icon

Učiteľky, pracujete popri učení aj inde?

laila18
16. aug 2024

Ahojte žienky učiteľky. Často počúvam, že učitelia majú aj druhú prácu aby "vyžili". Je to tak? Máte aj niečo iné?
No ja učím zatiaľ krátko (materská medzitým), ale 7. trieda, + 7 rokov prax + osobný príplatok 30€ 😕 keby som nemala vo výplate daňový bonus na dve deti , tak som v čistom tesne nad 1000€. Žijeme v BA kraji, len moja výplata ide na všetky výdavky spojené s hypotékou + povinné platby.
Tak by ma zaujímalo, ako to máte vy 🫣

Strana
z4
bosorkabb
18. aug 2024

Ja poznám učiteľku ktorá pracuje v Lidli poobede. Ale ona ostala sama na dieťa.
Ďalšia doucuje matematiku. Od jednej beriem koláče robí to ako hobby. Hlavne malé na svadbu a tak.
Ale poznám aj také ako píše
@babulkomale

babulkomale
18. aug 2024

@bosorkabb uz za sociku kamoskin otec - ucitel trenoval este karate a myslim tenis, v dalsich desatrociach som poznala a poznam ucitelov z rodiny, kolegov z tej styčnej druhej práce, spolužiakov ktori vystudovali pedagogiku atd.
Nikde som nepisala, ze si nerobia pripravy a ostatne, co sa tu popisalo. Ale proste maju tie druhe prace, tak som odpovedala na otazku.
Ale tak od uciteliek sme zvyknuti, ze vsetko spochybnuju, zasadne ai myslia, ze kazdy klame a spravaju sa aj k dospelym ako k malym deckam.
Pripadne zachladli a spravaju sa ony samy ako male decka. Ano, osobna skusenost z rodiny.

bosorkabb
18. aug 2024

@babulkomale poznám. Ja im neupieram že majú prácu ktorá je ťažká na psychiku.
To má každý kto pracuje s ľuďmi.
Učiteľka mojej dcéry ide domov každý deň 14:40 a viem to keďže chodí autobusom a s ním chodí aj moja mama. Každý deň.
Ráno prichádza 7:40 do školy stretávam ju denne. A či jej závidím? Nie, je mi to jedno.
Len potom príde dcéra domov úlohy na 3 strany. Na rodičovskom počúvam ako deti nevedia čítať, píšu škaredo a iné veci. Bavíme sa o 1 ročníku ZŠ.
Polovicu detí poslala k špeciálnej pedagogicke. Ktorá ich poslala späť že im nič nie je.

misana84
18. aug 2024

@bosorkabb tak zasa aj učiteľka z prvého stupňa ide domov o 14.40 tak ide dosť neskoro… uvedomte si kedy konci vyučovanie okolo 12? Tak skoro 3 hodiny na prípravu je za mna dosť

bosorkabb
18. aug 2024

@misana84 veď ja nepíšem že to vadí. Píšem že tak chodí.

zuzitko74
18. aug 2024

@misana84 Ja by som ju podľa tvojej charakteristiky nenazvala premotivovanou, len si to možno nevie predstaviť, keďže sama to robí inak.
Osobne mám plnú skriňu vlastných aj posťahovaných materiálov, pokúpené voľnopredajné pracovné listy, odložené staršie PL, ktoré sa už na škole nepoužívajú a aj tak stále hľadám a tvorím niečo nové.
Ja mám rôznych kolegov, takých čo odchádzajú o 14:00, aj takých, ktorí ,,zatvárajú školu". Tí, čo chodia skôr, väčšinou ešte pracujú aj doma.

suzy2508
18. aug 2024

@misana84 no ale zabudla si ešte na to, že prvostupniarky ešte veľakrát posielajú suplovať 5. a 6. hodiny na 2.stupeň, ak to nemá kto vykryť. Vždy sa ešte stane, že na teba vyjde dozor v jedálni, na našej škole dokonca niekedy idú suplovať aj poobede do ŠKD, čiže počítaj, že ti tvoja osobná príprava stojí. Nemôžeš sa tiež hnevať, že decká dostávajú úlohy doma na precvičenie, veď v triede s 25 deťmi je veľmi ťažké aplikovať individuálny prístup a venovať sa každému maximálny možný čas. Je predsa prirodzené, že čítanie, písanie, počítanie je potrebné ešte doma dopilovať s rodičom. A to ti píšem ako jazykárka, ktorá učí na 2.stupni. Tá práca na 1.stupni je úplne o inom, nehovoriac o tom, že musíš byť na telefóne a koľkokrát sa aj mne stalo, že rodičia po večeroch volajú s každým prdom a všetko potrebujú riešiť, pokiaľ si triedna.

misana84
18. aug 2024

@suzy2508 suhlasim to asi nemalo byt mne

Strana
z4