icon

Učiteľstvo biológia - chémia

mukel
31. júl 2020

Ahojte.

Mám záujem študovať učiteľstvo biológia-chémia. Problém je, že som nematuroval s biológie ani chémie. (Maturoval som z matiky a informatiky. Aj som túto kombináciu začal študovať, ale ukončil som, kvôli tomu, že ma toto štúdium nebavilo.)

Má podľa vás zmysel ísť študovať biológiu a chémiu? Hlavný problém bude podľa mňa v tom, že som mal labáky z biológie a chémie na gymnáziu len jeden rok. A to, čo som sa mohol naučiť, som sa nenaučil kvôli výberu iných voliteľných predmetov. (vyberal som si matiku a informatiku)

Chcem sa preto spýtať, či má podľa vás zmysel si dať túto kombináciu, alebo sa na to vykašľať? Z chémie a biológie som mal na strednej škole dvojky a nemal som problém ich chápať. Len prax v labákoch asi samoštúdiom nedoženiem.
Ak to má podľa vás zmysel, poraďte prosím nejakú študíjnu literatúru pre pochopenie biológie a chémie.

DIK

hettinka
31. júl 2020

@mukel zisti si, čo treba na prijímačky, požičaj si z gymnázia učebnice. Bio asi nebude problém, to je skôr biflovacka. Che je už náročnejšie na logiku, ale naučiť sa dá.

susminka
31. júl 2020

@mukel ja som teda studovala na VS uz davno, vystudovala som Mat Bio, a tiez som nerobila prijimacky z matiky, lebo mi ucitel na gympli povedal, ze on ma maturovat nenecha. Ze som nemala maturitu z matiky problem nebol, akurat som nedostala ziadne body za vysvedcenie / znamky. Ak mas naozaj zaujem, potom by bolo ozaj najlepsie ,ako radi hettinka, zohnat si ucebnice z gymnazia, alebo sa daju aj kupit take brozurky - pripravujeme sa na maturitu / Prijimacky. Tam by mal byt tiez zhrnuty obsah uciva. Drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek.

helcanw
Autor odpoveď zmazal
ruzasipova
31. júl 2020

@mukel Ja to mam vystudovane, ale uz je tomu 10 rokov. V Trnave. Aj ked som mala bio a chem na strednej ako volitelne predmety, bolo to uplne jedno, aj tak sme preberali vsetko od zaciatku. Bio bola strasne biflovacka, che je o logike. Labaky boli zasadne o 7mej rano po diskoteke :D A hodiny psychologie som nepochopila doteraz. 🙂

nelca0510
31. júl 2020

Ja som vystudovala bio-chem na Prirodovedeckej v Ba a nie,nie je to ze sa ucis od znova vsetko,musis prist s min.stredoskolskym zakladom pre maturantov. A aj to ta caka neskutocna makacka po celych 5 rokov. Zozen si ked tak ucebnice-tie stare a uc sa,ak mas skutocne zaujem.

hettinka
31. júl 2020

@nelca0510 áno, to som zabudla
@mukel z bio si zožeň staré knihy od Ušákovej Biológia 1-6 a z chémie kľudne aj nové. Na nete sú tie biológie sj naskenované do PDF, chémie tiez nájdeš elektronicky.

euka210
31. júl 2020

moja spoluziacka na VS na dejepis-geografia mala strednu obuvnicku a bola sikovnejsia ako z gympla, spoluzia zase zo stavebnej. Ide o snahu, vsetko sa da.

madriamon
2. aug 2020

my sme na bio mali aj spolužiačky, ktoré z nej nematurovali, dokonca neboli ani z gympla a nemali problém - boli to bifľovačky hlavne, takže sa do toho rýchlo dostali. Neviem ako chémia, ale bio je jedna hlavne o tom bifľovaní. a neviem kam by si chcel ísť, ale na UMB v BB lábáky z bio nič moc. mňa veľmi sklamali.

mukel
autor
2. aug 2020

@madriamon Študuješ/študoval si čistú biológiu? Poraď nejakú literatúru na štúdium, nerád by som išiel študovať vytretý... daj niečo všeobecné. Páčia sa mi Košice, takže asi na UPJŠ.

madriamon
2. aug 2020

@mukel nie čistú, v kombinácii s AJ. tak odporúčam klasické na zmaturovanie - máš tam potrebný súhrn základných info.