Učiteľka alebo asistentka
Ahojte, potrebujem naozaj vasu pomoc a nazor! Mam prihlasku na RS primarna do BA a nedokazem sa jednoznacne rozhodnut ci mam ist.. pred dvoma rokmi som ucila jeden rok na 1.st ako nekvalifikovana. Nesmierne ma to bavilo a dala som si, vtedy nadsena, prihlasku. Riaditel si nasiel inu, mne stale sluboval, ze je to trvale miesto, ale musim si dokoncit skolu, tak ma prepustil.. v tom obdobi sme kupili dom. Bez prace a s velkou hypo na krku som do skoly nenastupila. Teraz druhy rok robim asistentku. Aj ked sa to nema, ucievam pravidelne (2 hod denne a viac niekedy). Nemam ruzove okuliare, viem aka je v skolstve realita.
Nech akokolvek rozmyslam, vyhody a nevyhody, skola alebo neskola, je 1:1. Alebo studium mierne prevysuje. Mesiace nad tym dumam, obraciam vsetky moznosti z kazdej strany a neviem sa jednoznacne rozhodnut😔
Mam 36, dve deti (7, 10). Ked som v praci, tak chcem ist urcite studovat, ale ked pridem domov,
tak presne naopak
Tak sama snad vies, ze ani s jednym rodinu neuzivis.
Rob teda to, co ta viac bavi.
Prerabane dom, peniaze potrebujeme, skola stoji 2000. Ci stresovat v skole a robit potom narocnu, ale nadhernu pracu...alebo mat klud pohodu a venovat sa domu , rodine a konickom mat cistejsiu hlavu. Och ja fakt neviem, aj to aj to by som chcela, zeny radte!🙏🙏🙏🙏🙏
určite školu, tiež som asistent a prave idem študovať Mgr.
@modrakona školu urob, uvidíš neskôr... Ja teraz končím
@modrakona ja som učiteľka a asistentku by som nechcela robiť.. nie kvôli praci ale kvôli tomu, že nemas nikdy stále miesto, ani nebudes tak zaplatená ako mgr učiteľka.. teraz sa síce novelou navýšil strop ale aj tak..
u nás sú asistentky len vždy na 1 rok a neviem si ani predstaviť každý rok si hľadať inde robotu, keď som už zvyknutá na deti, kolektív a pod..
@modrakona no ja mam viac rokov a od septembra idem na to 🤣 teda specialnu pedagogiku, ucit na prvom stupni by som nedala. a uvidim ako sa to vsetko vyvrbi.... tiez sa mi do skoly nechce, ale velakrat priste treba vystupit z konfortnej zony 🤷🏼♀️
@sajmonka_1216 ten plat..som v 6tke a budem v 7cke, tam je navysenie o cca 100€v hrubom🤦 plus keby spravim skolu, mam 7 rokov 12% priplatok, aspon nieco.
@kaktusik007 ved to, ze vystupit z komfortnej zony, jaj😆
@kaktusik007 mas aj deti? Ja mam strach, ze nebudem nic stihat a budem s nimi malo. A cas na zahradu nebude. A neviem ako mi to bude palit..
@modrakona no mne to bude palit zle... po 40tke uz proste mozog nie je tym cim byval, zase budme uprimne 😀 decka mam dve, synov, 12 a 13 maju.... hold, budu sa musiet starat viac o seba, cize podporim ich samostatnost a zahrada??? hold... bude musiet pockat, budu proste ine priority
@kaktusik007 ak sa mozem spytat, co robis teraz? Ides na specialnu, chces byt v poradni, ci v skole? Ides do BA?
@modrakona teraz som uplne mimo v korporate... platom pojdem veeeelmi nizsie, ale som v stave kedy uz plat neriesim. A idem na specialnu, do NR, a rada by som v skole asistenta.... clovek bude mat uplne inak zatazenu hlavu ako mam teraz - toto je hlavna motivacia u mna.
@sella38 aj sa som vzdy chcela, ked som bola bc, ma na mgr nezobrali, lebo brali len pepkarov. Tak som si dokoncila to, co mam. Ale teraz, ked to porovnam, asistent je v pohodicke praca. Ta motivacia znova ucit v tazsich podmienkach klesla no. Ci sa mi to oplati vsetko podstupovat. Zas sa bojim, ze by som banovala. Vies, niekedy nemas fakt energiu a ako asistent je to jednoduchsie. Ucitel ten vykon podat musi. Och jaj
@modrakona ja len k tomu tvoju strachu ešte.. ja si robím VŠ externe, tiež prerábame starý kúpený dom a do toho mám ročné dieťa... mňa to štúdium baví a stíham popri tom úplne všetko v pohode.. vôbec sa netreba báť, nie je to jadrová fyzika... a to ešte pri všetkej skromnosti... zo všetkých spolužačok som jediná, ktorá má dieťa a mám najlepší priemer z celej skupiny, takže naozaj sa to všetko dá skĺbiť, ked sa chce
@sajmonka_1216 zavidim v dobrom🙂 takto by som to aj ja chcela, ale uvidim, az ked budem v tom strese zo skoly😆 teda ak nastupim..
@sella38 kolko si mala rokov, ked si sla na rs? A dovtedy si co robila? Ked mna fakticky cela rodina odhovara, v zmysle, ze nevyrabaj si starosti a stresy, ked nepotrebujes. Ze uzivaj si zivot, to co mas, tu pritomnost. Ze budem mat kopec povinnosti, nebudem mat tolko casu na seba a pod.. a v podstate maju pravdu.
Ked je koze dobre, ide na lad tancovat.
Tak ta podpora za skolu je len v mojej robote a tu na koniku🫤
Baby, a keby to odlozim, je to dobry napad? Budem viac rozhodnuta? Ci cim skor, tym lepsie? Vestecka gula by sa zisla🤦

Ked som doma, som rada, ze nemusim absolutne nic riesit, ziadne pripravy, nic.