Treba na prácu v obchodnom reťazci motivačný list?

1. apr 2024

ahojte. zaujímam sa o prácu v kauflande a chcela by som reagovať na ponuky na profesii. na ich stránke požadujú samozrejme životopis ale môžem pridať motivačný list. je väčšia šanca že ma zavolajú na pohovor ak ho pridám? čo také mám doňho napísať? lebo písať že je mojím snom pracovať tam alebo niečo také, je myslím trochu prehnané. koho je to už sen? lol

sheila121
1. apr 2024

Tam väčšinou berú podľa praxe a známosti nie motivačného listu.

syslik81
1. apr 2024

ja sa skor drzim nazoru ze motivacny si citaju ako prvy a az ked zaujme prejdu zivotopis- napis tam preco chces tu pracu,co im ponukas co ocakavas .. nemusi to byt sloh ale nieco s cim zaujmes- a je jedno ci sa jedna o pracu v office pokladni ci upratovacku -pracu chces ty od nich

bublinka1426
1. apr 2024

do lidla aj kaufu chceli.

autor
1. apr 2024

@sheila121 to som ešte nepočula že do kauflandu potrebuješ prax ako obyčajný pracovník na predajni. myslela som že tam berú hocikoho. keď už aj na takú pozíciu potrebuješ prax tak je to v háji.

sheila121
1. apr 2024

Robila som tam, tak viem. Ale zalezi aj od mesta.

autor
1. apr 2024

@syslik81 prečo chcem tú prácu? potrebujem prachy na nájom a aby som mala čo do huby. (vážne ako na takéto otázky ľudia odpovedajú?)
čo im ponúkam? ponúkam im seba, ochotu tam pracovať.
čo očakávam? očakávam že budem mať výplatu v deň, kedy ju mám mať.

tak čo? som prijatá? lol

autor
1. apr 2024

@sheila121 tak potom to že vo svojích ponukách uvádzajú "prax v odbore vítaná (nie je podmienkou)", je zavádzajúce a nemajú to tam vôbec udávať. ja som priama, prečo nie sú oni?

sheila121
1. apr 2024

A teraz si zober že každy deň dostanú 30 žiadosti na stôl. Čo myslíš koho výberu toho čo už robil v obchode alebo toho čo nie?

autor
1. apr 2024

@sheila121 ale ako si má človek, ktorý povedzme len teraz vyšiel školu, nájsť prácu v obchodnom reťazci, keď nemá prax? veď musí niekde začať lebo ju mať nikdy nebude.

sheila121
1. apr 2024

To je dobrá otázka, ale žiaľ tak to na Slovensku chodí, ale nehádž flintu do zita, záleží od mesta a prevádzky.

vroni
2. apr 2024

Motivačný list rozhodne neublíži. Sú personalisti, ktorí ho ignorujú, sú personalisti, ktorí ho čítajú ako prvy.

tiika
2. apr 2024

Práve ako píšeš, po škole nemáš prax, skončila si práve školu a treba niekde začať. Práve dobre napísaný motivačný list ti môže zvýšiť šance v tvojej situacii, keďže im tam denne pristane desiatky zivotopisov.
Áno, chceš pracovať kvôli peniazom.. ale prečo sa teda nehlasis niekde napr. vo výrobe, ako upratovačka, či marketingový pracovník atd? Porozmyslaj. …Myslis, že by si tu prácu zvladla, že máš na to primerane vzdelanie, rada pracuješ s ľudmi, je ti blízka starostlivosť o zákazníkov…
O akú pozíciu sa zaujímas? Akú školu máš skončenu? Brigádovala si niekde popri škole?

rozculena
2. apr 2024

Pýtaš sa,či treba.Nie netreba.Či im ho pošleš,to je druhá vec.

anomylka
3. apr 2024

Motivacny list som nikdy nikde neposielala a problem som nemala. No po skole do takychto retazcov radsej zoberu vyucenu predavacku, ta ma predsa len prax uz zo skoly, ako trebars cloveka z gymplu. Ked chces menit uplne zameranie, tak tam je uz predsa len lepsie odporucanie po znamosti.