icon

Tiež nenávidíte, keď 10 minút pred záverečnou prídu ľudia?

11. feb 2022

Tiež nenávidíte, keď sa k Vám 10minut pred záverečnou dodrbkaju ľudia 😀 lebo sa tým pádom môžte rozlúčiť s tým,že zatvorite vtedy,keď máte 😩
Ešte šťastie,že už som vo výpovednej lehote, presne kvôli takýmto ľuďom.
Fakt nedokážem pochopiť, ako niekto dokáže ísť 10minut pred záverečnou do nejakého podniku, a ešte na drzovku odmietať odísť po záverečnej 🤦

mooonika1975
12. feb 2022

@zuzanockamt presne, to už ani neriešim, ja som raz aj oslavu zmeškala, kvôli dieťaťu a ten ti ani pardon nepovie...

autor
12. feb 2022

@mooonika1975 u nás na obecnom všetko po známosti 😀 to,že niekto robí čašníka neznamená,že sa zle učil 🙃

mooonika1975
12. feb 2022

ok, nemyslela som len urad, to bolo len ako ukážka, tak obvodný lekár, napriklad

elizabet173
12. feb 2022

@mooonika1975 ak by neprišli rodičia pre dieťa do 16,25, tak ho oblečiem, oblečiem seba a stojím s ním pred dverami zamknutej budovy. Skús prísť na poštu o 16,30, keď o 16,30 zatvárajú

elizabet173
12. feb 2022

@zuzanockamt ak sa to rodičovi stane raz, dva krát za rok, no stane sa, ale ak by to bolo častejšie, treba oznámiť, že budete kontaktovať sociálku. To zaberá. Môže sa stať čokoľvek, že rodič nemôže prísť načas - zápchy, havária, nejde spoj, kalamita, ale nemôže to byť pravidlom. A tu sa to nedá porovnávať s ostatnými povolaniami, lebo dieťa môže byť v strese, či rodičia poň prídu

mooonika1975
12. feb 2022

@elizabet173 to nemysliš važne ??? to by som v živote neurobila rodičovi, ŠKOLKA JE OTVORENÁ DO 16,30, nechápem prečo by som o 16,25 stála vonku s dieťaťom. NIKDY!!!

mooonika1975
12. feb 2022

@elizabet173 o 16,30 vojdem na poštu a všetci čo sme tam, tak ich ešte obslúžia, nikdy, nikdy ma neposlali von. Bože, ak nechcete robiť predavačky, čašničky, robte niečo iné. Aj tam treba človeka empatického a so sociálnym citenim

autor
12. feb 2022

@mooonika1975 ja napríklad nemám rada prácu s ľuďmi. A + desím sa predstavy, že by život/osud druhého človeka závisel na mne 😀 takže v tomto prípade štúdium padlo, aj keď mi všetci vraveli,že by som mohla ísť na psychológiu.
Nie vďaka 😀 ja som sa po strednej dostala do zahraničia, tam som robila v plážovom hoteli barmanku, neskôr som šla do Belgicka, a tam som robila barmanku. Za tie peniaze a tringelty,čo som dostala tam, mi práca s ľuďmi nevadila, ani keď ostali po záverečnej, lebo som to mala zaplatené.
Tam dokonca 😂 stalo sa mi raz, podnik mal také pravidlo,že ak niekto ovracal toaletu, musel zaplatiť pokutu 200€, 100€ bolo pre podnik ako škoda a 100€ pre toho,kto to upratoval 😀 tu ja Slovensku, to musíš upratať bez toho, aby ti niekto niečo zaplatil. Poviem to tak,že keby nemá moja babka zdravotne problemy, som tam doteraz.

mooonika1975
12. feb 2022

@elizabet173 mojaaa, potrebuješ poľutovať, my Slovaci sme hnus, tak bežkaj tata. Ja som nemala nikdy s ničim problem, dokonca aj v jednote sa naučili, že mi odkroja tu šunku, keďže idem tiež neskoro z práce ..

zuzanockamt
12. feb 2022

@elizabet173 To sa nedá takto dieťa vyhodiť von. Pracovná doba je jasná. Rodičia by učiteľku roznosili na kopytách.

lucilaines
12. feb 2022

Autorka tvoj pripad uplne chapem a hnevalo by ma to tiez. Ale pre ostatne niektore baby, co tu pisu, ze treba byt v praci o pol bodinu skor a prichystat sa a odchadzat po zaverecnej, preto uz vsetko umyvaju pol hodinu pred. To nechapem, akoze existuje povolanie, kde je clovek na minutu presne 8 hodin od zaciatku do konca pracovnej doby? Ja som teda robila aj v obchode, aj casnicku aj v kancelarii aj hocikde a jednoducho s tym hadam raz clovek rata, ze ked mam pracovnu dobu do 8, tak neodidem 8:01 obuta oblecena z prace. Vsade aj v tej kancelarii sa rata s tym, ze prides skor, prichystas a pracujes pocas svojej pracovnej doby. Potom pracovna doba skonci, upraces si, oblecies sa a ides.

autor
12. feb 2022

@mooonika1975 empatický človek. Keď som v zahranici dostala 4-5nasobok môjho terajšieho platu 😀 to bolo niečo úplne iné. Ono veľa urobí aj plat, keby túto zarábali čašníci, predavačky v čistom aspoň tých 1200-1300€ hneď by boli úsmevy a empatie,verte mi 😀 ja svoju prácu robím len kvôli peniazom, aby som si poplatila všetko, čo potrebujem. Nerobím to preto, lebo ma to baví.
Neviem teda ako vy, ak ste aj s platom spokojná, aj Vás práca baví, tak Vám to len prajem 🙏☺️ každý človek je iný, a každému vyhovuje niečo iné. Hovorím,ak ste spokojná, tak sa teším s Vami.

elizabet173
12. feb 2022

@mooonika1975 ukľudni sa prosím ťa, je víkend, krásne počasie. Nikdy som ani predavačku, ani čašníčku nerobila, ani som nikto o taký to druh práce nemala záujem. Naopak, ja ako rodič by som ti bola vďačná, že mám dieťa oblečené. Písala som, keď neprídu do 16,25. Tých päť minút je na oblečenie dieťaťa a seba a zamknutie.
@zuzanockamt koho vyhadzuješ von? Veď pred škôlkou si o 16.30 - to je po ukončení prevádzky MŠ, nepísala som, že tam s dieťaťom stepuješ od 16,10. A ako som písala vyššie, ako rodič, by som bola rada, že mám dieťa nachystané, ospravedlním sa učiteľke, poďakujem jej, zoberiem dieťa a sypem. Jasné, že to neurobím v snehovej fujavici, v búrke a pod.

autor
12. feb 2022

@lucilaines takto....keby tie čašníčky, predavačky atď majú každú, ale že fakt každú jednu sekundu, čo strávia v práci zaplatenú, ja si myslím,že by s tým problém nemal nikto.
Ak však má preplatenú čisto len tu otváraciu dobu, a nič navyše, úplne chápem,že nie sú spokojné.
No ako hovorím, buď si vydupkat,aby mali všetko zaplatené, alebo dať výpoveď ako ja 🙃

zuzanockamt
12. feb 2022

@elizabet173 Je to aj porušenie prac.poriadku. To ako keby som ja deti 5 minút pred koncom hodiny vyviedla von a tam by sme čakali na koniec vyučovania. Proste nie. Ja by som si to nedovolila.

martina2ve
12. feb 2022

Myslim ,ze kto nerobil v sluzbach tak si to neuvedomuje alebo uvedomuje a robia to naschval
"ved mate este otvorene do 8-mej" ( je 19:55)
Ach jaj... velmi dobre to poznam... ale debilita ludi je nekonecna😓
Mne sa stalo, ze ma do Dm-ky raz nepustili. Bolo 10-12min pred koncom a potrebovala som len zubnu kefku nie sa promenadovat a okukavat vsetok tovar. Takze tak... moze sa stat, ale vyhybam sa takym "nakupom"

elizabet173
12. feb 2022

@zuzanockamt čo je porušenie pracovného poriadku? Veď učiteľka nemusí byť s deťmi dnu, je bežné, že chodia zo v škôlke deti von doobeda aj poobede. Nemusí byť s nimi dnu. Ak je v pracovnom poriadku zakotvené, že učiteľka musí byť na pracovisku dvadsať minút pred tým, ako jej začne priama práca s deťmi a odchádza desať minút po skončení prevádzky, vtedy je to v poriadku, nič také spomenuté nebolo.

mooonika1975
12. feb 2022

@elizabet173 ráno o 6 otvárame, samozrejme chodim o 30 minút skôr, kym všetko pozapinam, prezlečiem vyvetram, podľa tvojej filozofie, by som skôr nemala chodiť, veď kto mi to zaplati, takže ja pridem o 6 a kým všetko porobim, nech pridu o pol 7, veĎ nebudem robiť zadarmo
a áno, je krásne, ale ja po týždni ako učiteľka, ráno v sobotu relaxujem s vlastnými deťmi, aby som mala psychohygienu

mooonika1975
12. feb 2022

@elizabet173 takže my môžme prist skôr a neskôr odisť, chuderka predavačka má toho pri tej šunke až až, tak nemôže, ani skôr ani neskôr. kks.

autor
12. feb 2022

@mooonika1975 ešte jedna otázka....máte zaplatenú každú jednu sekundu v práci? Čiže ako píšete od tej 5:30 do zhruba 16:30 prípadne dlhšie, keď teda nejaký rodič mešká? (to prosím neberte ako rypnutie 🙈 len ma to zaujíma)

elizabet173
12. feb 2022

@mooonika1975 máš osem hodinovú pracovnú dobu, si platená za osem hodín práce, ale prácu s deťmi osem hodín nemáš. Predavačka, pokiaľ viem, tak je platená za tých osem, desať alebo koľko hodín je v práci. To je dosť podstatný rozdiel, nemyslíš?

zuzanockamt
12. feb 2022

@elizabet173 v MŠ neviem, ako majú stanovenú vychádzku, ale v ZŠ, keď by som ich takto vyviedla napr. na poslednej hodine SJL, dieťa spadne, nešťastne si vyvrtne členok. Ak sa rodič rozhodne, úraz cvakám ja ako učiteľka, lebo som porušila BOZP na danej hodine a aj prac.poriadok.

zuzanockamt
12. feb 2022

@elizabet173 úväzok uciteľa je 37,5 hod, z toho priama činnosť s deťmi je na 2.stupni ZŠ 23 hodín. Zvyšok je príprava na vyučovanie, komunikácia s rodičmi, žiakmi, rodičovské, porady, webináre atď. Týždenne to vždy presiahne 37,5 hodiny.

elizabet173
12. feb 2022

@zuzanockamt písala som o MŠ, ak ide o ZŠ, myslela som, že sa bavíme o družine, čo je v tomto prípade podobné.

ailiba
12. feb 2022

Všetko je o ľuďoch... Pravdaže, nemusia si to uvedomiť. Ale mne sa napr. stalo, že ma upozornili, že za 10 min. zatvárajú. Ja to beriem. Tak záleží, či si niekto len narýchlo zbehne kúpiť chlieb, to nepoviem... Ale ísť do restiky 15 min pred zatvorení, tak to už by som nešla.

mooonika1975
12. feb 2022

@elizabet173 preboha ?? ideme sa baviť o práci pedagoga a 8,5 hodiny ? vieš o tom, že to nie je z psychického zdravia zdravé robiť dlhšie ako máme pridelené ? pri najmenšich deťoch NEMOŽES robiť 8,5 hodiny, je to ako robiť pri zbijačke 8,5 hodiny. A pozor, práca doma je nepriama činnosť, takže ja si to doberiem, tak či tak. Môžeš isť robiť, potom mi povieš

zuzanockamt
12. feb 2022

@elizabet173 Aj tam majú rozvrh a stanovené činnosti.

autor
12. feb 2022

@zuzanockamt v tomto som napríklad nepochopila,prečo sa tu porovnáva práca učiteľky, s prácou čašníčky 😀
Ako učiteľka by som mala zodpovedať za proste plno malých detí (tá predstava ma už teraz desí), v tomto smere si myslím,že je omnoho jednoduchšie rodičom vysvetliť,že máš nejakú pracovnú dobu, a máš svoj osobný život, než nejakým prepitym gemblerom 😀 prípadne nejakým egoistom,čo sa prídu najesť, lebo veď ešte 10minut máme otvorené. To teraz nemyslím v zlom, len som to kúsok nepochopila toto porovnávanie :/

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
12. feb 2022

nikdy mi nikto nezaplati, keď rodič mešká, nečitaš s porozumenim, pisala som že som aj oslavu zmeškala, nikto ti to nezaplati, čo ti zaplati 18 minút ??? jasné , sme štátna inštitucia, tz , že máme všetko nalinajkované ..
Obed jem postojačky koľkokrát a prihriaty aj 3 krát, tak ani pauzu na obed nemám, niekedy na mňa vyskoči predavačka, že už mi tu nevykladajte idem na obed. Ok Ok, ja jem len tak mimochodom... a wc, na to idem, až po zložitej logistike

a priznám sa , že ma nebavi sa tu obhajovať, proste doba otvorenia je do 19, tak 18,50 si prosim láskavo nakrájať šunku, lebo je otvorené, nie že na mňa tam bude každý kukať ako na vraha, hádam som do 18,45 neležala pri nejakej telenovele a potom sa vybrala zrazu do obchodu.