icon

Učiteľ informatiky SŠ - ZŠ

kateenky
27. dec 2022

Dobrý deň, je tu niekto kompetentný kto by mi vedel odpovedať či človek s inžinierskym vzdelaním v IT odbore a s doplnkovym pedagogickym studiom môže učiť predmet Informatika na ZŠ, pripadne SŠ? Alebo môže vyucovat iba "odborné predmety". Za kazdu odpoveď dakujem 😊

Strana
z2
zuzanockamt
27. dec 2022

@bilberryday Len používam tvoju rétoriku 😊

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
27. dec 2022

@bilberryday Ty asi reálne o školstve veľa nevieš, lebo často to tu prezentuješ úplne mimo. Ja tam mám odžitý celý môj doterajší život, v praxi 15 rokov, mimo praxe od raného detstva (nemyslím čas strávený v školskej lavici, ale čas v komunite učiteľov). To nie je len o tom, že odučím si 8, 10, 15 alebo 23 hodín do týždňa, ktoré mám v zmluve. To sú suplovačky - áno aj druhostupniar u malých prváčikov, aj v ŠKD niekoľkokrát do týždňa. Nemá kto zastupovať, tak ideš, kde treba. Takže ak niekto nie je schopný odučiť plný zásah za týždeň, tak nie je o čom podľa mňa.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
sella38
Autor odpoveď zmazal
palicka
27. dec 2022

@kateenky s DPS ste kvalifikovaná na výučbu predmetov, z ktorých máte statnicu

zuzanockamt
27. dec 2022

@sella38 Presne, u nás aj druhostupniari ťaháme ŠKD, keď treba. A to je iný svet 🤭 Takže treba byť ozaj pripravený na všetko. A nie si myslieť, že ja mám v zmluve 10 hodín, tak predo mnou hmla, za mnou hmla, odučím a zmiznem.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kateenky
autor
27. dec 2022

Ďakujem za názory, pre mna to nie je o peniazoch Ale chcem mat cas na dieťa (deti). Ale uvidime co bude po materskej, porozhliadnem sa na trhu prace a ucitelstvo je jedna z moznosti. ❤️

fineta
27. dec 2022

@kateenky v tom prípade je to ideálne. 😊

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
sella38
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
27. dec 2022

@kateenky Určite pri malých deťoch je super pracovný čas, končíš zvyčajne okolo 14:00-15:00 a bonus je tiež, že časť školských prázdnin čerpáš dovolenku (len nie všetky dni prázdnin, časť tráviš v práci, ale aj tak je to pre matku výhodné).

palicka
27. dec 2022

@kateenky áno, uvažuješ triezvo. Napriek všetkým proti je to pre ženu úžasná praca, neriešiš, čo s deťmi… napriek tomu, že aj cez prazdniny učitelia fungujú, vždy majú na svoje deti najviac času. A čo santila príspevkov ohľadne zmlúv… píšu Ti tu nie veľkom pravdu. Spokojne môžeš mat jednu PZ, a na škole byt x% ucitel informatiky a správa siete… ak budeš mat prax ako Ucitelka, môže sa z Teba stať skolsky digitálny koordinátor. Ide o novú pozíciu, beží cca 2 roky. Musí to byt ucitel s kvalifikáciou na informatiku. A keďže to celkom tlaci v reformách, myslím, že veľkom by mohla viest aj tade cesta.

kateenky
autor
27. dec 2022

@zuzanockamt áno, manzel zarobi slusne ze sme ok aj s jednym príjmom. A ja nie som korporatny typ ❤️ ale ako sa hovorí, vyskusame uvidime 😂.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kateenky
autor
27. dec 2022

@bilberryday wow, super! Tak sa zamyslím este aj nad touto možnosťou 😊 este zvažujem aj možnosť informatika na polovicny uvazok a "polovicny" uvazok vo firme kde som pracovala pred MD

zuzanockamt
27. dec 2022

@kateenky Na tvojom mieste by som si držala aj miesto mimo školstva. Uvidíš, či ťa to bude v škole baviť, či to budeš zvládať, sú tam rôzne "nástrahy", ktoré spozoruješ až vtedy, keď tam budeš. Takže by som si nechávala aj zadné vrátka.

tanapok
15. jún 2023

@natalala Dobry den, ak Vas manzel stale sniva o takejto praci, vedeli by sme mu ponuknut nieco zaujimave. Sme vyhradnymi dovozcami edukativneho programovatelneho robota, VR a dalsich zaujimavych produktov, ktore su urcene pre zakladne skoly. Hladame cloveka s IT vzdelanim a vztahom k detom, ktory by bol v kontakte so skolami, vedel by im vsetko odprezentovat ucitelom aj ziakom. Realizoval by webinare, chodil na vybrane skoly robit s tymito produktami ukazkove vyucovacie hodiny atd.

Strana
z2