Tiež nenávidíte, keď 10 minút pred záverečnou prídu ľudia?
Tiež nenávidíte, keď sa k Vám 10minut pred záverečnou dodrbkaju ľudia 😀 lebo sa tým pádom môžte rozlúčiť s tým,že zatvorite vtedy,keď máte 😩
Ešte šťastie,že už som vo výpovednej lehote, presne kvôli takýmto ľuďom.
Fakt nedokážem pochopiť, ako niekto dokáže ísť 10minut pred záverečnou do nejakého podniku, a ešte na drzovku odmietať odísť po záverečnej 🤦
Dobre ľudia, heeeej.
Nejdeme sa tu teraz urážať, a dehonestovat naše povolania.
Toto cieľom diskusie nebolo, ani som nepočítala s tým,že niekto do takejto diskusie dá profesiu - učiteľ 🤨
Žiadna práca neurčuje hodnotu človeka. Žiadna práca nie je zlá, pokiaľ v nej máte vhodné podmienky a je adekvátne zaplatená.
Bohužiaľ, mnoho zamestnávatelov na Slovensku neprepláca čo má, nedá Vám tie podmienky.
Moja rada, ak sa Vám niečo nepáči, choďte za šéfom, a riešte to. Ak neporiesite, ideálne hľadať niečo iné.
Nerobite predsa zadarmo, ak máte nadčas, musí byť adekvátne zaplatení, nech sa jedná o akúkoľvek prácu.
Tak isto by sme mohli byť tolerantnejsi, jednak zákazník k zamestnancovi,ale aj zamestnanec k zákazníkom.
Je iné, ak proste niekto pribehne niečo rýchlo kúpiť, lebo nestíhal, a je iné, keď to niekto urobí na drzovku, lebo si potrebuje niečo dokázať, v tomto sa zhodneme.
Bohužiaľ, ja v com vidím najväčší problém je to, ako je zamestnanec platení. No je to chyba aj tých zamestnancov,lebo majú strach a nevedia si vydupkat lepšie plat a podmienky.
Keby sa ľudia takto spoja (na pracovisku) ale aj všade a dupnu si,za lepšie podmienky, bolo by to iné.
Som si istá
Ja si myslím, že najväčší problém je v odvodoch, sú neskutočne vysoké a ak by sa znížili na polovicu verím, že zamestnávateľ to radšej zaplatí zamestnancovi ako štátu. Áno je percento aj žgrľavých zamestnávateľov, ale väčšína to nerobí naschvál.
@johnnyboi no tak ak Vy ste nejaký zamestnávateľ, od Vás čo najskôr utekať. Presne takyto istý názor zastávala tá majiteľka reštiky. Aj tak dopadla. Všetci sme jej dali výpoveď a už ma vyše 3 rokov zavreté.
Ak sa k personálu chovate tak, ako tu v diskusií, tak sa nečudujte, ak tak dopadnete aj Vy.
Nerozumiem, co sa tu stalo. Najprv mi zobrazilo odpoved dvakrat, a ked som jednu zmazala, zmazalo naraz obe.
@mooonika1975
Takze este raz: bola som ucitelka, na strednej, triedy plne pubertalnych chlapcov. A so spravnym postupom aj ti sa daju motivovat a funguju. Aj na predmetoch, co povazuju za otravu.
Rozhodne teda mame k tomuto iny postoj.
Pre teba praca, pre mna zabava. Mna to bavilo.
Co byval problem, boli kolegyne, ktore to mali ako pracu. A taky mali k tomu i postoj.
Takze ten vybuch (kriste, kuzelna palicka a spol.) na moju adresu si nechaj od cesty.
@johnnyboi keď dávala všetkým len dohody 🙃 a výplatu dávala na 2-3x, nadčasy nepreplacala 🙏😂 úplne ukážkový zamestnávateľ.
Hej, škoda,že sme tam neostali doteraz 😀
@johnnyboi Ak dávate zamestnancom adekvátnu mzdu, všetko im preplacate (sviatky, nadčasy, nočné), platíte vzorne všetky odvody aj zdravotné, dávate im na pásku kompletne všetko (nie len minimálku a zvyšok na ruku), a nechovate sa k nim ako k handram, tak sa určite nemusíte báť toho, že by Vás priviedli na mizinu 🙃
@johnnyboi 👍
@martina2ve a naopak? otvaracka od 8:00, takze podla tvojho komentara sa mozem dozadovat otvorit uz 7:55 nie? 🤦🏼♀️ ked su otvaracie hodiny do 18:00 a potrebujem jeden chlieb, mozem pokojne prist aj 17:55 a kupit ho. Ci sa to predavacke paci alebo nie. (nie tyzdnovy nakup, jeden chlieb)
Tak porovnavat školstvo, kde odovzdavate niečo do budúcnosti deti a hernu s opitymi dospelakmi je teda niečo. 😅
Tiež som robila v reštaurácii kde ak sa niekto dotrepal 21:59 museli sme obslúžiť, hadat sa medzi kuchármi a vedením a potom tam drepiet kludne o hodinu dve navyše, "ved poznam sefa" 🙄
Niekedy to bola aj sranda, občas sme si aj prisadli 😅 ale určite by som už takú prácu nerobila keď mám deti a potrebujem planovat a fungovať. Tu v Anglicku sa často bud zatvara nejaký čas pred skončením platenej sichty alebo sa neupratuje, lebo v noci chodí profesionálna služba.
@zuzuliennka1 nerozumiem preco naopak podla mojho komentara, asi zle citas.
Aj predavacka je clovek a nechce travit kvoli chlebom dalsi cas v obchode ked uz ma pobalene veci, poratanu kasu...
@martina2ve necitam zle, napisala si: Myslim ,ze kto nerobil v sluzbach tak si to neuvedomuje alebo uvedomuje a robia to naschval “ved mate este otvorene do 8-mej" ( je 19:55) - 19:55 nie je 20:00… potom nech si obchod napise 19:55 a o 20:00 budu mat teda naozaj zatvorene. A predavacka si nema co balit kasu, ked je obchod este otvoreny. Ked sa zatvara o 20:00 tak o 20:00, nie 19:45, alebo 19:55
Preto som napisala, ze tak potom aj opacne, ja ako zakaznik sa budem naopak dozadovat otvorit 7:55 (namiesto 8:00), sak 5min hore dole nie?
@zuzuliennka1 Hm, dožadovať sa môžeš, ale nie si tá, ktorá drží v rukách kľúče od predajne.
Ja kef som robila.sme mali nepisane pravidlo ze pokial sedia ludia( nehocorim 1 -2ja) ale viac stolov dovtedy sme robili.zaverecna sice o 00.00 ale fakt na prstoch 1 ruky spocitam kedy sme zavreli o 00.00..vzfy naskor o 1.30
@moonlight1210 takze zábava znamená, že plat si nebrala?
@zuzitko74 ved prave 😁 takze ked sa zatvara o 20:00, a pridem 19:55, tak ma urcite nemoze predavacka vyhadzovat z obchodu , ze zatvara.
@zuzuliennka1 nikto normalny nedojde 5.min pred zaverecnou do obchodu... ale budis...
@martina2ve s drogeriou sa mi to v niekolko sobôt stalo, tak som prisla rychlo kupit jednu/dve veci aj 11:50, o 12:00 zatvarali.
Nech hodi kamenom, komu sa take nieco nikdy nestalo.
Otvaracie hodiny su pre teba asi len na paradu, pre mna znamena do 12/00 do 12:00 nie 11:30
@martina2ve Tak potom treba dat na predajnu oznam-otvorene do 18:00, ale dnu pustame len do 17:30.😝
@martina2ve aj z roboty bezne odchadzas 5min pred realnym koncom pracovnej doby?
@zuzuliennka1 vsak mne je jedno, chod si aj minutu pred zaverecnou nakupovat, ked to predavackam neprekaza, ja som len vynadrila nazor, ze sa to nepatri a nemyslim si, ze je to spravne. Ale ok mozno ti bude prijemne ked ti sef pleskne nejaku pracu 5min pred koncom prac.doby a musis to spravit aj ked vies,ze nadcas nemas zaplateny🤟🏻
@zuzuliennka1 nie, vidno ze si nerobila v obchode a zvlast v potravinach- kam si ten chleba chodis kupovat. A nevies ze tovar sa musi zabalit, schovat do chladnicky... a nie predavacka nechodi o 5min skor, chodi o 15-20 neskor jak skonci...
@martina2ve tusim sa tu zas miesaju hrusky a jablka. A ako bolo napisane vyssie, kazdy v robote rata s tym, ze sa to parkrat stane, ked treba neodkladne doriesit veci a ostat dlhsie v robote.
Pre tvoju info, robila som v parfumerke, tiez bolo treba uzavriet “den”, ale urcite sme nevyhodili zakaznika, ktory prisiel 10min pred zatvorenim.
Opakujem, treba potom napisat : otvorene do 18:00, ale posledny zakaznik 17:30
Snad kazdy sudny clovek, ktory robi v obchode, vie, ze ked je otvorene do 20:00, tak to neznamena, ze sa so zatvorenim obchodu zbali a ide domov 🙄🙄

@alexa21 zase zle, nie, nie je to poslanie a som nikomu nepisala ,že to je poslanie, zle čitaš, neznášam to, keď si niekto pod pracou učiteľky predstavuje, že ju robim pomaly zadarmo a každý deň priletim na obláčiku a hádzem dúhové obláčiky na deti. Je to zamestranie ako každé iné, platené, zamestnanie, treba sa akurát stále vzdelávať, a to robime po práci