a byť ABT. Teraz sa ide do jedného vreca hádzať absolvent kurzu s človekom, čo to robí 20 rokov. Celé zle

tana_v
29. apr 2025

Ahojte. Kde ste si prosim robili aktualizacnu odbornu pripravu k ABT online? Je ked som pred piatimi rokmi robila v Besoft BT, tak sa mi nepacilo, ze neboli v prezentacii zaktualizovane platne predpisy, na co som ich upozornila. Rozmyslam teraz skusit IBP. Nikto prave nema v okoli prezencnu formu v datume, ako potrebujem. Dakujem za skusenosti 😊

Strana
z4