Tehotenské prehliadky a práca
Ahojte baby, zistila som ze som tehotná. Návšteva Dr. Ma ešte len čaká. Chcem sa spýtať, keďže počas tehotenstva sa častejšie chodí na prehliadky ako je to v práci? Lebo žiaľ 7 paragrafov mam už minutych, nakoľko som si riešila zuby...
@mandymoore123 presne tak
@mandymoore123
@katarinaforever takže dokým nedostanem knižku musím si brat dovolenku? Kedy sa vystavuje knižka? Treba zamestnávateľovi potvrdenie o prehliadkach?
Ja som knižku dostala v 10tt ...v 14tt som to písomne oznamila zamestnávateľovi, že som tehotna...nastupdovala som si zákonník prace. Daj si do googlu tehotenstvo a zákonník práce a tam sa dozvieš. Máš potom narok aj počas pracovnej doby ísť na prehliadky.
Nema tvoj lekar Termin ze skoro rano Alebo neskoro poobede? Ja idem 17:40 na dalsiu kontrolu.. nikto Si toani nevsimne...
kym nedostanes knizku resp. neoznamis zamestnavatelovi pisomne tehotenstvo, nemas prava a vyhody plynuce z toho, ze si tehotna napr. ak narok na viac dni osetrenia ako 7
Áno kým to písomne neoznamis… potom sú vyšetrenia súvisiace s tehotenstvom neobmedzene 🙂
@anjelicek26 toto v našom malomeste neexistuje. Synova pediatricka robi do pol 12, reálne však do 11, lebo o pol 12 odchádza. Môj obvodný do 12. Jediný lekár, ktorý robí aj poobede, je zubárka.
Písomne oznám zamestnávateľovi, že si tehotná, nepotrebuješ na to knižku len potvrdenie od doktora.
Knižku ti netreba na to, aby si oznámila tehotenstvo zamestnávateľovi.

Pokiaľ viem tak po predložení tehotenskej knižky máš právo na neobmedzený počet lekárov 🤭