Práca so stresujúcim kolegom v zahraničí
Pracujem v zahraničí na turnusy. Plánujem sa vrátiť na VŠ, čiže som si dal cieľ, že do septembra tu chcem vydržať. Ide však o to, že je tu (o dosť starší) kolega, ktorý je dosť toxický - nemáme vôbec dobrý vzťah, už len myšlienka naňho vo mne vyvoláva negatívne stavy.
Ja som vo firme pracoval dávnejšie, potom som šiel pracovať do inej a nedávno som sa vrátil. Pred nástupom som povedal, že s daným kolegom si neželám pracovať. Bohužiaľ som sa dozvedel informáciu, že na ďalší turnus prídu dvaja kolegovia na výpomoc a jeden z nich bude práve ten toxický kolega.
Od tej doby som chytal depky/úzkosti a nevedel som prestať myslieť na všetky negatívne skúsenosti s ním. Dávnejšie keď sme spolu pracovali som držal hubu keď mi niečo povedal, od tej doby som sa však v určitých smeroch zmenil a dnes keď sa opäť začal do mňa navážať, tak som si otvoril ústa aj ja, čo takmer viedlo aj k fyzickému konfliktu.
Musím ešte vydržať niečo vyše týždňa kým pôjdeme domov a preto už teraz uvažujem čo ďalej. Ísť opäť za šéfom to vykomunikovať ? Čo ak nebude iná možnosť než odísť ? Mám ešte takerm jednu istú zahraničnú ponuku, možno aj za lepšie peniaze ale tam mi nevyhovuje dlhšie cestovanie a dĺžka turnusov..
@anonym_autor dospelý chlap si robi naozaj hlavu z protivneho kolegu?Nechcem tvoj problém zlahčovať ale keby si videl akého mam šéfa arogantneho namysleneho jeba,čo každého len douraža a ešte stále som sa nezrutila lebo debilov treba ignorovať a neriesiť a stačí sa im usmiať do tváre a to ich ešte viac sere.
@anonym_autor dospelý chlap si robi naozaj hlavu z protivneho kolegu?Nechcem tvoj problém zlahčovať ale keby si videl akého mam šéfa arogantneho namysleneho jeba,čo každého len douraža a ešte stále som sa nezrutila lebo debilov treba ignorovať a neriesiť a stačí sa im usmiať do tváre a to ich ešte viac sere.
@anabella000 A ty vieš, aký kolega je jeho? Take slovenské- co sa sťažuje, ja to mám 1000krat horšie. Slovenské obľúbené súťaženie, kto to ma chudák ťažšie.
@anabella000 A ty vieš, aký kolega je jeho? Take slovenské- co sa sťažuje, ja to mám 1000krat horšie. Slovenské obľúbené súťaženie, kto to ma chudák ťažšie.
@enmery však ale to je iba jeho kolegu problém,že je dement a on ho nijak nezmení.Tam nepomôže nič iné iba ignor a robiť si svoje.Zas si nepochopila pointu treba čítať všetko a aj to,čo tým básnik chcel povedať.Proste drbnutych ľudí stretávame v živote naozaj veľa ale to nie je náš problém ale ich a nemôžme sa pri každom psychicky rutiť.Proste úsmev ukázať prostrednik tešiť sa zo života a neriešiť.Život je totiž príliš krátky na dusenie sa koli iným.
@anonym_autor Nikto ti nebude nič vyhovovať na 100% tak si vyber týždeň s kolegom alebo dlhší turnus a duševný pokoj. Inak súhlasím s prvým komentom, ked sa nám iste situácie opakujú, mame sa naučiť určitú dôležitú životnú lekciu. Zvládneš to.
Ozaj? Ja mam 25r, cerstvo po VS, prisla som do kolektivu, kde mam kolegyne 40-50rocne, take tie, co musia vsetko komentovat, aj najmensiu blbost.. vies kolkokrat som pocula (aj za chrbtom) priblble poznamky na moju adresu? Priklad, donesiem si do prace obed z domu, „joooj, a to sa ti chce? Cele dni len v kuchyni? To si neviem predstavit, ja doma nevarim, len cez vikend, ak nejdeme ku svokrovcom” atd… Ja si vzdy tak poviem, ze ked zeny v takom veku s detmi a vsetkymi povinnostami suvisiacimi s rodinou maju potrebu toto riesit, asi ten ich zivot nestoji za vela, ked je pre ne highlight dna aj obed v krabicke😅… Hlavu hore, treba trocha nadhladu, stanov si aj ty ciel, do roboty chod na autopilota - odrobit si svoje a ked padne, rovno domov a dalej neries. S takymi kolegami sa este pocas zivota postretavas, neboj.
Ozaj? Ja mam 25r, cerstvo po VS, prisla som do kolektivu, kde mam kolegyne 40-50rocne, take tie, co musia vsetko komentovat, aj najmensiu blbost.. vies kolkokrat som pocula (aj za chrbtom) priblble poznamky na moju adresu? Priklad, donesiem si do prace obed z domu, „joooj, a to sa ti chce? Cele dni len v kuchyni? To si neviem predstavit, ja doma nevarim, len cez vikend, ak nejdeme ku svokrovcom” atd… Ja si vzdy tak poviem, ze ked zeny v takom veku s detmi a vsetkymi povinnostami suvisiacimi s rodinou maju potrebu toto riesit, asi ten ich zivot nestoji za vela, ked je pre ne highlight dna aj obed v krabicke😅… Hlavu hore, treba trocha nadhladu, stanov si aj ty ciel, do roboty chod na autopilota - odrobit si svoje a ked padne, rovno domov a dalej neries. S takymi kolegami sa este pocas zivota postretavas, neboj.
@anonym_f1af32 nič v zlom, ale tvoje kolegyne sú ešte slabý odvar. Nadávky, podceňovanie, urážanie od nich asi nepočuješ, alebo sa mýlim ?
@anonym_f1af32 nič v zlom, ale tvoje kolegyne sú ešte slabý odvar. Nadávky, podceňovanie, urážanie od nich asi nepočuješ, alebo sa mýlim ?
@anonym_autor môj šéf vyslovene mieri na mňa,keď som pribrala na moju postavu niekedy dostane záchvat a ziape alebo ma uráža že som ku... a podobne.Raz som mu v kancli povedala,že musí byť veľmi nešťastný vo vnútri a ze on nie je šéf lebo nema žiadnu autoritu a takto sa šéf nechova,že ľudia nemajú pred ním rešpekt.Odvtedy mám pokoj.Čo také hovori vám,keď tým takto trpíte?
@anonym_autor nadavky nie, ale podcenovanie veru uz parkrat ano, zaboli to, ale naucila som sa byt splachovacia v tomto. Nauc sa aj ty, bude sa ti lahsie zit, a to myslim fakt v dobrom, nezlahcujem tvoju situaciu, verim ti, ze to mas blbe.. ale ja si vzdy poviem, ze je to „len” praca. Ale ak mas moznosti riesenia a myslis, ze by ti sef vyhovel, skus… alebo potom si zvaz, ci vziat inu ponuku, ale work-life balance bude mozno pre teba horsi a zaroven nemas zaruku, ze nebudes mat kolegu pošuka.
@anabella000 , prepac, ale to co pises je na hrane ludskej dostojnosti. Teba sef nazve ku..ou a ty tam este pracujes? To vobec nie je OK, a uz vobec nie, ze to davas ako priklad toho, co sa v zamestnaniach moze diat.
@anonym_autor urcite by som opatovne isla za nadriadenym
a ked nepochodis- polozit si otazku, coho si vazis viac z dlhodobeho hladiska
-psychickej pohody s trochou diskomfortu v podobe dochadzky alebo
-psychicku dennodennu nepohodu s mensou dochadzkou.
ak sa rozhodnes, ze zostanes s nim v kontakte potrebujes systematicky plan ako s nim spolupracovat a nezblaznit sa.
zazila som to a dnes viem, ze Ta urcite typy vedia "dokonale" rozlozit na niekolko rokov.
drzim paste.

hovorí sa, že ak sa nám určité situácie opakujú, je to preto, aby sme niečo pochopili - zrejme sa máš naučiť s ním vychádzať, alebo ho vedieť ignorovať bez toho, aby si z toho mal úzkosti, je fajn, že si sa ozval nabudúce predýchaj a buď silný, zvládneš to